Sosyal paylaşım siteleri ruh sağlığımız için tehlike mi???

Vay vay vay
Böylesine nir özeleştiri
Gerçekten insanın kendini bu derece tanımlayabilmesi her yiğidin harcı değil bence. Tebrik ediyorum seni.
Ben genel olarak zararlı olduğunu düşünüyorum.
Buraya bakmadan önce Face e baktım.
Insanlar o sahil bu antik kent şu otel de etiketlemiş.
Ben de evde yemek yapıyorum. Yarın tatile çıkacağım. Yemeği yaparken kendi kendime acaba ben de bildirim yapsam mı, yok foto mu koysam diye düşünüyor muşum ki farkına vardım
Sonra yıllar önce biz bir tatile gitmiştik tüm Ege'yi turlamıştık eşimle. Ama kimse bilmiyordu oralarda olduğumuzu. Sadece normal yollarla görüştüğümüz arkadaşlarımız.

Benim bir arkadaşım var. Eşiyle Facebook'tan tanışmış evlendi.
Yurtdışına tatile gitti geçenlerde ve kıyafetlerini bile ona göre seçti. Foto çekinip koyacakmış ya bilmem ne eteğimi kimse görmedi o elbiseyle önceden fotom var diye ona göre hazırladı bavulunu
Yani sonuç olarak maalesef çok fazla etkileniyoruz başkalarından ve onların hayatından

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

İlla ki var canım nasıl kullanırsan öyle şekillenir bu siteler kişiye bağlı yani çook eskiden kullanıyordum neler dönüyor orada iyi biliyorum şu an daha beter olmuştur

Benim Face imde memleketten bazı ınsanlarda var ne bileyim annemin öğrencisi uzaktan akraba falan. Bayramda memlekete gittim Face de benim fotolarını Beğenen Yada benim onun nerde olduğunu an be an bildiğim biriyle pazarda karşılaştık ama selâmlaşmadık. Ilginç değil mi

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

gecen gun icimi acitan bisey gordum facebookta. yeni evli bir akrabamin esi - ikisininde annesi yok akrabamin vefat etmis kizi bilmiorum- akrabamin annesinin fotografini ve kendi fotografini montajlayip paylasmis sen hep bizimlesin yazmis. biz bu kdrmi gosteris meraklisi olduk. 4 kisiyide etiketlemis alakali alakasiz herkes o kadinin resmini gormus oldu. anne adina acik hesap var ordanda girip begenmisler. cok mu lazim oyle dusundugunu bilmemiz esinin acisini boylece maskara nasil yapar benim icim acidi.cidden iyi yerlere gitmiyoruz artik orada gordugum hic bir kareye inanmiyorum ztn hepsi yalan kokuyo burnuma

Son düzenleme:
Bozmaz mı bozar tabi bakınız canlı örnek ben :)

Artık eskisi kadar insanları incelememeyi başardım ve böylelikle eziklik psikolojimden kurtuldum diyebilirim, sabahtan akşama instagramda tanımadığım insanlara bakıp ''vay be elaleme bak nasıl giyinip süsleniyor geziyor hep oradan oraya bense hep evdeyim bi kaç parça kıyafetim var.'' diye mızmızlanıp dururdum, kıskanırdım, ağladığım da çok olmuştur. Gerek kendimle konuşmalarım gerek bu sorunumu insanlara açıp onların düşüncelerini almak beni çok değiştirdi, sağolsun burdaki arkadaslarımın da katkısı büyüktür bu konuda.
İnstagramda çoğu insan sadece fiziksel özellikleri uzun boy zayıf bi vucut büyük göğüsler yani fiziksel genetik özellikleriyle artı olarak pahalı marka kıyafetler pahalı makyaj malzemeleri binlerce ayakkabılar ve sürekli değiştirilen mekanlarda fotoğraf koyuyorlar, bu kızlarımızın hiç mi gizemi yok hiç bi özeli yok ben anlam veremiyorum herşey gözler önünde.. İnsanlar baba parasıyla, genetiğinin getirdiği fiziksel özellikleriyle değil beynini kullanarak kazandığı ganimetlerle övünmeliler. İnanın bana bu cümleyi kurabilecek kapasitede biri değildim o kadar acizdim ama artık bunu içtenlikle söyleyebiliyorum :)
İnsan şükretmeyi, elinde olanla yetinmeyi bilmeli ki Allah daha çok versin, insan dediğin az olanla mutlu olabilmeli yetinmeli.

Demem o ki, facebook-twitter-instagram artık hayatın bi parçası bunlarda tabiki zaman geçirelim ama kimliğimizi, benliğimizi kaybetmeyelim :)

Ben maalesef çogunu kullanıyorum.Hiç bir şey olmasa okul duyuruları bile fb twitterden veriliyor.İnstagramda aktivitem yok henüz.Bakıyorum herkes mutlu.Kimsenin halini bilemeyiz tabi ki.Yapmacık geliyor bir yerden sonra

Bir de apartmandan komşuların köylerindeki akrabaları eklemişti bir ara.Hiçbir muhabbetim olmayan olgun yaşta kadınlar.Gelip geçerken görüyorlardı sanırım.Adlarını bilmem sanlarını bilmem.Rahatsız olmuştum beğenilerinden sildim.Sonra bu insanlardan talibim çıktı eski usul böyle internette gelin buluyorlar galiba şaştım kaldım.

Son düzenleme:
İlla ki var canım nasıl kullanırsan öyle şekillenir bu siteler kişiye bağlı yani çook eskiden kullanıyordum neler dönüyor orada iyi biliyorum şu an daha beter olmuştur
Ilk zamanlar bu kadar değildi. Fotoyu bilgisayara atacan da yükleyeceksin. Şimdi akıllı telefonlar ile birlikte millet olarak iyice zıvanadan çıktık.
Bu durum çok kötü. Aslında düşününce ailesini annesini babasını bebeğini kaybedip bunun acısını yaşayan insanlar var. O fotoların bu insanlarda yarattığı travma da cabası bence.
Bazı anne babalar da çocuklarına bile hesap açıyor. Oğlumun arkadaşları beni ekliyor faceden.
Bu durumda oğlum da istiyor açmak. Engelliyoruz.
Şu anda hesabını kapattın mı peki.
Gerçekten insan bakıyor bazı insanlar geziyor tozuyor. Çeşit çeşit yerlere gidiyor. Tabi ki insan özeniyor imreniyor.
Fakat çok şükür imkanımız var. Hiç imkanı olmayan ömründe bir kez deniz görmemiş Yada dışarı da yemek yememiş insanlar var.
En güzeli kapatıp bu sahte ortamdan kurtulmak ama onu da yapamıyorum.
Ben maalesef çogunu kullanıyorum.Hiç bir şey olmasa okul duyuruları bile fb twitterden veriliyor.İnstagramda aktivitem yok henüz.Bakıyorum herkes mutlu.Kimsenin halini bilemeyiz tabi ki.Yapmacık geliyor bir yerden sonra
Sosyal aleme bakınca insan sadece kendinde tasa olduğunu sanıyor.

Hayır canım kapatmadım hesaplarımı açık hepsi, facebook adresim zaten yok diğer ikisi açık. Mesele kapatıp kapatmamakla olmuyor zaten kapatsan bile aklına gelip kıskanabilirsin hasetlenebilirsin onlara, kendini düşüncelerini değiştirmen lazım.

Bir arkadaş ortamında oturduğunuzda veya aileden birileriyle bir yere bir kahve içmek için gittiğinizde zaten ellerde hep bir telefon vardır..
Benimki ile dışarı çıkarken bazen birimiz telefonumuzu evde bırakırız bazen o bazen de ben..
O kadar rahat oluyoruz ki , ne arayan oluyor ne de soran ..
Tamam teknolojinin dibine vurmuş olabiliriz ama sohbet edeceğimiz vakit sohbet edelim, net ortamında takılacağımız vakit nette takılalım..
Ay buraya gitmiş, şunu giymiş bak sen şuna tarzı düşüncelerde bulunmadım hiç..
Bir beğen tuşuna milyon tane anlam katardım..
Ama o kadar sıradan bir tuş ki..
Beğenen de basıyor beğenmeyen de..
Beğenir misin diyeninden tut, resim koydum görmedim mi diyenine kadar her telden arkadaşım vardı..

İnanın böyle çok rahatım.. Netten uzaklaştıkça hayat bana daha tatlı gelmeye başladı..
Her gün biraz daha indirgiyorum..
İnternetten haber okurdum, çok tatlı gelirdi kahvemi yudumlarken..
Ama artık haz almıyorum, evime gelen gazeteyi balkonumda serinlerken okumak bir yandan çayımı yudumlamak daha bir zevkli gelir oldu bana.. =)
Birlikte olduğum insanda eskiden ben gibiydi,biz oturduk konuştuk bu durumlara bir dur dedik.. İyi ki de demişiz diyorum.. =)

Merhaba kızlar
5 gündür tatildeyiz. Sadece tek bir foto ekledim. O da benim için özel olan biryerde idi.
Neyse onu ekledim. Ay burnumdan geldi. Ki. Beğendi ki. Görüm yaptı. Denize giriyorum aklım telefonda. Çıkıyorum bakıyorum tekrar giriyorum. Rezillik ya resmen
Dedim nedir bu ya. Bir de heryerde Check in yapsam foto yüklesem nice olur Halim.

:)) Çok güldüm sana kız:)

Ben face kapattım yani dondurdum. Sanal bir dünyanın içinde mutluluk oyunu oynamak, inan canım insanı daha mutlu yapmıyor.. Kim ne yedi, ne yaptı umurumda bile değil. İnsanın yalnızlık duygusunu derinleştiriyor. Aslında içten bir mutsuzluk çöküyor insanın yüreğine. Gereksiz çok gereksiz.

Bende pek paylasim yapmam.o yuzdende beni hic sosyal hayati olmayan tum gunu evinde temizlik ve yemek yapmakla geciren zavalli bir ev hanimi olarak goren var.vah vah yazik,su butun gun geziyo valla sen gezmiyosun heralde diye soran oldu.siz dusunun artik gerisini

Internet sanal bi dünya. E siteleri de ne kadar gercegi yansitiyor siz düşünün

Ve evet takıntı haline getirirseniz mutsuz olursunuz. Kimse dört dörtlük hayat yaşamıyor sonuçta şu imtihan dünyasında.

Benim konu yeniden gündeme gelmiş.
Ben artık çok takılmıyorum. Oek bakmıyorum da zaten. Sanırım yaz döneminde takılmıştım sonra gitti.
@zytn_lmn beni de öyle sanırlar herhalde. Sadece çok önemli şeyleri paylaşırım. Onun dışında günlük önemsiz şeyleri hiç paylaşmıyorum aslında düşündüm de bşr aydan fazla zamandır hiç birşey paylaşmıyorum.
Krew ben de dondurmak istedim ama yapamadım. Fakat şimdi hiç bakmıyorum. Diğer topikte yazdığım şeylerden dolayı mutsuzdum. Galiba o zaman. Ki ruh Halim'den kaynaklanıyordu sanama takılmam. Şimdi çok rahatım.
Ay bu arada neden güldün ki

Bende face ve instagram kullanıyorum. Ama gün içerisinde hiç girmediğimde olur. Hatta instagramı doğru düzgün kullandığım söylenemez.

Bence kişiyle alakalı bu. Dozunu bilirsen sorun kalmaz. Kendine yeni hobiler edin, zamanla internet başında geçirdiğin süre azalacaktır.

Yok canım artık eskisi gibi değilim. Takılmıyorum. Sanıyorum hayatımda geçirdiğim kötü nir sürecin etkisiydi.

Ben de tam bir instagram bagimlisiyim sabah kalktigimda 1 saat aksam yatarken 1 saat gun icinde de 2 saat bakiyorum

Ben artık yavaş yavaş facebook bağımlılığından kurtuldum. Hatta kapatma fikri eskisi kadar korkunç gelmiyor artık. Instagramı da bakıyorum ama bazen vakit geçsin diye.

Insanlar mutlu anini paylassin iste...bunun nesi kötü...bagimli oldugunu düşünüyorsan kapa gitsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…