Sosyal medyadan kurtulmak için yardım ????

Merhaba arkadaşlar,
Sosyal medyadan uzak kalmak istiyorum ama duramıyorum. Taktığım birkaç kişi var sürekli bakıyorum (kendi cinsim) hikayelerine, fotoğraflarına vs kendimle kıyaslıyorum.
Yaşım küçükte değil 30 yaşındayım ama kendimi bildim bileli hayatım boyunca hep birileriyle kıyasladım sürekli takip ettim fotoğraflarına baktım. Kendimde özgüven eksikliği olduğunu biliyorum bunun için neler yapmam gerek bilmiyorum.Kitap okumak istiyorum kafamdaki bu dürtüden dolayı okuyamıyorum film izleyemiyorum.Doktora gidecek gücüm yok (maddi anlamda). Sosyal medyadan uzak durmak istiyorum yapamıyorum bana yardımcı olursanız sevirim.
Aynen bende instagram kullandığım zamanlar öyleyim saatlerce bakardim tanidigima tanımadığım fenomenlere onların arkadaşlarına öyle giderdi evi çöp goturuyordu yemek yapmiyordum bütün işler yerinde duruyordu çocuğuyla bile ilgilenemiyordum bence sosyal medya bir hastalık instegrami sildim rahatladım resmen kendime geldim arada yüklüyorum yeniden baktım dalıyorum yine siliyorum saatlerce bildirim videoları o şu bu derken instegram beni ele almıştı resmen neyseki kurtuldum çok şükür tek care uygulamayı silmek girmemek bir dahada

Burda olduguma gore pek basaramiyorum:)
Aslında yardımcı olan telefon uygulamaları var. Hangi uygulamayı kullanmak istedğimizi belirleyen, bunun için bize belirli saat dilimleri veren detoks uygulamaları var. Ben yükledim ama yine başarılı olamadım.:sinirli:
Bilmeyen arkadaşlara yardımcı olsun

Hangi uygulamayı çok kullanıyorsam kapattım.Facebook,Instagram gitti.Resmen beynim yerine geldi.Bu ara Pinterest'e taktım ama sonra bunca şeye bakıp hayatıma bir şey dahil edemediğimi anlayınca onu da bıraktım.Hangi konuyu merak ediyorsam onunla ilgili kitap okumak bana artık daha mantıklı geliyor.Bu insanı daha çok geliştiriyor,besliyor.Sosyal medya sürekli tacize uğramak gibi.

Kendinize kitap listeleri oluşturabilirsiniz mesela.Belgesel seyredebilirsiniz.Çeşitli konularda araştırmalar yapabilirsiniz.Yapılacak o kadar çok şey var ki.Ama bütün bunlara istek duymak o hesapları kapattıktan sonra oluyor.İradenizi elinize almanız gerekir.

Bir de şunu düşünün.Şimdi değişmezseniz seneleriniz bunca şeyi sadece izlemek ve kıskanmakla geçecek.Siz hep aynı noktada kalacak,bir gram bile ilerlemeyeceksiniz.Yıllar sonra böyle bir insan olmak sizi rahatsız etmeyecekse devam edin.Bu bence korkunç bir şey olur.

Hangi uygulamayı çok kullanıyorsam kapattım.Facebook,Instagram gitti.Resmen beynim yerine geldi.Bu ara Pinterest'e taktım ama sonra bunca şeye bakıp hayatıma bir şey dahil edemediğimi anlayınca onu da bıraktım.Hangi konuyu merak ediyorsam onunla ilgili kitap okumak bana artık daha mantıklı geliyor.Bu insanı daha çok geliştiriyor,besliyor.Sosyal medya sürekli tacize uğramak gibi.

Kendinize kitap listeleri oluşturabilirsiniz mesela.Belgesel seyredebilirsiniz.Çeşitli konularda araştırmalar yapabilirsiniz.Yapılacak o kadar çok şey var ki.Ama bütün bunlara istek duymak o hesapları kapattıktan sonra oluyor.İradenizi elinize almanız gerekir.

Bir de şunu düşünün.Şimdi değişmezseniz seneleriniz bunca şeyi sadece izlemek ve kıskanmakla geçecek.Siz hep aynı noktada kalacak,bir gram bile ilerlemeyeceksiniz.Yıllar sonra böyle bir insan olmak sizi rahatsız etmeyecekse devam edin.Bu bence korkunç bir şey olur.
Çok güzel yazmışsınız ağzınıza sağlık. Öncelikle sizi tebrik ederim. Ne kadar zamandır sosyal medyadan uzaksınız.

Yaaa muhteşem bi fikir ben de bunu alışveriş siteleri için yapmalıyım :)
Önceden ben de sürekli takılırdım bu alışveriş sitelerinde sonra ne oldu bilmem. Çok boş geçen bir zaman gibi geliyor. Bir sürü seçeneğe bakmaktan başım ağrıyor bunalıyorum şuan. Tam anlamıyorsunuz zaten resimlerden kalitesini, dokusunu. Geliyor hayal kırıklığı oluyor sonra işin yoksa geri kargo yap falan. Şuan asla kıyafet vs bakamıyorum netten. Eşime kıyafet seçebiliyorum sorun olmuyor, erkek kıyafetlerini hemen yakıştırırım birbirine ve kalite olarak genelde beni şaşırtmıyorlar. Ama kendim için netten kıyafet almayı bıraktım.

Önceden ben de sürekli takılırdım bu alışveriş sitelerinde sonra ne oldu bilmem. Çok boş geçen bir zaman gibi geliyor. Bir sürü seçeneğe bakmaktan başım ağrıyor bunalıyorum şuan. Tam anlamıyorsunuz zaten resimlerden kalitesini, dokusunu. Geliyor hayal kırıklığı oluyor sonra işin yoksa geri kargo yap falan. Şuan asla kıyafet vs bakamıyorum netten. Eşime kıyafet seçebiliyorum sorun olmuyor, erkek kıyafetlerini hemen yakıştırırım birbirine ve kalite olarak genelde beni şaşırtmıyorlar. Ama kendim için netten kıyafet almayı bıraktım.
Ayy darısı başıma ama ben internetten aldığım çoğu şey tam isabetli oluyor bildiğim markalarda özellikle hiç sorun çıkmıyor normal mağazadan alamaz oldum ama bu maddi anlamda bana çok zarar veriyor :olamaz::olamaz:

Teşekkür ederim.Bir kaç ay önce kapattım.Ama öncesinde bir kaç senedir çok aktif kullandığımı söyleyemem.Mesela Facebook'ta kardeşimden başka kimse yoktu.Hepsini sildim.Ama sayfaları çok takip ederdim .Öğrenmeyi çok seviyorum ama böyle biraz oradan okumakla biraz buradan bilgiyle zihnimi çöplüğe çevirdiğimi fark ettim.Önemli olan bir şeyleri görmek ve okumak değil ki.Özümsemek.Bir bilgiyi öğrenince durup onu kendi hayatına uyarlayabilmek.Üzerinde uzun uzun düşünebilmek.Sosyal medya bizden bunu alıyor.Sürekli tıkınıp duran aç gözlü,obur çocuklara döndük.Ruh bu kadar bilgiyi hazmedemez.Ruh fesadı olmaya başladığımı fark ettim.(Zaten her şey fark etmekle başlamıyor mu?)Önce aylık olarak arada dondurdum ama açınca tekrar başa döndüğümü anlayınca sildim.Harcadığınız vakit karşısında,aldığınız hiç bir şeyse (ya da çok az şey)bir yerde amiyane tabirle kazıklanıyorsunuz demektir.

İnsanları takip etmeyi zaten hiç bir zaman sevmedim.Bana ne katıyorlar ki.Hele de bütün o profillerin,paylaşımların büyük bölümünün sahte olduğunu anlayınca "yazık" diyorum zamanıma.

Biraz uzun oldu ama şunu da söylemeliyim.Kız kardeşimin kocalarıyla sürekli mutluluk pozları veren iki arkadaşı şu anda aldatılıyor.Evlilikleri sallantıda.Kardeşim"neden hala sosyal medyada farklı davranıyorsunuz"diye sorunca"olsun dost var düşman var"diyorlar....Biri asla gitmediği yerlerin fotoğrafını çekip koyuyor.Uzaktaki insanlara ezik durmamalıymış.Ben şahsen bu sahteliklere tahammül edecek kadar sahte değilim.İzleye izleye olmak da istemiyorum.Malum üzüm üzüme baka baka kararır.

Detoks çözüm değil elinize aldığınız anda başa dönüyorsunuz. Sosyal medya özellikle de instagram insanı mutsuz ediyor ve gerçeklikle bağını koparıyor bence. Kimse oraya mutsuz anlarını yüklemez. Herkes en bakımlı halinde , saçı makyajı biraz önce kuaförden çıkmış gibi, dünyanın bütün derdinden tasasından arınmış. Herkes çok mutlu başkalarının hayatları toz pembe. Her gün ayrı bir eğlence tatil alışveriş... Bakıyoruz ve soruyoruz “bir tek ben mi mutsuzum?” “Ben de gezsem keşke, ben de böyle görünsem, o kazaktan benim de olmalı, ben de , ben de... Liste öyle uzayıp gidiyor. İnsanı alışverişe yönlendiriyor, hem takip ettiğimiz hesaplar hem de reklamlar. Kendimizle mutsuz oluyoruz. Sürekli bir kıyaslama. Üniversiteden bir dönem aynı evde bile kaldığım arkadaşımı bile, hiç bir sorun da yok aramızda, tanımasam uyurken uyanırken görmemiş olsam inanacağım fotoğraflardaki kadar mutlu ve güzel olduğuna. Ben sildim kurtuldum. Arada eline telefonu alıp burada takılıyorum. Bir şeyler öğrenmekse mevzu, başka yollardan da pekala daha güzel geliştirebilir insan kendini...

Stalk gerçekten bir hastalık. Bende erkek arkadaşımın eski görüştüğü bir kızı takip ediyorum(normal arkadaşı)Başlarda kıskançlıktan bakıyordum. Şimdi ciddi ciddi merak ediyorum kızı erkek arkadaşımdan bağımsız olarak. Sabah kalkınca ilk işim kıza bakmak mesela. Kız nişanlandı geçen dedim ki kendi kendime buraya kadar geldim düğünü de görüp,engellicem kızı. İnş başarırım.
Takipteyim konuyu
Siz bence çocuğunu da görmek istersiniz :)

Detoks çözüm değil elinize aldığınız anda başa dönüyorsunuz. Sosyal medya özellikle de instagram insanı mutsuz ediyor ve gerçeklikle bağını koparıyor bence. Kimse oraya mutsuz anlarını yüklemez. Herkes en bakımlı halinde , saçı makyajı biraz önce kuaförden çıkmış gibi, dünyanın bütün derdinden tasasından arınmış. Herkes çok mutlu başkalarının hayatları toz pembe. Her gün ayrı bir eğlence tatil alışveriş... Bakıyoruz ve soruyoruz “bir tek ben mi mutsuzum?” “Ben de gezsem keşke, ben de böyle görünsem, o kazaktan benim de olmalı, ben de , ben de... Liste öyle uzayıp gidiyor. İnsanı alışverişe yönlendiriyor, hem takip ettiğimiz hesaplar hem de reklamlar. Kendimizle mutsuz oluyoruz. Sürekli bir kıyaslama. Üniversiteden bir dönem aynı evde bile kaldığım arkadaşımı bile, hiç bir sorun da yok aramızda, tanımasam uyurken uyanırken görmemiş olsam inanacağım fotoğraflardaki kadar mutlu ve güzel olduğuna. Ben sildim kurtuldum. Arada eline telefonu alıp burada takılıyorum. Bir şeyler öğrenmekse mevzu, başka yollardan da pekala daha güzel geliştirebilir insan kendini...
Gerçekten dediğiniz gibi detoks çözüm değil elime aldığım gibi kaldığım yerden devam ediyorum birkaç günlüğüne detoks yapmıştım geri döndüğümde daha beter stalklıyorum çok teşekkürler

Tek çare sosyal medya olayını telefondan kaldırmak arkadaşım dene emin ol daha iyi geliyor

Aklınıza sosyal medya her geldiğinde kitap okuyun. Göreceksiniz ki, kitap okurken aklınıza sosyal medyanın s si gelmeyecek.

Bende bazen istiyorum kapatmayi. Ne kimseyi kiskaniyorum ne de kiyasliyorum ama oraya harcadığım zamana yazık diyorum. Günümün 2-3 saati instagramda geçiyor

Kendi sosyal medyamdan örnek vermek istiyorum, aktif olarak kullanıyorum instagramı.
Bir çok ülke gezdim, bakımlıyım, kurumsal bir işte iyi bir pozisyonum var bıktırmadan paylaşımlar yapıyorum gittiğim yerler, kuaför çıkışı, o gün kendimi iyi hissediyorsam ofis pozu ne bilim aile yemekleri , kocamla olan aşk dolu instalık pozlar vs...
Herkes ne kadar güzel hayatım olduğuna gıbta eder bunu da söylerdi. Hatta iyi bir takipçi kitlem bile var.

Sonuç içim bomboş, boşanıyorum, özgüvenim yerlerde , kimseyi görmek , kimseyi duymak istemiyorum, depresyondayım ama gel gör ki bunları paylaşmıyorum herkes beni o sosyal medyadaki valleras olarak biliyor.

Yani kimse gördüğün gibi değil, herkes iyi yanlarını gösteriyor normal olarak.
Bunu içselleştiriyorsan kesinlikle uygulamaları sil takıntı haline getirme.

Ben yaklaşık 6 aydır hiç birini kullanmıyorum, ben de sizi gibiydim. İlk zamanlar çıldırıyordum resmen bomboş kaldım birden, günün her saatinde elimde telefon vardı, akıllı telefonu napayım ben hesaplarımı kapattım diye düşünüyordum hatta.
Ama şimdi o kadar rahatım ki keşke daha önce yapsaydım hatta hiç bulaşmasaydım. Maalesef çok büyük bağımlılık. Ben sürekli dizi izliyordum, ders çalışıp kitap okuyordum, yemek yapmaya başladım. İlk başta zorlanırsjn tabi ama senin elinde olan bişey. Herkesi engellemekle başla sonra kapat hesaplarınu ve başka şeylerle ilgilen. Gerçekten çok büyük zaman kaybı, kendime ayırdığım vakit çoğaldı

X