• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal Medyada Hayatını Sürdüren Acıların Kadınları

Birtakım sosyal medya araçlarını içlerindeki öfkeyi, kini, nispeti, siniri dökmek için kullanan kadınlar, kadınlarımız.

Sadece benim sosyal medya hesaplarımda var olduklarını sanmıyorum, yayılmacı bir tür bu. Atarlı giderli, ederli değerli, suskunluğunun asaletinden ileri geldiğini yazan ancak bir tık üstte cümleler dolusu ağzını açıp gözünü yuman, verip veriştiren çelişkiler yumağı.

Hangisine baksam çok iyi kalpli, yüce gönüllü, hep iyi niyetinden kaybediyor, acaip asil ve soylu, fedakar, hak etmeyenlere inanılmaz değer vermiş ama bundan sonra akıllanmış. Yahu herkesin bir iyilik perisi, bir masum kar tanesi olduğu bu ortamda kim bu kıskançlar, fesatlar, nankörler, hak ettiğinden fazla değer görüp kıymetini bilmeyen iblisler? Rica ederim çıksınlar ortaya!

Benim derdim bu tarz insanların isim vermeden yaptıkları göndermeler değil aslında, insanların kendi sayfalarını nasıl yöneteceğine karışma hakkım yok elbette. Benim derdim bu paylaşımları yaptıran hislerle ilgili. Gerçekten dünyayı nasıl algılıyorlar, nasıl bu kadar “düşman” ediniyorlar? Klasik bir söylem olacak ama bir toz tanesi kadar yer kaplayamadığımız koskoca evrende kendilerini ve çevresindeki insanları nasıl tüm dünyaları yapabiliyorlar? Birilerine dolaylı yoldan imla hatalarıyla bezenmiş, nefret söylemli laflar sokuşturup nispet yaparken çok iyi niyetli ve asil olduğunu iddia edecek kadar kavrambilmezlik ve daha önemlisi kendini bilmezlik nasıl hasıl olabiliyor? Kafamda deli sorular.

Peşinen de belireteyim, birinin bana ithafen yazdığı bir şeye içlenip de yazmıyorum bunları. Hatta hiç böyle sosyal medya üzerinden göndermeli, laf sokmalı bir şey başıma gelmedi ya da üzerime alınmadım, bilemiyorum :)

Siz neler düşünüyorsunuz bu konuda? “Dosta güven, düşmana korku salan gözler” dönüp kendine hiç bakmıyor olabilir mi? İnsanların en sert eleştirileri kendilerine yapması gerekirken bu “hatasızım, harikayım, istediğime yol veririm istediğime rol veririm!” tavırları üstelik içi de bu kadar boşken nasıl bu denli baskın olabiliyor?
doğrusu yazınızı okurken keyif aldım çok güzel anlatmışsınız toplumuzun içler acısı halini. bence sitemize üye olup bu konulara değinmekle çok iyi yapmışsınız hoş geldiniz aramıza:KK19:

valla bence duyguları sosyal medyada yansıtmak pek normal değil.. normal hayatta paylaşımı yetersiz mi dedirtiyor
aslıdna sosyal medyada çok vakit geçirmek de normal değil (bunu ben de yapıyorum, kendimce geçici sebeplerim var tabi ne kadar yine de olması gerek tartışılır)
ama bazıları da sadece beğendiği sözleri paylaşıyor yani çok öyle ciddiye de alınmasa olur birine mi atar yapıyor diye..
ben mesela sosyal medyada çok vakit geçiriyorum, işten arta kalan vakitlerimde hep bu sitedeyim. fakat insanlara baktığımda hep çirkin şeyler görüyorum biriyle arkadaşlık etmek gibi bir isteğim de yok. erkek arkadaşım olsa iyi olurdu yani koca :KK45: bu belkide normal değil çoğu kişiye göre asosyal oluyorum galiba. zaten haftanın 6 günü çalışıyorum haftada 45 saat.çalışmasaydım da yine internette takılır evde spor yapar kafama eserse kitap okurdum. 2-3 saatte yürüyüş yapardım. asosyalim yani o zaman. sosyal olmak gibi bir kaygım da yok. ikiyüzlü, yalaka, herhangi bir değer yargıları olmayan insanları gördükçe onlarla kendime özel vaktimi paylaşmak içimden gelmiyor. kafama göre takılmaya da alıştım.

doğrusu yazınızı okurken keyif aldım çok güzel anlatmışsınız toplumuzun içler acısı halini. bence sitemize üye olup bu konulara değinmekle çok iyi yapmışsınız hoş geldiniz aramıza:KK19:
Çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için, hoş bulduk :)

ben mesela sosyal medyada çok vakit geçiriyorum, işten arta kalan vakitlerimde hep bu sitedeyim. fakat insanlara baktığımda hep çirkin şeyler görüyorum biriyle arkadaşlık etmek gibi bir isteğim de yok. erkek arkadaşım olsa iyi olurdu yani koca :KK45: bu belkide normal değil çoğu kişiye göre asosyal oluyorum galiba. zaten haftanın 6 günü çalışıyorum haftada 45 saat.çalışmasaydım da yine internette takılır evde spor yapar kafama eserse kitap okurdum. 2-3 saatte yürüyüş yapardım. asosyalim yani o zaman. sosyal olmak gibi bir kaygım da yok. ikiyüzlü, yalaka, herhangi bir değer yargıları olmayan insanları gördükçe onlarla kendime özel vaktimi paylaşmak içimden gelmiyor. kafama göre takılmaya da alıştım.

Sosyal medyada ben de vakit geçiriyorum hatta sosyal medya ile sınırlamayalım internette çok fazla vakit geçiriyorum zaten artık işimiz ve çağımız gereği bilgisayar ve internet hayatımızın bir parçası.

İnanın sosyal kelebek gibi dolanıp hiç eğlenmiyorken her gün delicesine eğleniyormuş taklidi yapmak yerine kendi kendine güzel vakit geçirebilmeyi başarmak çok daha büyük marifet. Arkadaşlıklar güzeldir ancak her dakika birine ihtiyaç duymak yerine bahsettiğiniz asosyalvari yaşamı tercih ederim.

Normalde ne oldu bitti kim ne yazdı umursamam da sosyal medya hesabında her gün içtiği kahveyi paylaşan biri dikkatimi gelince takıntı yapmadım degil :)

Sosyal medyada ben de vakit geçiriyorum hatta sosyal medya ile sınırlamayalım internette çok fazla vakit geçiriyorum zaten artık işimiz ve çağımız gereği bilgisayar ve internet hayatımızın bir parçası.

İnanın sosyal kelebek gibi dolanıp hiç eğlenmiyorken her gün delicesine eğleniyormuş taklidi yapmak yerine kendi kendine güzel vakit geçirebilmeyi başarmak çok daha büyük marifet. Arkadaşlıklar güzeldir ancak her dakika birine ihtiyaç duymak yerine bahsettiğiniz asosyalvari yaşamı tercih ederim.
:KK45::KK45::KK45: sosyal kelebek gibi dolanıp eğleniyormuş gibi yapmak deyince çalıştığım yerdeki arkadaşlar geldi aklıma. insanlar neyi paylaşamıyor anlamıyorum. mesela bu sitede bir konu açtığında zaten şikayetçi olduğun konunun canlı örneklerini gelen mesajlarda görüyorsun görüyorum. beni haksız gördüğü bir konuda cevap yazıyor öyle birşeyki haklı çıksın da nasıl çıkarsa çıksın. öyle oluyorki neredeyse eve giren hırsız haklı diyecek.

:KK45::KK45::KK45: sosyal kelebek gibi dolanıp eğleniyormuş gibi yapmak deyince çalıştığım yerdeki arkadaşlar geldi aklıma. insanlar neyi paylaşamıyor anlamıyorum. mesela bu sitede bir konu açtığında zaten şikayetçi olduğun konunun canlı örneklerini gelen mesajlarda görüyorsun görüyorum. beni haksız gördüğü bir konuda cevap yazıyor öyle birşeyki haklı çıksın da nasıl çıkarsa çıksın. öyle oluyorki neredeyse eve giren hırsız haklı diyecek.

Evet önemli olan doğruyu bulmak değil ya da fikirlerini düzgünce paylaşmak değil, haklı çıkmak. Egosantrik olaylar :)

Bende de var böyle atarlı bir model, "bu sefer ne olmuş" acaba dedirten cinsten, insanların yüzüne söyleyemediğinden eve gelince facebook'a yazıp çiziyor kro kro şeyler. Laf sokmaya çalıştığı insan bence okuyunca gülüyordur "dediğimi sindiremediği gibi sinirinden de kudurmuş hahah zavallı" şeklinde, böyle kendini ezik duruma sokmanın anlamı ne gerçekten anlam veremiyorum ama bu tür insanların geneli kompleks sahibi. Mutluyuz mesajları verenler de ötekilerden farksız değil zaten, onlarda kendi dünyalarında neler yaşıyorlarsa artık, millete "mutluyuz ulan mutluyuz işte inanıcaksınız" diye bağırıyorlar bana göre.

Bir tanıdığım vardı kadın ciddi kompleksli biriydi, kocası adına profil açtı, kendi fotoğraflarına kocasının ağzından yorum yazardı. İnsanlar ne yapacağını şaşırdı artık, gerçi bu kadın uç bir örnek ama kendini ispatlamak adına, övülmek ve beğenilmek açlığından sanal olan herşeye başvurmuş resmen.

Birkaç sene öncesine kadar eski sevgilime atar olsun diye yaptım benzerini ben de bu laf sokmaların. Hiç inkar edemicem şuan. :KK53: Bilgilerime şunu yazmıştım hatta, olurda profilime bakar diye. " Vicdanla birlikte.. "şeref" ararım ben sevdiklerimde; Her zaman doğru değildir elbet seçimlerim...Zaman gelir "şerefsizleri" de severim..." Hey gidi günler...:KK14:

Bende de var böyle atarlı bir model, "bu sefer ne olmuş" acaba dedirten cinsten, insanların yüzüne söyleyemediğinden eve gelince facebook'a yazıp çiziyor kro kro şeyler. Laf sokmaya çalıştığı insan bence okuyunca gülüyordur "dediğimi sindiremediği gibi sinirinden de kudurmuş hahah zavallı" şeklinde, böyle kendini ezik duruma sokmanın anlamı ne gerçekten anlam veremiyorum ama bu tür insanların geneli kompleks sahibi. Mutluyuz mesajları verenler de ötekilerden farksız değil zaten, onlarda kendi dünyalarında neler yaşıyorlarsa artık, millete "mutluyuz ulan mutluyuz işte inanıcaksınız" diye bağırıyorlar bana göre.

Bir tanıdığım vardı kadın ciddi kompleksli biriydi, kocası adına profil açtı, kendi fotoğraflarına kocasının ağzından yorum yazardı. İnsanlar ne yapacağını şaşırdı artık, gerçi bu kadın uç bir örnek ama kendini ispatlamak adına, övülmek ve beğenilmek açlığından sanal olan herşeye başvurmuş resmen.

Birkaç sene öncesine kadar eski sevgilime atar olsun diye yaptım benzerini ben de bu laf sokmaların. Hiç inkar edemicem şuan. :KK53: Bilgilerime şunu yazmıştım hatta, olurda profilime bakar diye. " Vicdanla birlikte.. "şeref" ararım ben sevdiklerimde; Her zaman doğru değildir elbet seçimlerim...Zaman gelir "şerefsizleri" de severim..." Hey gidi günler...:KK14:

Benim de sahte profil açıp oradan kendine iltifatlar yağdıran bir arkadaşım vardı :) Aslında iltifat yağdıran birine de hiç ihtiyacı yoktu gayet güzel bir kızdı ama işte insanlar değişik, altta yatan sebebi anlayamayabiliyoruz.

Hahah eski sevgiline atar olsun diye yazdığın söz iyiymiş. Böyle şeylere gençlik hataları diyoruz :)) Ben de lisede metal müzik dinlemeyenlerin hepsinin çok salak olduğunu ve hiçbiriyle muhattap olmayacağımı iddia ediyordum, o zamanlar sosyal medya olsa muhtemelen bununla ilgili bir şeyler yazardım :)

Back
X