- 16 Eylül 2009
- 14.383
- 24.221
- 398
- Konu Sahibi maviduvar1
-
Tüm sosyal ağlarda üyeliği olan biriyim. Instagramı aktif olarak kullanırım. Face de söz falan yazmam. Değişik sayfaların fotolarını paylaşmam. Eğer tatile Yada bir etkinliğe gittiysem dönünce bir albüm yaparım. Çok nadir bulunduğum yeri yazarım. Tüm bunlara rağmen son aylarda resmen bağımlı olduğumu düşünüyorum. Özellikle de akıllı telefonların bunda etkisi var sanırım. Ve sanıyorum etkileniyorum. Acaba diyorum bu insanlar hep mi mutlu dertleri yok mi sinirli öfkeli olmazlar mı. Çocuklarına kısmazlar mı.
Normal bir hayatım var ama sanki nasıl anlatsam ben eklemeyince eksik gibi mi hissediyorum. Bilemiyorum.
Kapatmak istiyorum özellikle Face yi ama cesaretim yok galiba.
Siz kullanıyor musunuz
Ben bağımlı mı olmuşum sizce
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ben de farkındayım son zamanlarda elimden düşmüyor telefon. Tabi bu paylaşım sitelerine ek olarak kk ya da giriyorum ama burada ahına olduğum bazı konular var onlara bakıp çıkıyorum. Aslında kitap ta okurum. Ama bazı günler elime alamıyorum fakat telefon hep elimde.
Geçen bir arkadaşım dedi ki bilmem ne otele gitmiş. Check in yapacakmış. Yerimi bildir diyince başka otellerde çıkmış listede. Daha lüks ve pahalı bir otelimi tıklasam diye düşünmüş. Yani artık başkaları için Yaşar olduk.
Durum köyü aslında. Geçen radyoda dinledim bir uzman diyor ki foto beğeni sayısı insanın toplum içinde daha kendini daha güzel daha sevilen vs gibi hissetmesine sebeb oluyor ve U yuştutucu Yada sigaranın etkilediği kısmı etkiliyormuş beynimiDe. Yani uyuşturucu gibi etki ediyormuş
Acaba diyorum bu insanlar hep mi mutlu dertleri yok mi sinirli öfkeli olmazlar mı.
Sorduğunuz sorunun cevabı şu kısa filmde; hayır insanlar orda paylaştıkları gibi mutlu değiller sadece her şey gösteri o kadar.
[video=youtube;QxVZYiJKl1Y]https://www.youtube.com/watch?v=QxVZYiJKl1Y[/video]
Sorduğunuz sorunun cevabı şu kısa filmde; hayır insanlar orda paylaştıkları gibi mutlu değiller sadece her şey gösteri o kadar.
[video=youtube;QxVZYiJKl1Y]https://www.youtube.com/watch?v=QxVZYiJKl1Y[/video]
Çok güzel bir video paylaşmışsınız.Maalesef etrafa mutluyuz diye sahte gülücükler dağıtırken esas mutluluğun içimizde olduğunu unutuyoruz.
Ben de bu şekilde olmak isterdim ama son zamanlarda telefon düşmüyor elimden. Durumun farkındayım ve acilen önlem almalıyım.Nerdeyse her sitede uyeligim var; facebook, instagram, tw... ama hic bagimli olmadim. Kahvaltimi yaparken ayni haber sitesi gibi tik tik bi'bakar kaparim. Ben seviyorum surekli gorusemedigim arkadaslarimin paylasimlarina bakmayi...
Ben geçen hafta bir ekiple iş için sürekli seyahat halündeydim. Ve foto çekerken herkes hadi foto çekinelim Face ye koyarız diyordu. Ve gerçekten de bir dakika sonra Face di fotolar. Yani başkaları görsün diye foto çektik bize anı oldun diye değil.
Ben de son zamanlarda şöyle bir duygu yaşıyorum. Benim sevmediğim kişilerin fotosunu beğensen ya da iyi yorumlar yazana karşı olumsuz şeyler düşünüyorum sanki.Öyle bağımlı olduk ki başkalarının onayına,onlar beğenmeyince o güzel ya da kıymetli değil sanki...Ya da sanıyor muyuz o durumlarımızı beğenenler gerçekten çok beğendikleri için mi yapıyorlar bunu...Bugün bana yarın sana hesabı.En azından kendim için söyleyeyim böyle hesaplarım varken biraz kompleksli bir insan olmuştum,öyle herşeye özenmem,kıskanmam vs. de yoktur ama içten içe etkiliyor insanı.İki senedir kafam rahat şunu kim beğenmiş,buna kim ne demiş düşünmüyorum.Şu an vaktim yetmiyor gün içindeki şeylere,o zamanlar ne boş işler yapıyormuşum diyorum.Herkes aynı değil tabi ama herşeyi gerçek yaşamak başka,samimiyet var bir kere..Benim de anlamadığım şu normalde bir mesaj atıp halini sormaya üşenen insanlar böyle yerlerde hiç üşenmiyorlar nedense...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?