Bitirirsin canım öyle çok kalın bi kitap da değil zatn yazarın ismi suat ascı bu arada.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:kedi:
bırını güneş de bırıne göksu koy ohhh gelsın sorular gıtsın cevaplar
dedemlen benım ıkı ısım var güneş gül
260 gün o kadar yeterli ki. boşuna stres yapıyosun.
madem dersane seni motive ediyor, dersane başlayıncaya kadar en zevk aldığın ve kendi başına halledebileceğin dersi bitirmeye çalış. hem sene içinde ayağına dolanmamış olur, dersanede bi tekrar ve bikaç testle hatırlarsın olur biter. bu benim geleceğim diye düşün motive ol. hayatta hep ders çalışmak zorunda olduğun zmaanlarda yanında birileri olmayacak. daha vizeler, finaller ve kpss dertlerin de olacak unutma :))
çok çok haklısın abLacım tek başıma bazı şeylerin üstesinden gelmeyii becerebilmem gerekiyor artık..
en çok sevdiğim ders geometrii çözdükçe çözesim geliyoorr o derecee bırakamıyorum elimden ..
yardımcı olduğun içinn teşekkür ederimmm dediklerini uygulayacağım..opuyorumnanaktan
bende sayısalcıydım yerimseniben
dersane ne zaman açılacak, o zaman kadar hatmedersin geometriyi, sonra matematiğe geçebilirsin mesela.
yada dersaneye yazıldıysan rehberlik hocana git program yapın.
valla şimdiki sistem bizimkinden çok farklı adı bile değişmiş, konular değişmiş, o yüzden bişey diyemiyorum fazla.
Ön lisans öğrencisiyim.nasipse bende giricem bu yıl sınava :teytey: çalışmalara başlamadım. rahat ol şuan herkes tatilde :teselli:
bende de var bu sorun
son sınıfım henüz başlamadım çalışmaya
tatlım öncelikle kolay gelsin.. bunu burda dert edinip yazman bile azimli biri olduğunu gösterir..
hayatını kısıtlamadan kolayca kazanabilirsin istersen..
kendimden örnek vereyim.. liseye başladım hemen hemen belliydi hedefim.. alan seçtikten sonra kesinleşti.. ünv de bölüm de.. dedim başka yer olmucak asla.. kocaman yazdım çalışma masama bunu.. defterlerime yazdım.. gördüğüm her yere yazdım..
sonra da dedim ki ne yapmalıyım bunun için.. fen bilimleri topu topu 6 puan getiriyordu bana.. 30 sorunun da doğru olması halinde.. ama 4 türkçe sorusu da 6 puan getiriyordu.. aman dedim salla feni yoğunlaş türkçeye.. mat yapabiliyodum.. yoğunlaştım dedim ki en az 15 mat yapcam.. mat1 di bu arada.. sözelciydim ben.. 16,6 yaptım mat.. tam hedefime uydum yani..
türkçede doğru düzgün test çözmedim bile.. 1 kitap anca bitti koca senede.. onun yerine kitap okudum bol bol.. ve 30 da 30 yaptım..
hedefini doğru belirle gereksiz derslerle uğraşma.. mesela coğrafya alan dersim olduğu halde zor yapıyodum.. boşladım,yapabildiğim kadar dedim..
sosyal hayatıma gelince inanılmaz sosyal bir öğrenciydim.. her gün gezerdim ama mesela otobüste bile vakit geçirmezdm boşa.. oturur sorumu çözerdim.. sabahları babam bırakırdı okula.. 10 dk mesafe... ama orda bile çözerdim düşün..
dersane muhabbetim de süperdi.. nefret ederdi rehberlikçim bende.. çünkü onun dediği şeyleri asla yapmazdım.. etütlere katılmazdım.. onun dediği yerleri yazmadım.. kötü bir öğrenciydim ben :umursamaz:
sadede gelirsek eğer.. önce karar ver ne istiyosun? bölüm ve ünv olarak karar ver ama.. sonra bak bakalım kaç soru yapman gerek.. sen nelere öncelik veriyosun? ölç tart biç.. gez toz eğlen.. seneye de kazandım diye gel buraya..
Önemli olan bu konuda kararlı olmak ve gerçekten istiyor olmak. İsteyinve her şeyin üstesinden geliyor insan. Şimdi çok stres yapıp kendini üzme. Hemen gün saymaya başlamışsın. Bu havada kimse senden saatlerce çalışmanı beklemez zaten. hazırlıklarını yaz, tatil modundan kurtulunca daha iyi çalışırsın. Sana tavsiyem bu dönemde bol bol kitap okuman. Sınava kadar da kitap okumayı hiç ihmal etme. Okumak her zaman sınavlarda başarı oranını artırır, sayısal öğrencisi olsan bile. Başarılar diliyorum.
sıkıntı ve stres yapmamaya çalış desemde hayatını belirliyecek bu sınav için elbette ki yapıcaksın ama şunu düşün kazandığındaki mutluluğunu....kendine bir hedef koy ve bunun için bir program yap.Bu sene biraz gezmelere,arkadaşlara ayrılan vakitlere ara ver.Önce konu tekrarını yap daha sonra bu konuyla ilgili sorular çöz göreceksin ki her soru sana birşey daha öğreticek ve böylece pratik yapmış olucaksın...bunu dünyanın sonu olarak görme..Olmak istediğin yeri hayal et ve hep çalış.Korkma sakın korkma!istemek başarmanın yarısıdır derler ya hadi şimdi gereken diğer yarısınıda tamamla canım.Kolay gelsin.Allah zihin açıklığı versin.İyi çalışmalar canım.Hadi göster kendini !alkisalkisalkisalkisalkisalkis
önceliklee teşekkür ediyorumm ilgin için canımm beni önemseyip kendinden bile örnbek vermen çok hoşuma gitti..kaydirigubbakcemile5
dediklerini uygulicaam.. istediğim bölüme tam anlamıyla karar veremedim ben daha(
yüksek bir puan hedefliyorum puan olursa istediğim yeri de yazabilirim diye düşünüyorumm
acaba yanlış mıyım ki ?
fenim ve matematiğimmin çok iyi bir net çıkarması gerekiyor o yüzden matematikte yoğunlaşıyorum daha fazla..
türkçeden pek anlamıyorum açıkcası dil bilgim 0..
paragraf okur yorumlarım sadece :umursamaz:
söylediklerinin hepsini uygulicaam boş zaman geçirmiceemm
sadece 1 sene sıksam dişimi.. 1 sene bile değill 8 ay boshayallersmile
Allah'm tüm öğrencilere yardım et nolursunn mafoldumben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?