- 12 Şubat 2012
- 885
- 515
-
- Konu Sahibi BesiktasimOleey
Ben lise üçüncü sınıfta görmüştüm sosyoloji dersini ve çok seviyordum.Hatta bir ara okumayı bile düşünmüştüm.
Maalesef Türkiye böyle bölümlerin okunacağı yer değil üniversitede kalmayacaksan ya da öğretmen olmayacaksan.
Bilime,araştırmaya önem verilmiyor.Kimya,biyoloji,fizik bölümlerinden mezunlarının çoğu işsiz.Öğretmen ataması zaten çok az.Tıp ya da öğretmenlik vs.okursan(tabi atanabilirsen) iş bulabiliyorsun.Bu da maalesef fazla gelişmediğimizden dolayı...
Ama Amerika'da olsak öyle mi..Burada kıytırık dediğimiz bölüm bile orada çok önemli..
Teşekkür ederim yorumuna canımdediğin gibi iş imkanı kısıtlı bir bölüm ama yazılanlardan da kafamda iyice oturttum ki en önemlisi ne istediğini bilip kendini geliştirmek
Ama aslında şirketlere girebilirsin.Sonuçta sosyoloji toplum bilimi.Toplumun ilişkileri arasında şekilleniyor.
Halkla İlişkilere benzetebiliriz.Size tavsiyem dilinizi geliştirmeniz.İngilizcenizi daha da geliştirip yanında Almanca hatta Fransızca öğrendiniz mi çok rahat iş bulursunuz.
Ablam kuaför bir müşterisi var.Almanya'da doğmuş.İyi seviyede Almancası var birazda İngilizce biliyormuş.Dil bildiği için şirkete girmiş.İşe 1.750 tl ile başlamış geçen yıl.Birkaç ay sonra iş için İngiltere'ye yollamış şirket onu tabi o sırada çift maaş vermişler. Geldikten sonra şirkette müdür olmuş.Bunların hepsi 1.5-2 yıl içinde gerçekleşmiş ve kız lise mezunuymuş! Ama siz üniversite mezunu olacaksınız.O yüzden lütfen dil öğreniminize önem verin. :)
Canım beniiiim yardımın için çok teşekkür ederim dediğin gibi dil önemli ve şirket konusunda burda arkadaşların birçoğu aynı şeyi söylemiş, sen de bana çok güzel moral verdin gerçektenAllah hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah
Mükemmelsiniz ya çok yardımcı oldunuz banavallahi siz böyle anlatınca çok iyi hissettim kendimi. Önemli olan her meslekte her dalda olduğu gibi kendini geliştirmek
Bu devirde hiçbir meslegin garantisi oldugunu düşünmüyorum buna doktorluk, avukatlık da dahil. İstanbulda 2bin liraya çalışan avukat da var 15-20bine çalışan da. Ki bu örnekleri çoğaltmak çok kolay. Özel üniversite dedigini yeni farkettim hele özel üniversiteler insana kendini geliştirme açısından çok daha fazla imkan tanıyorlar. Eğer gerçekten istiyorsan aramıza hoşgeldin diyorum :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
kişisel gelişim NLP gibi eğitimler al bu senin için çok iyi olacaktır..
bu arada ortalaman düşükse zaten akademik karıyer istesende yapamazsın ki
Kpss ye girererk yada girmeyip açıktan ilanları takip ederek adliye yada diğer kamu kurum ve kuruluşlarında sosyolog olarak göreve başlayabilirsin.