• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal hizmetler mi,halkla ilişkiler mi ?

ilayda cem

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2008
2.636
16
318
43
Diğer
Hanımlar sosyal hizmetler bölümüyle,halkla ilişkiler arasında kaldık,hangisinin iş imkanı daha iyidir ,veya okuyan var mı ?
ben biraz göz attım,sosyal hizmetlerde ki iş imkanları daha çok yardım kurumlarıyla ilgili,yiğenim için bakıyoruz,oda aşırı derecede hassas yapılı biri...ne yapalım sizce,acil önerilerinize ihtiyacımız var...

halkla ilişkiler özel sektörde yer bulmak isteyenler için daha ideal ama devlet diyorsan sosyal hizmetler....
ben halkla ilişkiler mezunu bi ev hanımıyım :)))))

Son düzenleme:
bende halkla ilişkiler +işletme okuyan bir ev hanımıyım,ama derdim 9 aylık kızım ,yoksa bişeyler düşünüyorum ,bunu yiğenim için araştırıyorum...

sosyal hizmetlerin iş imkanı daha geniş bence ama şöyle bir durum var;
bu sene bu bölüm kontenjanlı oldu 5000 kişilik kontenjan verildi ve staj hakkı da var
yani biraz puanının iyi olması lazım 5000 arasına girmesi lazım yani
halkla ilişkilere de 145 puanını geçince tercih edebiliyorsunuz

bende bu yıl bütlerden geçebilirsem halkla ilişkiler diploması alıcam.Bence yeğeninizle konuşun devlettemi özeldemi çalışmak ister 2 yıllık halkla ilişkilerin devlette kadrosu yok diye biliyorum buna göre daha iyi karar verebilirsiniz ama hassas yapılı biriyse özel sektör biraz yıpratıcı olur.Ben de halkla ilişkiler okuyorum ama keşke en başından başka bir bölüm okusaymışım diyorum :61:

bende bu yıl bütlerden geçebilirsem halkla ilişkiler diploması alıcam.Bence yeğeninizle konuşun devlettemi özeldemi çalışmak ister 2 yıllık halkla ilişkilerin devlette kadrosu yok diye biliyorum buna göre daha iyi karar verebilirsiniz ama hassas yapılı biriyse özel sektör biraz yıpratıcı olur.Ben de halkla ilişkiler okuyorum ama keşke en başından başka bir bölüm okusaymışım diyorum :61:

tatlım ben halkla ilişkilerin ardından işletmeye geçtim,hiç pişmanda değilim,ilk iki yıl daha zevkli derslerle okuduğumu düşünüyorum...sende benim gibi yapabilirsin...
yiğenime gelince şimdi sosyal hizmetler meslek lisesinden mi alım yapıyormuş bunu araştırıyoruz...olduğu yerde zaten istesede özel sektörde pek iş bulamaz...devlet daha garanti olur...

ben halkla ilişkilerde özel sektörde çalışırım diye düşünmüştüm fakat dört yıllık halkla ilişkiler mezunları olduğundan onlar tercih ediliyor firmalarda. Fakat sosyal hizmetler güzel bölüm hem belki ilerde atatürk üniversitesi aöf de lisans tamamlayabilir bunun için çalışmalar devam ediyormuş.Yada dikey geçişle başka bölümlere geçiş yapabilir yada iki yıllık mezunlar devlette de çalışabilir belki.Ben bu yıl kamu yönetimine kayıt yaptırıcam inşallah. Benim de bir arkadaşım kamu yönetimi mezunu ve dershanede iktisat istatistik derslerine giricek. Ben de belki böyle bir şansım olur diye bu yıl ona başlamayı düşünüyorum. İnşallah yeğenin için de hayırlısı olur :)

sağol canım ilgilenmez olurmuyum,bu bölüm yani ya ne kadar bilgi edinirsek o kadar kar diye düşündüm...

ya tabiki öyle de işte fazla bilgi de yok açıkçası,olduğunca anlatayım size
2008 ek yerleştirmeyle açıldı bu bölüm,o zaman kontenjansızdı.
şimdi herkes tercih ediyor o yüzden kontenjanlı yaptılar.
bölümün iş imkanı var aynı halkla ilişkiler gibi geçen günkü kpss 2011/1 memur alımlarında yurt yönetim memuru alınıyordu
bu bölüme hem sosyal hizm.mezunları hem de halka ilişkiler mezunları başvurabiliyordu
genel olarak halkla ilişkiler bölümünden girenler yerleşmiş(80-90 puan arasındakiler yani)
ben bu bölümden yeni mezun oldum dgs'ye girdim pazar günü olursa sosyolojiye geçiş yapmayı düşünüyorum
ama pek de çalışmadım,denemek için girdim
bakalım hayırlısı olsun için yeğeniniz için bizim içinde:21:

bölümün iş imkanı var aynı halkla ilişkiler gibi geçen günkü kpss 2011/1 memur alımlarında yurt yönetim memuru alınıyordu
bu bölüme hem sosyal hizm.mezunları hem de halka ilişkiler mezunları başvurabiliyordu
genel olarak halkla ilişkiler bölümünden girenler yerleşmiş(80-90 puan arasındakiler yani)
ben bu bölümden yeni mezun oldum dgs'ye girdim pazar günü olursa sosyolojiye geçiş yapmayı düşünüyorum

sağol canım,şimdi öğretmenliklerede bakıyoruz,umarım en iyisi olur,bu arada bende ,işletme son sınıftayım,geçen yıl plansız hamile kaldım şimdi kızım 9 aylık yoksa bitmişti,inşallah yükseklisans düşünüyorum...

canım neden sosyolojiye geçmek istiyorsun başlangıçta neden bu bölümü seçmedin, amacın 4 yıllığa tamamlamaksa o zaman sosyal hizmetler bölümü mezunu olmayacaksın değil mi?...beni bilgilendirsen sevinirim seni takip ediyorum çünkü:52:

sağol canım,şimdi öğretmenliklerede bakıyoruz,umarım en iyisi olur,bu arada bende ,işletme son sınıftayım,geçen yıl plansız hamile kaldım şimdi kızım 9 aylık yoksa bitmişti,inşallah yükseklisans düşünüyorum...

ya tabiki araştırmak gerekiyor umarım hakkında hayırlısı olur
sizi de tebrik ederim ne güzel ya hem bebeğiniz var hem de okuyorsunuz olsun her şeyde vardır bir hayır:21:
inşallah yüksek lisansınızı da yaparsınız hem bze de örnek oluyorsunuz ne güzel :16:

canım neden sosyolojiye geçmek istiyorsun başlangıçta neden bu bölümü seçmedin, amacın 4 yıllığa tamamlamaksa o zaman sosyal hizmetler bölümü mezunu olmayacaksın değil mi?...beni bilgilendirsen sevinirim seni takip ediyorum çünkü:52:

canım ben çocuk gelişimi mezunuyum 2008 ek yerleştirmeyle bu bölüm açılmıştı ben de bölümle alakalı falan diye bunu seçtim
tabi bu sene bitirmek nasip oldu geçen sene 3 dersten sınıf tekrarı yaptım:25:
geçen sene öğrendim benim sosyoloji veya sosyal hizmetlere geçişim varmış
puanlarına baktım sosyoloji en yüksek 222'yle falan alırken sosyal hizmetler de en yüksek 256'yla falan almıştı geçen sene
e haliyle ben de sosyolojiye geçiş yapayım diyorum fazla bi puan alamam çünkü hem eşit ağırlıktan giriyoruz yani matematik de gerekiyor
pazar günü dgs vardı bu sınavla geçiş yapılıyor eğer iyi bir puan alırsam sosyoloji tercih etmeyi düşünüyorum
olmazsa aöf'ten sosyolojiye geçiş yapacağım
yani 4 yıllık bitince de sosyoloji bölümü mezunu olup sosyolog unvanı alacağım
tabi bitirebilirsem:27:
hayırlısı bakalım

ya tabiki araştırmak gerekiyor umarım hakkında hayırlısı olur
sizi de tebrik ederim ne güzel ya hem bebeğiniz var hem de okuyorsunuz olsun her şeyde vardır bir hayır:21:
inşallah yüksek lisansınızı da yaparsınız hem bze de örnek oluyorsunuz ne güzel :16:

canım benim puanım rahatlıkla örgün eğitimi tutuyordu,ama olduğum yerde fakülte yoktu, e evlide olunca açıköğretimden başka yol kalmadı,üstelik benim 9 yaşında bir kızım daha var...29 yaşındayım,araya iki okul ikiçocuk attırdım :))

Back