Sosyal medyadan kurtulmak için yardım ????

mor_salli

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2018
61
19
34
Merhaba arkadaşlar,
Sosyal medyadan uzak kalmak istiyorum ama duramıyorum. Taktığım birkaç kişi var sürekli bakıyorum (kendi cinsim) hikayelerine, fotoğraflarına vs kendimle kıyaslıyorum.
Yaşım küçükte değil 30 yaşındayım ama kendimi bildim bileli hayatım boyunca hep birileriyle kıyasladım sürekli takip ettim fotoğraflarına baktım. Kendimde özgüven eksikliği olduğunu biliyorum bunun için neler yapmam gerek bilmiyorum.Kitap okumak istiyorum kafamdaki bu dürtüden dolayı okuyamıyorum film izleyemiyorum.Doktora gidecek gücüm yok (maddi anlamda). Sosyal medyadan uzak durmak istiyorum yapamıyorum bana yardımcı olursanız sevirim.

Sen yine iyi Bn aile dostumuzun oğlunu stalklıyorum başka kızların resmini likeladıkça çuldıyorum

Merhaba arkadaşlar,
Sosyal medyadan uzak kalmak istiyorum ama duramıyorum. Taktığım birkaç kişi var sürekli bakıyorum (kendi cinsim) hikayelerine, fotoğraflarına vs kendimle kıyaslıyorum.
Yaşım küçükte değil 30 yaşındayım ama kendimi bildim bileli hayatım boyunca hep birileriyle kıyasladım sürekli takip ettim fotoğraflarına baktım. Kendimde özgüven eksikliği olduğunu biliyorum bunun için neler yapmam gerek bilmiyorum.Kitap okumak istiyorum kafamdaki bu dürtüden dolayı okuyamıyorum film izleyemiyorum.Doktora gidecek gücüm yok (maddi anlamda). Sosyal medyadan uzak durmak istiyorum yapamıyorum bana yardımcı olursanız sevirim.
Tam ben açmayı düşünüyodum bildirim geldi :işsiz:

Bir kağıda aklınıza gelmesi zor harf rakam simge kombinasyonlu uzun bir şifre yazın. Sosyal medya hesaplarınızın şifreleri ve yeni alacağınız mail adresini değiştirin. Ve şifrenizi bu mail adresi şifresi olarak da kullanın. Değişimden sonra kağıdı yırtıp çöpe atın. Mis gibi.
İsteseniz de giremezsiniz ondan sonra :)

Bir kağıda aklınıza gelmesi zor harf rakam simge kombinasyonlu uzun bir şifre yazın. Sosyal medya hesaplarınızın şifreleri ve yeni alacağınız mail adresini değiştirin. Ve şifrenizi bu mail adresi şifresi olarak da kullanın. Değişimden sonra kağıdı yırtıp çöpe atın. Mis gibi.
işte içimdeki o merak duygusunu nasıl bastıracağım sürekli takip etme isteğini

Yaaa muhteşem bi fikir ben de bunu alışveriş siteleri için yapmalıyım :)

bence birbirimize destek olalım siz neler yapıyorsunuz bilge_s bilge_s
Yani aslında canım hesaplarımı kapattım. Fakat yine de hesabım olmadan da profilllere girmeyi becerebiliyorum. Ben de 28yaşındayım. Aslında bunun çözümü akıllı telefondan kurtulmak ve interneti kesmek. İnternetsiz yaşama alışınca biraz düzelir diye düşünüyorum ama onu da nasıl yapıcam nasıl. Sanki çocuğuz yaa biri bize yardımcı olsun :KK43:

2gün önce kapattim her yeri,kendime detoks yapiyorum ..sosyal medya detoksu.ama suan buraya dadandim.illa o tlfla birseyler yapilacak.en iyisi tlfnun bozulmasi.baska turlu olmayacak sanki.

Stalk gerçekten bir hastalık. Bende erkek arkadaşımın eski görüştüğü bir kızı takip ediyorum(normal arkadaşı)Başlarda kıskançlıktan bakıyordum. Şimdi ciddi ciddi merak ediyorum kızı erkek arkadaşımdan bağımsız olarak. Sabah kalkınca ilk işim kıza bakmak mesela. Kız nişanlandı geçen dedim ki kendi kendime buraya kadar geldim düğünü de görüp,engellicem kızı. İnş başarırım.
Takipteyim konuyu

Stalk gerçekten bir hastalık. Bende erkek arkadaşımın eski görüştüğü bir kızı takip ediyorum(normal arkadaşı)Başlarda kıskançlıktan bakıyordum. Şimdi ciddi ciddi merak ediyorum kızı erkek arkadaşımdan bağımsız olarak. Sabah kalkınca ilk işim kıza bakmak mesela. Kız nişanlandı geçen dedim ki kendi kendime buraya kadar geldim düğünü de görüp,engellicem kızı. İnş başarırım.
Takipteyim konuyu

Sende bendensin aynen bende öyle eski çıktığı kızları akrabalarını kuzenlerini Allah ne verdiyse

Sosyal medya insanların psikolojilerini bozmaya, aileyi bozmaya başladı resmen, bende önceden takip ederdim bazı kişileri profilleri hoşuma giderdi baktım ki gösterişe, reklama döndü her şey bıraktım takip etmeyi.

Bende boyleydim. Tanidigim tanimadigim insanlari takip ederdim. Biraz sosyal medyayı kapamak iyi geldi şuanda makyaj videolarini takibimde :deli:

Takipteyim konuyu
seni çok iyi anlıyorum hiç mutlu değilim bu durumdan gerçekten hastalık oldu düğünü görsen bu sefer balayına bakayım dersin böyle devam eder gider malesef

X