- Konu Sahibi GazozGofret
-
canım odtünün ingilizcesiyle malesef bişey olmuyor. şuan durum ne bilmiyorum fakat 2008de bi arkadasımla konuştum. odtüdeydi. herkes bi şekilde ya hazırlıgı okuyo ya atlıyo, yani artık bilmeleri gerekir ingilizceyi, ama sınavlarda öğrenciler bilse bile ingilizce açıklayamadığı için sınavlar çoktan secmeli oluyomuş. düşün sen seviyeyi. boğaziçindeki sabancıdaki ingilizce seviyesinin yanına bile yaklaşamaz. umarım şimdi daha iyi durumdadır =)
sosyolojiye gelince, ikinci diploma olarak, yüksek lisans olarak cok işe yarar, kesinlikle tercih sebebidir fakat kuru kuruya sosyoloji bence pek gelecegi olan bi bölüm değil. dersanede rehber öğretmenim sosyoloji mezunuydu. asgari ücretle günde 12 saat çalışırdı. her gelenle ilgilenmek hepsine güleryüz göstermek zorundaydı. veliyle ayrı ugras öğrenciyle ayrı ugras. çok zor bence. hatta bu yüzden bize sosyoloji yazmayın demişti.
benim tanıdığım bütün sosyoloji mezunları da iş bulamıyor veya alanlarından farklı bi yerde çalışıyor.ben olsam sosyoloji okuyup da rehber öğretmen olmazdım
merhaba. hayırlı olsun.
maddi sıkıntın yoksa vakıf üniversitesi seçseydin keşke.
sosyoloji, -açıköğretimden biliyorum- 4 seneyi kapsayacak yoğunlukta bir bölüm değil.
içine sinmiyorsa geçiş yap derim.
Normal şartlar altında sosyoloji bölümünün çalışma alanı çok geniştir:Sanayiden tut(Fabrikalar özellikle) ,eğitim sektörüne,ulaşım sektörüne,tarıma kadar bir çok alanı kapsar ama malesef bu meslek Türkiye'de henüz hak ettiği değeri görmüyor.Sen ''tek tercih'' olarak düşünüyorsan bu senin yapmak istediğin iş anlamına gelir.Eğer ''ben garanti gitmek istiyorum,mutlaka devlet düşünüyorum '' diyorsan garantisi yok .şimdiye kadar sosyoloji mezunu olanları KPSS ile atadılar ama sen mezun oluncaya kadar Rehber öğretmen açığı dolarsa sosyoloji mezunlarını atamayabilirler ya da yüksek lisans kısmında değişiklik yapılabilir.açıkçası bence sen ne olmak istiyorsan onu ol çünkü insan sadece sevdiği işi yapabiliyor ,sevmediğin işi yapmışsın iyi kazanmışsın bir anlamı yokmerhaba hanımlar lise 3 e gidiyorum seneye sınava gireceğim. meslek seçimi konusunda kafam karışık bazı şeyler belirledim kafamda.. kafamda olan bi bölümde sosyoloji ama odtü sosyoloji yani sosyoloji yazmayı düşünüyorum ama sadece odtü'yü. benim sorum şu ordan mezun olunca yapabileceklerim neler? ya da üniversitede kalmaya çalışsam nasıl olur? kafam çok karışık yardımcı olurmusunuz odtü sosyolojiden mezun olsam bi yerlere gelebilir miyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?