• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal fobi konusunda yardımınıza ihtiyacım var

umutsuzwaka

Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2012
60
0
16
Ankara
arkadaşlar ben 18 yaşında lise son sınıf öğrencisiyim.
benim sorunum şu sosyal fobi.15 yaşlarında ortaya çıktı toplum içinde çok fazla sıkılma durumları başladı.sonra bu iyice ilerledi evden dışarı çıkmak istememeye başladım anneme söyledim psikiyatrise gittik.bi hap verdi onu kullanınca gayet normal ama kullanmadığımda eskisi gibiym.bu hapı 3-4 yıl kullandım dozunu artrarak.şimdi bıraktım bu hapı.ama eskisinden daha kötü bi hale geldim.aşırı derecede bağımlılık yapmış bende. artık kimseyede söleyemiyorum.hapa başlamak istemiyorum tekrar çünkü bi gün atmasam aşırı derecede sinirlerim bozuk oluo herkesle kavga edebilecek durumda oluyorum.bide ne kadar böyle hapla idare edicem diye düşünüyorum.napıym sizce tekrar başlayımmı yoksa başka bi tavsiyeniz varmı nolur yardım edin..

Selamlar, senin için yapılacak en iyi durum kendine bi arkadaş edinmek.Ve sık sık dışarı çıkmak.Bakın dediğim gibi sadece dışarı çıkın, gezin.Evde oturmak sizi daha da kötü yapmaktan başka bişey getirmyecektir.

Sosyal fobi ya da antisosyallik gibi durumlarda dışarıda ne kadar çok zaman geçirirseniz o kadar rahatlama durumları olur.Yanlarında hiç konuşmasanızda arkadaş ortamına girin.

Peki şu sıralar tum gun evdemisiniz yine? Markete vs. ufak şeyler için demi dışarı çıkmak istemiyorsunuz? Ne sıklıkla dışarı çıkıyorsunuz ya da kaç gundur evdesiniz?

Acaba fiziksel olarak bi yerinizde bişey mi var ya da bilinçaltına çirkinlik durumu mu var? Ya da herkes normal siz farklı görundugunuzden dolayı herkesin size baktıgını falan mı dusunuyorsun?

Biraz daha açar mısın ne sıkılmalar yaşıyorsun? Ne düşünüyorsun o anlarda?

yok evde durmam pek gezerim genelde ama bi topluluk içinde konuşurken falan kendimi çok kötü hissediyorum ter basıyo bunalıyorum yani öyle olucam die konuşamıyorum da bazen.

Ben de sosyofobi hastasıyım 3 yıl ilaç kullandım 2 yıl sonra tekrarladı. Doktora gittim anlattım.
Bu hastalıkta en önemli şey ilacı doğru dozda bırakabilmek yoksa tekrarlayabilir dedi.
Hele ki bi anda ilacı kesip atmak hiç doğru değil.
Şimdi başka bir ilaca başladım. Şuan eskisinden daha iyiyim. Bırakırken de çok özen göstericem.
Birde piskolojik olarak ilacı atınca rahat olduğumu hissediyorum. Bu kesinlikle psikolojik.
Bence bir doktora gidin yine başınızdan geçenleri anlatın.Doktor 10 yıl bile ilaçlı tedaviye devam eden hastalarının olduğunu söylemişti.

Bu hastalığın ne felaket olduğunu yaşamayan bilemez.
İnsanı hayattan soğutur insan içine çıkarmaz. İlaçsız daha da kötüye sürükler.

bende sosyal fobiyim psikiyatrim bana da ilaç vermişti 1 yıl kullandım bırakınca değişen hiç bir şey olmadığını anladım.sadece bir tane iyi arkadaşım var bir de erkek arkadaşım.onlarda olmasa kimseyle konuşacağım yok.kendimi aşmaya çabalıyorum.toplum içinde konuşmaya uğraşıyorum.ben kendi kendime iyileşmeye çalışıyorum.önceden ağzımı bıçak açmazdı.şimdi konuşacaksın mecbursun diyorum ortaya bir laf atıyorum.herkes bana bakıyor,rezil oldum diye düşünsem de devam ediyorum konuşmaya.bu gerçekten işe yarıyor.böyle böyle yavaş yavaş atlatmaya çalışıyorum.ilaçtan daha iyi bence.çünkü bu tamamen insanın kafasında ki sorun.

bende sosyal fobiyim psikiyatrim bana da ilaç vermişti 1 yıl kullandım bırakınca değişen hiç bir şey olmadığını anladım.sadece bir tane iyi arkadaşım var bir de erkek arkadaşım.onlarda olmasa kimseyle konuşacağım yok.kendimi aşmaya çabalıyorum.toplum içinde konuşmaya uğraşıyorum.ben kendi kendime iyileşmeye çalışıyorum.önceden ağzımı bıçak açmazdı.şimdi konuşacaksın mecbursun diyorum ortaya bir laf atıyorum.herkes bana bakıyor,rezil oldum diye düşünsem de devam ediyorum konuşmaya.bu gerçekten işe yarıyor.böyle böyle yavaş yavaş atlatmaya çalışıyorum.ilaçtan daha iyi bence.çünkü bu tamamen insanın kafasında ki sorun.

ben 2 yıl ilaçla birlikte psikoloğa gittim psikoterapi aldım. şimdi çok daha iyiyim. özellikle bilişsel davranışçı psikoterapi uygulayan bir psikologla görüşmen sana çok faydalı olacaktır. hep dışarda gezmek bir yere kadar işe yarıyor. benim de bir sürü arkadaşım vardı ama ne işe yaradı? hiç kimse senin durumunu, aklından geçenleri, düşüncelerini anlamaz ki (yaşamayan anlamaz9. bir de sorarlar, sen niye bu kadar sessizsin vs. ee anlamıyorlar bir de böyle sorarlar herkesin içinde... önemli olan beynindeki o olumsuz düşünce yapısını değiştirmek. kafana taktığın düşüncelerinin yanlış ve mantıksız olduğunu görebilmek yani farkındalık kazanmak. üstüne git, üstüne git derler de, o bir yere kadar işe yarıyor. herkeste faydalı olsaydı üstüne gitmek, şimdi sosyal fobi sahibi kimse olmazdı, kimse senelerce bu durumu çekmezdi...

berbat bişey ya gerçekten hayattan soğudum.deniz0555 bende aynı öyle oluyorum konuşsam sanki herkes bana bakıyo gibi rezil oluyorum gibi hissediyorum sonra bi anda ter basıyo hatta soruyolar noldu falan diye ortamdan uzaklaşmak istiyorum dışarı filan çıkıyorum biraz rahatlıyorum.sonra konuşamıyorum aynı öyle olucam herkes bakıcak diye kendimi teselli etmeye çalışıyorum herkes bu kadar rahat ben niye kendimi bu kadar kasıyorum diye düşünüyorum ama bunlarında faydası olmuyo bıktım valla kendimden.niye normal insanlar gibi değilim niye böyleyim.haplarda insanı çok durgunlaştırıyor farkettinizmi bilmiyorum sürekli bi yorgunluk uyuma isteği oluyor bende.konuşurken rahat hissediyorum ama yan etkileri de oluyo tabi.

yan etkisi olsada hapsız olmayacak galiba bide psikoloğun faydası olurmu . giden varmı sosyal fobi için??

berbat bişey ya gerçekten hayattan soğudum.deniz0555 bende aynı öyle oluyorum konuşsam sanki herkes bana bakıyo gibi rezil oluyorum gibi hissediyorum sonra bi anda ter basıyo hatta soruyolar noldu falan diye ortamdan uzaklaşmak istiyorum dışarı filan çıkıyorum biraz rahatlıyorum.sonra konuşamıyorum aynı öyle olucam herkes bakıcak diye kendimi teselli etmeye çalışıyorum herkes bu kadar rahat ben niye kendimi bu kadar kasıyorum diye düşünüyorum ama bunlarında faydası olmuyo bıktım valla kendimden.niye normal insanlar gibi değilim niye böyleyim.haplarda insanı çok durgunlaştırıyor farkettinizmi bilmiyorum sürekli bi yorgunluk uyuma isteği oluyor bende.konuşurken rahat hissediyorum ama yan etkileri de oluyo tabi.

yan etkisi olsada hapsız olmayacak galiba bide psikoloğun faydası olurmu . giden varmı sosyal fobi için??

canım dedim ya ben gittim psikoloğa ve faydası oldu kesinlikle. bir de bana bir kitap tavsiye etmişti psikoloğum, "iyi hissetmek" diye, o kitabı okuyunca da insan bir farkındalık kazanıyor, rahatlıyor...

bende gidiym o zaman psikoloğa canım ya.o kitabıda alıym faydası oluyosa çok teşekkürler yardımın için yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için.

bende cocuklugumdan beri utangac birisiyim bikac yildir sosyal fobi oldugumu ögrendim doktorlara gittim cok degisdirdim fayda etmedi ilac iyi geliyormus diyorlar dogrumu peki? icimden neler yapmak geliyor ama engeleniliyorm sanki

bende cocuklugumdan beri utangac birisiyim bikac yildir sosyal fobi oldugumu ögrendim doktorlara gittim cok degisdirdim fayda etmedi ilac iyi geliyormus diyorlar dogrumu peki? icimden neler yapmak geliyor ama engeleniliyorm sanki

evet ilaç faydalı, ama doğru ilaç yani doğru bir tedavi lazım. en az 6 ay kullanmak gerekiyor ve doktora kontrole gitmek gerekiyor...

merhaba arkadaşlar bende sosyal fobi illetinden muzdaribim bu konuda aklınıza gelebilecek her yöntemi denedim denemeyede devam ediyorum yıllardır. eğer yardımcı olabilirsem sizlerle paylaşabilirim. ama şimdilik şunu söylemek istiyorum eğer sosyal fobiniz hafif düzeydeyse ve ilaç alma imkanınız yoksa veya ilaç kullanmak istemiyorsanız sarı kantaron bitkisini deneyebilirsiniz...

Back