• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyoloji okumak...?

GazozGofret

Moonlight Sonata...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
4.164
1.938
248
İstanbul
merhaba hanımlar lise 3 e gidiyorum seneye sınava gireceğim. meslek seçimi konusunda kafam karışık bazı şeyler belirledim kafamda.. kafamda olan bi bölümde sosyoloji ama odtü sosyoloji yani sosyoloji yazmayı düşünüyorum ama sadece odtü'yü. benim sorum şu ordan mezun olunca yapabileceklerim neler? ya da üniversitede kalmaya çalışsam nasıl olur? kafam çok karışık yardımcı olurmusunuz odtü sosyolojiden mezun olsam bi yerlere gelebilir miyim?

peki hangi üni.den mezunsunuz? sizinle birlikte sosyoloji okuyan arkadaşlarınızdan iyi bi yerlere gelen var mı ?

Merhaba .Sosyoloji mezunları Adalet Bakanlığına sosyolog olarak,formasyon alırlarsa Milli Eğitime felsefe grubu öğretmeni oalrak atanabiliyorlar.Özelde de dersanelerde Rehber öğretmen olarak çalışıyorlar Felsefe grubu derslerini ve formasyonu alırlarsa..

Merhaba, ben de sosyoloji mezunuyum, formasyon ve sertifikalıyım, 2. yükseğimi yapıyorum, 31 yaşındayım ve işsizim..7 yıldır atama bekliyorum..İşe endeksli bir hayat düşünüyorsanız, şu an için bizim branşımızın bir artısı yok; ancak (benim gibi) "tek istediğim bölüm, idealim bu, başka bir alanda okumak istemiyorum" diyorsanız ve araştırmayı seviyorsanız, önkalıpların dışında düşünmeye, kendini geliştirmeye mümkün mertebe alışkın biriyseniz ve ben, dilimi geliştirip akademisyen olabilirim diyorsanız sosyoloji okuyun, aksi halde sadece ve sadece diplomalı sosyolog olmayın! Mesleğimi sevdiğim için, alanım konusunda hassas davranıyorum kusura bakmayın..

Bu arada, ben dersanede felsefe ve rehber öğretmen olarak görev aldım, bu alanla ilgili bir sorununuz varsa yardımcı olmaya çalışırım..

rehber öğretmenlerinin dershane de durumu nedir peki?çalışma şartları maaşları vs..?

hepinize cevaplarınız için teşekkür ediyorum.. iş imkanlarını bende araştırdım. iyi bir meslek herkesin hayali, tabi benimde. sosyolojiden hoşlanıyorum ama dediğim gibi eğer yazarsan sadece ODTÜ yazacağım. odtü çok iyi bir üniversite,oradan mezun olamam iş bulma kriterlerimi ne derece etkiler bunu merak ediyorum ben . yani sosyoloji değil odtü sosyoloji istiyorum :61:

canım alanında en iyilerden olmadan sosyoloji ıı ıııhh iş bulunmuyor ancak boğaziçi mezunuysan ve yabancı dilin çok iyiyse ODTÜ yabancı dille okutmuyorsa onda da çok şanslı değilsin iş konusunda

Dersane şartları çok kötü durumda..2 iş yapıyorsunuz; ancak haftanın 6, bazen 7 günü çalışıyorsunuz..Derslere girmenizi isteyen dersaneler çoğunlukta olmasına rağmen, sadece rehberlik yapmanızı isteyen kurumsal dersaneler de mevcut..Ücretler düşük, öğretmensiniz ama paspas yerine konuluyorsunuz..Net bir hayatınız olmuyor..ve sonuçta özel sektör..ÇOK ÇOK MECBUR KALMADIKÇA ASLA BULAŞMAYIN DERİM!

O kadar okumak isterdim sosyoloji bölümünü.

Bu alanda ilerlemek, master, doktora yapmak.

Sonra politik- psikoloji alanında çalışıp çatışmalarda sosyolojik yapıları incelemek isterdim.

Eğer sabırlı ve azimli biriyseniz ve Türkiye'de çok fazla çalışacağınız bir alanın olmadığını ancak kendi çabalarınızla bir yere gelmeyi göze alıyorsanız okuyun.

Ama bilin ki, sonucu çok güzel olacak....

cevaplarınız için çok teşekkürler. ben sosyoloji seviyorum hemde çok. eğer odtü sosyolojiye gidersem üniversitede kalmak için çok çalışırım.. ama ... işte bu ama'lar korkutuyo beni ya ters giderse her şey :75: bir de şöyle düşünüyorum mezun olacağım üniversite odtü sonuçta diğer üniversitelerden farkı var birde sosyoloji bölümünün hocaları çok tanınmış v.s yani odtü sosyoloji bana çok cazip geliyor ama çevremdekilerin%85 i olumsuz bakıyor :36:

cevaplarınız için çok teşekkürler. ben sosyoloji seviyorum hemde çok. eğer odtü sosyolojiye gidersem üniversitede kalmak için çok çalışırım.. ama ... işte bu ama'lar korkutuyo beni ya ters giderse her şey :75: bir de şöyle düşünüyorum mezun olacağım üniversite odtü sonuçta diğer üniversitelerden farkı var birde sosyoloji bölümünün hocaları çok tanınmış v.s yani odtü sosyoloji bana çok cazip geliyor ama çevremdekilerin%85 i olumsuz bakıyor :36:

cnm ODTÜ ve Boğaziçi nin yabancı dille eğitim verdiği böyle toplumsal bilimlerdeki öğrenciler tabiki farklıdır meslekte ön sıraları alacaklardır hiç yoktan harika bir yabancı dile sahip olcaksın en kötü ihtimal..o dille çok şey yaparsın

cnm ODTÜ ve Boğaziçi nin yabancı dille eğitim verdiği böyle toplumsal bilimlerdeki öğrenciler tabiki farklıdır meslekte ön sıraları alacaklardır hiç yoktan harika bir yabancı dile sahip olcaksın en kötü ihtimal..o dille çok şey yaparsın

söylediklerim içime bi nebze su serpti çok sağ ol. :16: eğer odtü sosyoloji okursam ingilizcenin yanında başka bir dilde öğreneceğim. :10: ailem pdr okumamı istiyor pdr fena bölüm değil ama sosyoloji daha başka bir şey ya :8: şuan hala araştırma aşamasındayım :10:

söylediklerim içime bi nebze su serpti çok sağ ol. :16: eğer odtü sosyoloji okursam ingilizcenin yanında başka bir dilde öğreneceğim. :10: ailem pdr okumamı istiyor pdr fena bölüm değil ama sosyoloji daha başka bir şey ya :8: şuan hala araştırma aşamasındayım :10:

Psikoloji tavsiye etmem bak artık Psikiyatrlar olmadan bir hiçler zaten yüksek lisans yapmazsan çok da iyi yerlere gelemiyorsun. PDR güzel bir bölüm tabi ama isteklerin ön planda inşallah güzel haberlerini seneye sınavdan sonra verirsin hadi bakalım :16:

Psikoloji tavsiye etmem bak artık Psikiyatrlar olmadan bir hiçler zaten yüksek lisans yapmazsan çok da iyi yerlere gelemiyorsun. PDR güzel bir bölüm tabi ama isteklerin ön planda inşallah güzel haberlerini seneye sınavdan sonra verirsin hadi bakalım :16:

tekrardan sağ ol canım :16: anlaşılan seninde sınavın iyi geçmiş umarım gönlünden geçen yere gelirsin :10:

çok büyük ihtimal odtü de ingilizce okutuluyor. :68:

canım odtünün ingilizcesiyle malesef bişey olmuyor. şuan durum ne bilmiyorum fakat 2008de bi arkadasımla konuştum. odtüdeydi. herkes bi şekilde ya hazırlıgı okuyo ya atlıyo, yani artık bilmeleri gerekir ingilizceyi, ama sınavlarda öğrenciler bilse bile ingilizce açıklayamadığı için sınavlar çoktan secmeli oluyomuş. düşün sen seviyeyi. boğaziçindeki sabancıdaki ingilizce seviyesinin yanına bile yaklaşamaz. umarım şimdi daha iyi durumdadır =)
sosyolojiye gelince, ikinci diploma olarak, yüksek lisans olarak cok işe yarar, kesinlikle tercih sebebidir fakat kuru kuruya sosyoloji bence pek gelecegi olan bi bölüm değil. dersanede rehber öğretmenim sosyoloji mezunuydu. asgari ücretle günde 12 saat çalışırdı. her gelenle ilgilenmek hepsine güleryüz göstermek zorundaydı. veliyle ayrı ugras öğrenciyle ayrı ugras. çok zor bence. hatta bu yüzden bize sosyoloji yazmayın demişti.

Back