- 11 Temmuz 2014
- 10.909
- 17.543
- 498
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Ayy hepsi farklıdır da ben yalan yok hiç o setlerden almadım. Hatta ilk çocugum hamura 4 yasında tanısı. Şuan üçüncüyü büyütüyorum. İlki yasında arada kalem veriyorum bu hafta basladım. Küçüklüklerinde kitap vs de yapmadım. Bol bol konuşup sarkı söyledim ben. Yani bana cok yapay geliyor 18 ay cocukla set yapmak. Evdeki hayata dahil olmasını daha anlamlı buluyorum. Zaten 4 5 yasında asırı bir aktivite dönemi olacak evde okulda sürekli kagıtlar kalemler elinde olacak iki yasında Boşverin bence. Verin eline pirinci mercimegi hissetsin. Cevizlerle oynasın. Çorap dökün önüne giysin çıkarsın. Bence bunlar daha faydalı ve eglenceli.sosyal medyada takip ettiğim birkaç hesap var. çoğu zaten birbirinin aynısı neredeyse çocuk odası dekorasyonları bile aynı. onları gördükçe kendimi yetersiz hissediyorum. mesela az önce 22 aylık oğluyla çıkartmalı etkinlik yapan birini gördüm. ya da herkeste görüyorum adeda gelişim seti. faydalı olduğuna inandığım için aldım 2 yaş olanı. kime baksam çocuğu takır takır yapıyor. ben kitap okumaya çalışsam da kızım dinlemiyor ki hep bir karıştırma peşinde. hele o setin yüzüne bile bakmadı. üstüne oturdu. ben de bıraktım. bazen sanki anneliği beceremiyorum gibi geliyor. olmuyor sanki o kadar uğraşıyorum kızımla ilgileniyorum ama affedersiniz bi taraflarını yayıp çocuğun eline telefonu veren komşumun çocuğu bile daha çok konuşuyor.
içimi soguttun valla yaOnlar mükemmel anne falan değiller.. Mükemmel bir anne çocuğunu onca insana teşhir edip çocuğu üzerinden para kazanmaz.
yok artık yaBıraktım kaçıyorum
bence çocugunuzu hıc bılmedıgınız ınsanların yetıstırdıgı cocuklarla kıyaslamanız dogru degıl.Belkı cocugunuzun yetenegı yok ya da 2yaşına gelınceye kadar nasıl yetıstırdınız?Ilk defa kıtap okumaya başladıysanız gayet normal o daha 2yaşında pür dikkat dinlemesini bekleyemezsiniz.Bebekken konusmaya başlayın diyor uzmanlar sanki karşınızda yetişkin iş gibi. konuş-kavra-karşılıklı yap(30milyon kelime kitabı)şiddetle okumanız tavsiye ederm.O ınstagram annelerine de çok özenmeyin bence iyi bir anne olsa çocugunun her özelini paylaşmaz ve bundan para kazanıyor çoğusosyal medyada takip ettiğim birkaç hesap var. çoğu zaten birbirinin aynısı neredeyse çocuk odası dekorasyonları bile aynı. onları gördükçe kendimi yetersiz hissediyorum. mesela az önce 22 aylık oğluyla çıkartmalı etkinlik yapan birini gördüm. ya da herkeste görüyorum adeda gelişim seti. faydalı olduğuna inandığım için aldım 2 yaş olanı. kime baksam çocuğu takır takır yapıyor. ben kitap okumaya çalışsam da kızım dinlemiyor ki hep bir karıştırma peşinde. hele o setin yüzüne bile bakmadı. üstüne oturdu. ben de bıraktım. bazen sanki anneliği beceremiyorum gibi geliyor. olmuyor sanki o kadar uğraşıyorum kızımla ilgileniyorum ama affedersiniz bi taraflarını yayıp çocuğun eline telefonu veren komşumun çocuğu bile daha çok konuşuyor.
Kimdi o merak ettim.Çocuğum yok ama arada bende "Instamom" lara bakıyorum, hepsi mükemmel. O kareye sığdırılmış kusursuz hayat, zeki çocuklar vs derken bir takipçinin yorumuna denk geldim. Çok ünlü bir anne için "Sizi yıllardır takip ediyorum, geçen yıl bir otelde gördüm, eşinize ve çocuklarınıza çok kötü davrandınız, yanınıza gelemedim çünkü olanlara inanamadım" yazmıştı. Sonra anlamıştım sosyal medyanın ne kadar çirkin bir yer olduğunu. Boşuna kafana takma.
Her çocuk farkli gelişim gösteriyor karşılaştırmaya hiç girmeyin 2 yaş oturup kitap yapacağı yaş degil zaten .sosyal medyada takip ettiğim birkaç hesap var. çoğu zaten birbirinin aynısı neredeyse çocuk odası dekorasyonları bile aynı. onları gördükçe kendimi yetersiz hissediyorum. mesela az önce 22 aylık oğluyla çıkartmalı etkinlik yapan birini gördüm. ya da herkeste görüyorum adeda gelişim seti. faydalı olduğuna inandığım için aldım 2 yaş olanı. kime baksam çocuğu takır takır yapıyor. ben kitap okumaya çalışsam da kızım dinlemiyor ki hep bir karıştırma peşinde. hele o setin yüzüne bile bakmadı. üstüne oturdu. ben de bıraktım. bazen sanki anneliği beceremiyorum gibi geliyor. olmuyor sanki o kadar uğraşıyorum kızımla ilgileniyorum ama affedersiniz bi taraflarını yayıp çocuğun eline telefonu veren komşumun çocuğu bile daha çok konuşuyor.
Kimdi o merak ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?