kızlar merhaba. bu konuyu açayım mı diye çok düşündüm. ama belki benim gibi olanlar vardır, bi çözüm bulmuşlardır umuduyla yazmaya karar verdim. başlığa sosyal fobi yazdım, çünkü şimdiye kadar biyerlerde okuduğum kadarıyla sanırım bende sosyal fobi var. evden dışarı çıkmak istemiyorum. geçen yazın tamamını evde geçirdim. bi kere bile dışarı çıkmadım kendi isteğimle. çıkmak zorunda olduğum zamanlar oldu. çıkmak istemiyorum, ailem de neden diye üstüme geliyo. aslında çıkmak isterdim ama yapamıyorum. okula gidiyorum ama bişey denemem, bişey anlatmam gerekse, ellerim terliyo, kızarıyorum, sesim titriyo, kalbim çarpmaya başlıyo. tek başıma zaman geçiriyorum hep. niye diğer arkadaşlarım gibi değilim diyorum, onların yaptıklarını yapmak istiyorum. sinemaya gidiyolar, geziyolar. ama bi türlü gidemiyorum. 2 senedir böyleyim artık kafayı yicem. bi arkadaşım çağırsa gitmemek için binbir bahane üretiyorum. ailem de baskı yapıyo, çık dışarı diye. ama yapamıyorum. korkuyomuyum, neden korkuyorum tam anlayamıyorum. tek bildiğim evden dışarı çıkmak istemediğim, tek başıma kalınca da sinirim bozuluyo ağlıyorum.benim gibi olan varsa, ya da yardımcı olmak isteyen yorumlarınıza çok ihtiyacım var. nası bi yol izlemeliyim? kimseye anlatamıyorum da tek aklıma gelen sizsiniz. belki sorunun ne olduğunu sayenizde bulurum. psikoloğa gitmek istiyorum, ama beni anlamamasından korkuyorum, ya da saçma bulmasından. bi cümle de olsa lütfen yazın. yalnız olmadığımı biliyim. belki yardımcı olursunuz, minnettar olurum size :) bu yaz dışarı çıkabilmek istiyorum..