SOSYOLOJI

kubra04

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2014
92
5
Merhabalar arkadaslar bartin sosyoloji hakkinda ne dusunuyorsunuz orayi kazandim da sosyoloji bolumunu anlatir misiniz ??is olanaklar ve gelecegi ..

Ben sosyoloji okumuyorum ama en yakım arkadaşlarımdan birisi okuduğu için konuya az çok hakimim. Şöyle ki: Sosyolojinin iş bulma sıkıntısı maalesef ki var. O yüzden özelde iş bulmak zor. Devlet için de sınava hazırlanmak gerekiyor. Arkadaşım özelde çalışmak istediği için staj yapıyor elinden geldiğince. Normalde İzmir'de okuyordu ama staj imkanı burada kısıtlı, bu yüzden İstanbul'a geçmek zorunda kaldı. Orada staj imkanı bayağı var. Bu yüzden belki Bartın biraz sıkıntı olabilir benim görüşüme göre ama illa ki vardır stajer arayanlar. :)

Bende zaten istanbulda devam edicem hayatima universite bitince insallah is imkani her meslekte bazen sorun yaratabiliyor evet vasifsiz insan calistirmak istemeyen yerler var staj meselesi icin tesekkur ederim aklima takilan bir seyde su arkadasiniz mezun olunca sosyolog unvani aldi mi ? Bir yerde yuksek lisans yapmayanlar sosyoloji okusalar bile sosyolog olamazlar diye bir yazi daha dogrusu bi yorum okudum da bilgilendirirseniz sevinirim :)

Canım ben uluslararası ilişkiler mezunuyum ama sosyolojiden yüksek lisans yapıyorum. Dediğiniz üniversiteyi bilmiyorum ama okumayı seviyorsan sosyolojiyi de seversin.. Ben din sosyolojisi ve mitoloji dersleri aldım seçmeli olarak üniversitedeyken, çok sevmiştim. İnsanların daha doğrusu toplumların inanç sistemleri hakkında makaleler falan okumuştuk, belgeseller izlemiştik.. iş durumuna gelince sosyolog oluyorsun zaten şuan çok revaçta olan bişey var aile danışmanlığı hatta bildiğim kadarıyla aile hekimliklerinde de çalışabileceksiniz.. çocuk ıslah evleri, hastaneler falan da iş imkanları arasında tabi. Hakınızda hayırlısu olur inşallah.

Daha mezun olmadığı için yardımcı olamayacağım maalesef :/

Cok tesekkur ederim gercekten :) hayatinizda basarilar diliyorum :)

Sosyoloji bilimi, her ne kadar ülkemizde iş anlamında rağbet görmese de, çok değerli bir bilim dalıdır. Ülkemizin iyi yetişmiş toplum bilimcilerine çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. İlahiyattan sonra okumak istediğim ikinci bölüm sosyoloji, üçüncüsü ise tarihtir. İş bulma anlamında sana şunu söyleyebilirim. Maalesef piyasada hiç kimse fellik fellik sosyolog aramaz. Kendini geliştirerek akademisyen olma şansın var; tabi beraberinde seminer davetleri, çalıştaylar ve benzeri alanlarda kamu ve özel sektörden rağbet görür değerli bilim insanları. En kötü ihtimal şudur: kpss b'ye girip düz memur olmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…