- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Ördek sendromu deniyor buna ördek suyun üstünde süzüyor gibi görünür sanki hiç bi sıkıntısı yok herşey mükemmel ama suyun altında ayaklar hiç durmaz o kamera kapanınca neler oluyo bilemeyiz o çocukların Bi gün bu psikolojiye dayanamayacağını düşünüyorum benHer söylediğinize yorum yapmayacağım herkesin kendi anneliği, kendi çocuğu sonuçta. Çocukla kitap okuma alışkanlığı ise oyle hop diye damdan düşer gibi olmuyor elbette, kitapla ilk tanısmalarında yırtmaya da yeltencekler yemeye de hızlı hızlı cevirmeye de. Bu bir süreç. Çocuğunuz kitaplarla daha sık haşır neşir olursa zamanla daha sakin inceleyecektir emin olun. İlk etapta sizi dinlemesini beklemeyin tabii, siz onu gozlemleyin; gözlerini, ilgisi takip edin ve kitapta herhangi bir yere odaklandığını fark ettiğiniz an anlatın bişeyler, uydurun. Goreceksiniz zamanla elinde kitapla size gelip birlikte okumak isteyecek hatta aynı kitabı onlarca kez baştan okutacaktır. Etkinlik konusu da öyle, bu tarz şeyler maruz kalma sıklığı ile doğrudan orantılı. Çocuğunuzu sevgi ve sabırla büyütün
Bence böyle bir kiyaslama yapmak hoş değil.sosyal medyada takip ettiğim birkaç hesap var. çoğu zaten birbirinin aynısı neredeyse çocuk odası dekorasyonları bile aynı. onları gördükçe kendimi yetersiz hissediyorum. mesela az önce 22 aylık oğluyla çıkartmalı etkinlik yapan birini gördüm. ya da herkeste görüyorum adeda gelişim seti. faydalı olduğuna inandığım için aldım 2 yaş olanı. kime baksam çocuğu takır takır yapıyor. ben kitap okumaya çalışsam da kızım dinlemiyor ki hep bir karıştırma peşinde. hele o setin yüzüne bile bakmadı. üstüne oturdu. ben de bıraktım. bazen sanki anneliği beceremiyorum gibi geliyor. olmuyor sanki o kadar uğraşıyorum kızımla ilgileniyorum ama affedersiniz bi taraflarını yayıp çocuğun eline telefonu veren komşumun çocuğu bile daha çok konuşuyor.
Her birey kendi hızına bireysel gelişim özelliklerine göre ilerler. Çocuğunuzu başka çocuklarla kıyaslamayın .sosyal medyada takip ettiğim birkaç hesap var. çoğu zaten birbirinin aynısı neredeyse çocuk odası dekorasyonları bile aynı. onları gördükçe kendimi yetersiz hissediyorum. mesela az önce 22 aylık oğluyla çıkartmalı etkinlik yapan birini gördüm. ya da herkeste görüyorum adeda gelişim seti. faydalı olduğuna inandığım için aldım 2 yaş olanı. kime baksam çocuğu takır takır yapıyor. ben kitap okumaya çalışsam da kızım dinlemiyor ki hep bir karıştırma peşinde. hele o setin yüzüne bile bakmadı. üstüne oturdu. ben de bıraktım. bazen sanki anneliği beceremiyorum gibi geliyor. olmuyor sanki o kadar uğraşıyorum kızımla ilgileniyorum ama affedersiniz bi taraflarını yayıp çocuğun eline telefonu veren komşumun çocuğu bile daha çok konuşuyor.
Bu yorum sosyal medyada gördüklerine özenen her cahile ışık olmali baskada söze gerek yokSiz elinizden geleni yapin içiniz rahat olsun
O kadınları bilmiyorum ama çocuk gelişiminde çevre kadar genlerde etkili
Çoğu bilim adamı çevremi genmi diye hep yıllar yılı tartışmış
Sonuçta çocuğunuz belirli genlerle dünyaya geliyor sizde çevre faktörünü onla ilgilenerek geliştiriyorsunuz
Araştırmacı bir kadın olarak kendinizi suclamayin
Siviyor göyayok artık yavideonun sonunda birde minnoş minnoş konuşmaya devam ediyor
Bir turlu karar veremiyorum samimi mi sahte mi itici mi oldugunaIsminde kitchen olan itici dimi?
Kadindan sahtelii akiyor yaaa
Cocuk ustune oturarak ilgisini belli etmis ve cok tatlisosyal medyada takip ettiğim birkaç hesap var. çoğu zaten birbirinin aynısı neredeyse çocuk odası dekorasyonları bile aynı. onları gördükçe kendimi yetersiz hissediyorum. mesela az önce 22 aylık oğluyla çıkartmalı etkinlik yapan birini gördüm. ya da herkeste görüyorum adeda gelişim seti. faydalı olduğuna inandığım için aldım 2 yaş olanı. kime baksam çocuğu takır takır yapıyor. ben kitap okumaya çalışsam da kızım dinlemiyor ki hep bir karıştırma peşinde. hele o setin yüzüne bile bakmadı. üstüne oturdu. ben de bıraktım. bazen sanki anneliği beceremiyorum gibi geliyor. olmuyor sanki o kadar uğraşıyorum kızımla ilgileniyorum ama affedersiniz bi taraflarını yayıp çocuğun eline telefonu veren komşumun çocuğu bile daha çok konuşuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?