- 5 Nisan 2013
- 2.933
- 2.844
- 373
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Merhaba öncelikle olarak size birkaç tavsiye vermek isterim. Her çocuğun biyopsikososyal gelişimi farklıdır. Bu süreçte ebeveynlerin tutumları önemldir. Verdiğinizi örneklerden yola çıkarak örneğin çocuğunuzun dikkatini dağıtmayan bir ortamda satın aldığınız motor becerilerini geliştirme oyuncağını eşinizle birlikte oynayın. Siz eşinizle oynarken çocuğunuzun dikkatini çekecek söylemlerde bulunun gülün eğlenin daha sonra bir bakacaksınız ki çocuğunuz da oyuna dahil olmuş. Kitap okuma konusunda ise yine siz ebeveynler önemli rol model olursunuz eşinizle birlikte sessiz ortamda en azından 2-3günde bir kitap okuma etkinliği yapın. Kitap okumuyorsanız dahi okumuş gibi davranın ve bulunduğu ortamda yaşına göre dikkatini çekecek kitaplar olsun. Mutlaka o sessiz ortamda eli o kitaplara gidecektir. Çocuklarınızla sürekli irtibat kurun konuşun size bir kitap tavsiyesi vereyim. Var olan annenin duyusal yokluğu mutlaka okuyunuz okutturunuz :)sosyal medyada takip ettiğim birkaç hesap var. çoğu zaten birbirinin aynısı neredeyse çocuk odası dekorasyonları bile aynı. onları gördükçe kendimi yetersiz hissediyorum. mesela az önce 22 aylık oğluyla çıkartmalı etkinlik yapan birini gördüm. ya da herkeste görüyorum adeda gelişim seti. faydalı olduğuna inandığım için aldım 2 yaş olanı. kime baksam çocuğu takır takır yapıyor. ben kitap okumaya çalışsam da kızım dinlemiyor ki hep bir karıştırma peşinde. hele o setin yüzüne bile bakmadı. üstüne oturdu. ben de bıraktım. bazen sanki anneliği beceremiyorum gibi geliyor. olmuyor sanki o kadar uğraşıyorum kızımla ilgileniyorum ama affedersiniz bi taraflarını yayıp çocuğun eline telefonu veren komşumun çocuğu bile daha çok konuşuyor.
Park gibi biryere gitmiştik bir aile gelmiş, kadın topuklu ayakkabı, full makyaj, adam da giyinmiş süslenmiş. Fotoğraf çekmek için yerler var çocuk annesiyle babasının mutluluk fotoğraflarını cekiyor,kadın çektikten sonra alıyor elinden telefonu sürekli çocuğu azarlıyor, gerizekalı, ne biçim çekmişsin, buda fotoğraf mi? Sonra olmadı bı daha çekelim. Bu fotoğraflari sosyal medyaya yüklediler muhtemelen. Ee çok mutlular ya.
Benim çocuğum yok ama bende bakıyorum evlilere hep dışardalar, yemekler dışardan söyleniyor, temizlik hiç yapılmadığı halde evler mis pak.
Bizde bir yanlışlık var o zaman
İşin şakası tabi de.
Orada her şey güzel gösteriliyor işte.
Akıllı çocuğum, zeki bebem maşallah 6 aylıkken fransızca konuşuyor .d
Bunu böyle düşünmeyin. Kimi çocuk masabalı etkinlşkten hoşlanır kimisi sporsal koşturmalardan vs.sosyal medyada takip ettiğim birkaç hesap var. çoğu zaten birbirinin aynısı neredeyse çocuk odası dekorasyonları bile aynı. onları gördükçe kendimi yetersiz hissediyorum. mesela az önce 22 aylık oğluyla çıkartmalı etkinlik yapan birini gördüm. ya da herkeste görüyorum adeda gelişim seti. faydalı olduğuna inandığım için aldım 2 yaş olanı. kime baksam çocuğu takır takır yapıyor. ben kitap okumaya çalışsam da kızım dinlemiyor ki hep bir karıştırma peşinde. hele o setin yüzüne bile bakmadı. üstüne oturdu. ben de bıraktım. bazen sanki anneliği beceremiyorum gibi geliyor. olmuyor sanki o kadar uğraşıyorum kızımla ilgileniyorum ama affedersiniz bi taraflarını yayıp çocuğun eline telefonu veren komşumun çocuğu bile daha çok konuşuyor.
ay o tertemiz ve dupduzenli evler yok muben bahar temizligi yaptigimda o kaliteye ulasabiliyorum
Mükemmel annelik, gündelikçiler tarafından temizlenmiş evlerinde, kocalarının parasıyla aldıkları telefonda, reklam için verilmiş oyuncakların tanıtımını çocuğunu kullanarak yapmak değildir. Mükemmel annelik, akşam işten yorgun argın gelip bir yandan yemek yaparken bir yandan tezgahın üstünde plastik araba sürerek oyun oynamaktır. Parasızlıktan yemek yapamadığın için dünden kalan bir kap yemeği çocuğuna yedirip kendin bisküviyle karnını doyurmaktır. Çocuğun ertesi gün okulda giyecek temiz kıyafeti olmadığı için gece 2'de saç kurutma makinesiyle kıyafet kurutmaya çalışmaktır. Siz mükemmel annesiniz, ben öyleyim, buradaki yüzlerce anne öyle. Emin olun öyle.
Samimi aslaa degil diger ikisi kapışırBir turlu karar veremiyorum samimi mi sahte mi itici mi olduguna
İnsanları paraları olduğu için suçlamıyorum, çocuklarını kullanarak para kazandıkları için suçluyorum.İnsanlarin parasinin olmasi da mi suç oldu Allah askina. Mukkemmeeel annelik için parasiz, konforsuz, yorgun anne mi olmak lazimmiş.
Cocuk uzerinden internet ortaminda bu paylasimlari yaparak para kazananlar hoşuma gitmiyor elbet ama sizinki de ayri garip.
İnsanları paraları olduğu için suçlamıyorum, çocuklarını kullanarak para kazandıkları için suçluyorum.
Ayrıca mükemmel anne olmak için parasız, konforsuz, yorgun olmak gerekmiyor, hayatın tüm zorluklarına RAĞMEN anne olarak elinden geleni yapmak yeterli. Yorumumu çok yanlış anlamışsınız.
Kendini,anneliğini karşılaştırma hiç bizaman her çocuk farklı gelişim gösterir sosyal medyada zaten sadece anneler değil influencer olan herkes mükemmel yani orası farklı ve sahte bi dünya ordan gördüklerine çok kafanı takma yanisosyal medyada takip ettiğim birkaç hesap var. çoğu zaten birbirinin aynısı neredeyse çocuk odası dekorasyonları bile aynı. onları gördükçe kendimi yetersiz hissediyorum. mesela az önce 22 aylık oğluyla çıkartmalı etkinlik yapan birini gördüm. ya da herkeste görüyorum adeda gelişim seti. faydalı olduğuna inandığım için aldım 2 yaş olanı. kime baksam çocuğu takır takır yapıyor. ben kitap okumaya çalışsam da kızım dinlemiyor ki hep bir karıştırma peşinde. hele o setin yüzüne bile bakmadı. üstüne oturdu. ben de bıraktım. bazen sanki anneliği beceremiyorum gibi geliyor. olmuyor sanki o kadar uğraşıyorum kızımla ilgileniyorum ama affedersiniz bi taraflarını yayıp çocuğun eline telefonu veren komşumun çocuğu bile daha çok konuşuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?