Detoks çözüm değil elinize aldığınız anda başa dönüyorsunuz. Sosyal medya özellikle de instagram insanı mutsuz ediyor ve gerçeklikle bağını koparıyor bence. Kimse oraya mutsuz anlarını yüklemez. Herkes en bakımlı halinde , saçı makyajı biraz önce kuaförden çıkmış gibi, dünyanın bütün derdinden tasasından arınmış. Herkes çok mutlu başkalarının hayatları toz pembe. Her gün ayrı bir eğlence tatil alışveriş... Bakıyoruz ve soruyoruz “bir tek ben mi mutsuzum?” “Ben de gezsem keşke, ben de böyle görünsem, o kazaktan benim de olmalı, ben de , ben de... Liste öyle uzayıp gidiyor. İnsanı alışverişe yönlendiriyor, hem takip ettiğimiz hesaplar hem de reklamlar. Kendimizle mutsuz oluyoruz. Sürekli bir kıyaslama. Üniversiteden bir dönem aynı evde bile kaldığım arkadaşımı bile, hiç bir sorun da yok aramızda, tanımasam uyurken uyanırken görmemiş olsam inanacağım fotoğraflardaki kadar mutlu ve güzel olduğuna. Ben sildim kurtuldum. Arada eline telefonu alıp burada takılıyorum. Bir şeyler öğrenmekse mevzu, başka yollardan da pekala daha güzel geliştirebilir insan kendini...