• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soyadı değişikliği

Minel2015

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2017
39
8
1
Merhaba kızlar konuyu nereye açacağımı şaşırdım bende buraya açtım :) kız kardeşimin imam nikahlı eşinden bir çocuğu olmuştu ve kardeşim kimliğini kendi üzerine çıkarttı kardeşim şuan 2. Evliliğini yaptı resmen ve eşi yeğenimi kendi soy adına geçirmek istiyor bu konu hakkında bilgisi olan var mı nasıl bi yol izlenmeli Dna testi felan gerekiyor mu acaba

E bundan çocuğun babasının haberi var mı,izin verecek mi

Çocuğun gerçek babası niye sahiplenmedi

Merhaba kızlar konuyu nereye açacağımı şaşırdım bende buraya açtım :) kız kardeşimin imam nikahlı eşinden bir çocuğu olmuştu ve kardeşim kimliğini kendi üzerine çıkarttı kardeşim şuan 2. Evliliğini yaptı resmen ve eşi yeğenimi kendi soy adına geçirmek istiyor bu konu hakkında bilgisi olan var mı nasıl bi yol izlenmeli Dna testi felan gerekiyor mu acaba

Zürriyet değişikliği öyle istemekle olan bir iş değil
Öz baba kabullenmiyor ise çocuk anne üzerine kaydediliyor
İsteyen çocuğu üzerine alamaz, kardeşinizin yaptığı da suç

Muhtemelen imam nikahıyla yaşadığı kişi evliydi ve çocuğu üzerine alamadı resmi nikah da kıyamadı kardeşiniz de kendi üzerine aldı çocuğu. Zaten bebeği de sahiplenmemiş terketmiş keşke imam nikahının tek başına bir geçerliliği olmadığnıı öğrenseniz. Yeni eşi üzerine alamaz bebeği çocuk benim diyerek soy karışıklığı olur.Gerçek babası da yarın bir gün çocuk benim benim haberim olmadan yapılmış der. Bir avukata danışın prosedür nedir öğrenin

İmam (dini) nikahlı birlikte yaşadıgı herif neden üstüne almadı çocuğunu sanmıyorum öyle ben istiyorum üstüme alayım falan olsun

Çocuğun babasının izni ve bilgisi olmadan alınmaz bence bu benim görüşüm. Böyle konuları kulaktan dolma bilgilerle değil gidip işinin ehli insanlarla görüşüp bilgi alın en sağlıklısı bu yani.

bunun için kardeşinizin eşiyle en az 2 yıllık evli olması ve eşin çocuğu evlat edinmek için dava açması gerekir, ancak bu şekilde kendi nufusuna geçirebilir. normalde bu davalarda öz babanın da rızası olmalıdır ancak burda bir baba sözkonusu değil bu durumda Baba, küçüğe karşı özen yükümlülüğünü yeterince yerine getirmiyorsa, rızası aranmaz. (TMK 311) hükmü geçerli olabilir. iyi bir avukatla çalışarak işlemi halledebilirler.

Dna testi niye gereksin? Cocuk bu adamdan diye yalan mi soyleyeceksiniz resmi kurumlara?

Cocugun suan biyolojik babayla nesep iliskisi bulunmadigindan basit bir davayla gorulecek bir is bu. Cevremde biyolojik babanin kutugunden cikarip uzerine alan bir ornek bile var.

Bildiğim kadarıyla babanın kabul etmemesi gibi durumlarda anne soy ismini verebiliyor
Ki sizin ki öyle olmuş.
Yeni eşin soy isim verme isteği
Yüksek oranda rededilir diye düşünüyorum.

bunun için kardeşinizin eşiyle en az 2 yıllık evli olması ve eşin çocuğu evlat edinmek için dava açması gerekir, ancak bu şekilde kendi nufusuna geçirebilir. normalde bu davalarda öz babanın da rızası olmalıdır ancak burda bir baba sözkonusu değil bu durumda Baba, küçüğe karşı özen yükümlülüğünü yeterince yerine getirmiyorsa, rızası aranmaz. (TMK 311) hükmü geçerli olabilir. iyi bir avukatla çalışarak işlemi halledebilirler.
Arkadaş zaten gerekeni söylemiş.
Umarım kardeşiniz bundan sonra mutlu olur ve yeni kocasi boyle, kendi evladı gibi gormeye devam eder.
Bence mantıklı bir yaklaşım-hele de çocuk küçükse. Yarın bir gün baba bildiği insanın soyadınin farklı olması sosyal hayatta onu rahatsız edebilir. Hatta CuteMom CuteMom diye bir üye vardı aynı sıkıntıyı yaşayan. Çocuğu bebekken ikinci evliliğini yapmış, çocuk yeni eşi baba diye biliyor,seviyor...eski eş Şam babası falan. Böyle durumlarda ikinci eşin cocuğu evlat edinmesi en mantıklı karar bence

Şimdiki eşi evlat edinebilir anca diye düşünüyorum, çocuğu öz evladıymış gibi gösterip nüfusa alması yasal değil ve başınıza sonradan iş açar. Bir avukata danışın bence.

Back