Sosyoloji okumak...?

cevabın için çok teşekkürler
of kafam çok karıştı moralim bozuldu

benim tanıdığım bütün sosyoloji mezunları da iş bulamıyor veya alanlarından farklı bi yerde çalışıyor.ben olsam sosyoloji okuyup da rehber öğretmen olmazdım

konu hala güncelmi bilmiyorum ama eğer istiyosan ve de odtü boğaziçi veya ankara dil tarih oluyorsa git sakın ama sakın taşraya gitme tabi bide galatasaray üni. var fransızca çok zor ama mezun olunca akademisyen olmak daha kolay bu üniversteler kendi mezunlarını kayırır her zaman örneğin odtü yüksek lisans öğrencisi alıcaksa kendi öğrencisine öncelik verir .ben odtü de değilim ankarada okuyorum ama hocalarımın çoğu hacettepe ve odtü den bölüm asistanım odtülüydü şimdi ingiltereye gitti ve bir çok arkadaşım var diğer üniverstelerden sosyologlar çok sosyaldir ankarada çoğu sosyoloji öğrencisi tanır birbirini toplantılar yapılır mesela dil tarihte mayıs ayında sosyoloji öğrencileri konferansı olacak ankaradaysan kesin katıl derim.bir de odtü de duyduğum kadarıyla hocalar egoları tavan kişilermiş ve son olarakda eğer psikoloji tutuyorsa sosyoloji yazma çünk psikoloji okuyup sosyolojiye yönelebilirsin ama sosyoloji okuyup psikoloji alanında fazla bir şey yapamıyorsun inşllah istediğin ve senin için hayırlısı olur:)

merhaba böyle bir konu açmak benimde aklımdaydı buraya girdiğimde gördüm konunu
ben bu yıl mersin sosyolojiye yerleştim , istemediğim halde
ancak okumaya başladıktan sonra iyi bir bölüm olduğunu gördüm kendimi geliştirmem için
sürekli birşeyler araştırma öğrenme isteği var içimde
ama işte mezun olunca ne yapıcam onu düşünüyorum
formasyon almak istiyorum tabii ki ama sonuçta atanacağım yerler nasıl yerler olack bilemem :/
ben biraz rahat nasıl desem maddi sıkıntı içinde olmadığım için şu an sanıyorum ki hep böyle olacak
evlendiğim zamanda rahat bir hayat sürmek istiyorum biraz tembelliğe alışığım şimdi atandığımda naparım başka bir şehirde ? onu çok takıyorum kafama 21 yaşındayım ve mersinde yaşıyorum doğduğumdan beri
öte yandan rehber öğretmenliği çok istiyorum dersanede
ama öğretmenlerimizin halini görmüştüm çok ağır şartlar altında çalışıyorlar

ama bu sene duyduğuma göre ab uyumluluk yasasına göre her kuruma sosyolog alınması şart olmuş
o yüzden biz mezun olurken umuyorum iyi bir devlet dairesinde iyi bir statüde görev alırım
yoksa dersanecilik çok zor
devlet okullarında da felsefe sosyoloji öğretmenlerini öğrenciler pek ciddiye almıyor
off kafam çok karışık benimde içimi dökmek istedim bu sayfada :2::2::2::2:

merhaba. hayırlı olsun.
maddi sıkıntın yoksa vakıf üniversitesi seçseydin keşke.
sosyoloji, -açıköğretimden biliyorum- 4 seneyi kapsayacak yoğunlukta bir bölüm değil.
içine sinmiyorsa geçiş yap derim.

sosyoloji çok kapsamlı bir bölüm
içime siniyor dediğim gibi okuması güzel zevkli bir bölüm
insana çok şeyler katıyor
açık öğretimde sosyoloji mi okuyorsunuz ?

ben sosyoloji 2.sınıf öğrencisiyim ve çok memnunum kendimi geliştirebildiğime inanıyorum,bol bol kitap okuyorum çok da seviyorum.Hiç duymadığım şeyleri ben bu bölümde öğrendim araştırmayı,okumayı,öğrenmeyi seviyorsan bu bölüm iyi eskiden hiç bilinmezdi bu bölüm ama artık önü açılmaya başladı ve öyle taşra maşradan çıkıpta en iyi yerlerde olan birsürü tanıdığım var. Önemli olan o bölümde kendini geliştirmen.Nerede okursan oku hangi bölümü seçersen seç sen elindeki fırsatları değerlendirdiğin sürece hayat sana güler biraz da çalış adam gibi o zaman herşey yoluna girer .Sadece bu ülkede odtü,ankara,istanbul yok arkadaşlar siz nerde olursanız olun içinizde öğrenme arzusu varsa herşeyi yaparsınız buna inanın ve başkarının ne dediği sizin için önemli olmasın.Umarım hayat herkese güler :)

KoYu_MaVi biliyorsun Hacettepe'de sosyoloji okuyorum ben de
Hocalar çok umutlu konuşuyor bölüm hakkında
geleceğin önemli mesleklerinden diyorlar ama benim de çekincelerim var
Gerçi Türkiye'de şöyle de bir gerçek var; büyük üniversitelerden mezun olunca iş fırsatın çok daha fazla oluyor
Ve sen de sadece Odtü istiyorsun
Kendini geliştirirsen en az 2 dilin olursa önün açık olur
Kendim için de aynı şeyleri düşünüyorum tabi :)
Öğrenim süren içinde çift anadal,yan dal yapma şansın da olacak
Ben psikoloji ya da pdr alanında yan dal yapmayı düşünüyorum

Eğer sadece sosyoloji bölümünden mezun olursan biraz zorluk çıkabilir, görüldüğü üzere işsizlikler mevcut. Ama farklı daha iş olanağı olan bir bölüm olkuyup sosyolojide çap veya yan dal yapabilirsin zevk için, sertifikanı da alırsın, ben yan dal yapıyorum mesela:)

konu hala güncel. kafam karmakarışık. şu an evimdeyim yarın okula dönücem yatılı okuyorum nete giremiyorum ancak bakabildim. şu an oturup ağlayabilirim o derece bunaldım. kimisi çok meth ediyor bu bölümü kimisi sakın okuma diyo. geçen bi sosyologla konuştum kesinlikle okuma dedi bana maddi kaygın varsa. şimdi kafamda okul öncesi öğr. belirdi. ama çocuklara aşırı düşkün değilim hatta hiç. meslek çok rahat atamalar rahat iş bulma rahat diyolar. ama gelecekte kendimi nasıl hayal ettiğime bakarsak hep ünlü bir sosyolog olarak görüyorum kendimi.sınav sürecinde cok yıprandım hala yıpranıyorum. bi yanım zaten halkla ilişkiler okumak istiyo. ama içimde hep sosyoloji sevdası var. odtü istiyorum sosyoloji için ama kafamda birde bahçeşehir ve bilgi üni.leri var (burslu olmak kaydıyla) (istanbulda okumak istiyorum şimdilerde) bir de marmara düşünülebilir mi sosyoloji için onu merak ediyorum. ya bakın işte kafam nasıl allak bullak ne dediğimi bende bilmiyorum

Odtü'de sosyoloji ingilizce sanırım. Yanlıs hatırlamıyorsam bi arkadasım orayı kazandı ingilizce olarak. Psikoloji,PDR okumayı düşündün mü hiç? Arkadasın dediği gibi yandal da yapabilirsin.

iletinden anladığım kadarıyla konun hala güncel...
benim de sorduğum insanlar,rehberlik hocam vb herkes asla yazma dedi,ama benim tercih listem-3 tane benzer bölümler hariç- baştan ayağı sosyolojiydi.Çünkü benim için bu bir tutku.Ortaokulda bile haber izlerken ne bileyim kitap okurken hep eleştirel bi gözle bakardım,kitapçıya girer girmez imge kitabevinin eserlerini incelerdim(tavsiye edebilirim,çok güzeller)
neyse şimdi 3. senemdeyim,bu seneden itibaren,yıllara yayılarak 24bin aile ve meslek danışması ataması yapılacakmış KPSSden.
hiç kpss düşüncem yoktu ama duyduğum günden beri kendimi aile danışmanı olarak hayal ediyorum :))
mezuniyet-iş bulma konusunda sıkıntılar var,inkar edemem ama sosyoloji okumak insanın hayat kalitesini artırmaya yardımcı oluyor,devamlı okuyo okuyo ve kendini geliştiriyosun,dünyaya bakışaçın değişiyo...tabii hakkını vererek okursan,aksi türde hiçbir bölümün faydası olmaz.
ben memnun muyum??işsiz kalırsam memnuniyet seviyem düşecek tabii ama şu an için çok memnunum.Diğer arkadaşların dersleri bana çok sıkıcı geliyo.giriyolar not tutuyolar ve çıkıyolar...oysa bizim öyle derslerimiz var ki tv programı gibi ,yorumlar yapıyoruz tartışmalar oluyo-çok eğlenceli yani :)
bu arada küçük bi dip not: ben küçük bi yerde okuyorum ama büyük ünvlerde okuyan çok arkadaşım var,elbette diploma açısından önemli ama eğitim açısından onlarda da bi memnuniyetsizlik var.İstanbul ünv den arkadaşlarımın çoğu profesörlerin bildiklerini aktarma konusunda yetersiz ve biraz fazla burnu havada olduklarını,onların derslere asistanlar girdiğinde daha mutlu olduklarını söylüyolarlar..genelleme yapmak istememe tabiiki,benim arkadaşlarımdan gözlemlediğim bu sadece...
umarım istediğin bölüm olur ve çok mutlu olursun.sınavda sakın heyecan yapma :)
başarılar

Normal şartlar altında sosyoloji bölümünün çalışma alanı çok geniştir:Sanayiden tut(Fabrikalar özellikle) ,eğitim sektörüne,ulaşım sektörüne,tarıma kadar bir çok alanı kapsar ama malesef bu meslek Türkiye'de henüz hak ettiği değeri görmüyor.Sen ''tek tercih'' olarak düşünüyorsan bu senin yapmak istediğin iş anlamına gelir.Eğer ''ben garanti gitmek istiyorum,mutlaka devlet düşünüyorum '' diyorsan garantisi yok .şimdiye kadar sosyoloji mezunu olanları KPSS ile atadılar ama sen mezun oluncaya kadar Rehber öğretmen açığı dolarsa sosyoloji mezunlarını atamayabilirler ya da yüksek lisans kısmında değişiklik yapılabilir.açıkçası bence sen ne olmak istiyorsan onu ol çünkü insan sadece sevdiği işi yapabiliyor ,sevmediğin işi yapmışsın iyi kazanmışsın bir anlamı yok

merhabalar bende bu sene ygsye gırdım puanlarım ıyı ama ben acıkogretım okumak ıstıyorum cunku ıkı cocugum var tek hayalım sosyolojı okumak fakat ısssızlık sorunlarını duyunca korkuyorum cunku mezun olunca calısamazsam cok uzulurum cocuklarım ıcın ıyı bıryerde calıkmak ısterım sosyolıjı ıcın hep umutsuz seyler duyuyorum o yuızden bıraz korkuyorum bu bolumu bıtırıpde ıyı bır yerlerde olan hıc tanıdıklarınız yokmu onlar memnunlarmı acaba aslında cok ıyı bır bolum ınsallah ulkemnısdede hak ettıgı yerlere gelır

merhabalar bende bu sene ygsye gırdım puanlarım ıyı ama ben acıkogretım okumak ıstıyorum cunku ıkı cocugum var tek hayalım sosyolojı okumak fakat ısssızlık sorunlarını duyunca korkuyorum cunku mezun olunca calısamazsam cok uzulurum cocuklarım ıcın ıyı bıryerde calıkmak ısterım sosyolıjı ıcın hep umutsuz seyler duyuyorum o yuızden bıraz korkuyorum bu bolumu bıtırıpde ıyı bır yerlerde olan hıc tanıdıklarınız yokmu onlar memnunlarmı acaba aslında cok ıyı bır bolum ınsallah ulkemnısdede hak ettıgı yerlere gelır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…