Sorunum YGS..

..GkSu..

Türk Esirlik Kabul Etmez!
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2009
2.637
11
116
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.. Lise son sınıf öğrencisiyim (SAYISAL) ve bu sene nasipse YGS ve LYS'ye giricemm..

Ama sorun da bu sınavlar zatenn.. Yazın hiç çalışmak istemiyorum..
Kitapların başına oturduğum zaman az çalışınca canım sıkılıyor ..
Yanımda biri olmayınca yani benimle birlikte çalışan.. Tek başıma çalışamıyorum..

Okulda & dersane de böyle sorun olmuyor.. Ama evde her gün böyleyimm (

benim istediğim bu sınavı kazanan arkadaşlar nasıl başardılar ?
Nasıl çalışıp hazırlandılarr ?

(benim sorunum sizinkilerin yanında belki hiççç ama bende sıkılmaya başladım artık )

Sınav gününe 260 gün kaldı .. ve ben bir konu tekrarı bile yapmadımm..

Bunları düşündükçe kazanamayacağım aklıma geliyor.. ve böyle olunca da hiç çalışamıyorumm..

Ne olur yardımcı olur msunuz ?
Annem bana hiç baskı yapmazz sadece geleceğini kurtar kızım diye her anne gibi öğüt verir.. Ama 2 senedir dersaneye gidiyorum.. eğer kazanamazsam kendimi kötü hissedicemm.. Biliyorum ölüm yok ucunda ama

YA KAZANICAAM.. YA KAZANICAAMM.. başka yolu yok :sinifsinif:

ama nasıl ?

önce kendine stres yapmadan bir program hazırla canım programlı çalışan herkez her sınavı kazanır unutma bunu ama sakın stres yapma sakin kafayla sadece kendini sınava ve çalışmaya şartlandır arada bir kısa süreliğine kendine ödül ver mesela haftada bir gün sinemaya git yada arkadaşlarınla 2 saat sevdiğin bişeyi yap gibi muhakkak yaparsın kazananlar planlı çalıştıkları için kazanıyorlar sınavı kimse kimseden daha zeki daha üstün olduğu için değil sadece planlı ve programlı olarak çalıştıkları için inşallah başarılı olur kazanırsın canım :))

işte ben çok stres yapıyorumm.. Kendi kuruntularım biliyorumm.. Ama dediğin gibi program hazırlasam iyi olacakk.. dersane verdi ama hangi öğrenci dersaneye uyuyor kii ben de öyleyim..

Kendim hazırladığım daha etkili olur sanırım canım .. Zekilik meselesi değil biliyorum..

Ama çalışmadığım zman kendimi kötü hissediyorum sankki birileri kalk göksu yeter diyor bana..

çalışmaya başladığımda da en fazla 20 soru çözüyorum o da hiç yoktan iyidir ama daha fazlası gerekiyor bana (

yorumun için teşekkür ederimm hemde çoookk :gitme:

bi sakin ol önce :) ben ağustos ortasında başlamıştım. çok çalışınca sıkılırsın. biraz planlı git. de ki bugün şu şu ve şu konuyu bitiricem. onları yaptığında kendini ödüllendir. böyle böyle yaparsın cnm. kolay gelsin...

bi hocamız önemli olan çok soru çözmek değil, bunu hakkını vererek yapmak derdi. yani yanlışlarını tekrar gözden geçirmek, burda 5 yanlışım çıkmış yeni teste geçeyim demekten iyidir. yoksa aynı yanlışı tekrar yaparsınız derdi.

4 kere bu berbat öss ye girmiş biri olarak sana tavsiye edebileceğim şeyler:

1. Asla stres yapma...Ben en stressiz çalıştığım ve hatta kazanıp gitmediğim için puanımın kırıldığı yıl kazandım üniversiteyi..
2. Evde çalışamıyorsan dershanede iyi dinle derslerini...ben hiç gitmedim dershaneye düşün gidemeyenlere oranla sen daha şanslısın...
3. Gün sayarak daha çok strese girersin bunun yerine çalışıp bitirdiğin konuları say.
4. Ve son olarak asla ama asla gitmeyeceğin bir yeri sırf yerleşmek için tercih etme..

dove önerilerin için çok teşekkür ederimm gerçekten elle tutulur şeyler saymışsınızz..
dedikleriniiz göz önünde bulundurucamm ama öncelikle şu stresten uzaklaşmam gerekiyor

Surre canımm istemediğim bi yere sırf yerleşmek için gitmeyi elbette istemem ..
Gün sayınca gerçekten daha da köttü oluyoruumm (
Genellikle arkadaşlarımla dersanede zamn geçirdikk bu 11.sınfta pek üstünde durmadımm bu seneye bıraktımm herşeyi ama geçmiş değil henüzz başladım bugünden itibareen..

iLginiz için çok teşekkür ederimmm canLarımm

Bencede tatlım geç kalmış sayılmazsın yerimseniben

çok iyisinizz çk sağoluunn inş. gün gelirr iyi sınav sonuçlarımla gelirim sizlereee zemuszemus

goksucum soyle yapabılırsın yavrusum ben ole gırerdım mısal bı roman okuorsun demı o romanı heyecanla sonunu merak edıorsunya derselrıde ole dusun ve ınan bana okadr ıyı olurkı soruları bı roman kahramanı farzet ve sen yerlestır yerlerıne sen ver rollerını hepsının hem calsırken sıkılmıorsun hemde zevk alıorsun yavrum

tarih dersleri için güzel bir yöntem bence a.s

tarihtan nefret ederimmm mümkün değil anlayamıyorumm ..

Ama bitlimm dediklerinn mat soruları için iyi bir örnek olmuşş bunu da yapıcaamm bakalım etkili olucak mı

romanlara da bayılırımm kitap okumayı sevenlerdenimm bayanssulusmile

teşekkür ederimmm bittlimmm

Ablam össye girmedn önce 'öss beni öpsene' diye bi kitap almştı sürekli o kitabın çok mitive edici olduğunu anlatır:ecrin_bebek:
Deneybilirsin hem eğlenceli bi kitap.

Ablam össye girmedn önce 'öss beni öpsene' diye bi kitap almştı sürekli o kitabın çok mitive edici olduğunu anlatır:ecrin_bebek:
Deneybilirsin hem eğlenceli bi kitap.

hımmm bir an önce alıyım onu .. okul başlamadan bitirsem iyi olur çnkü okul açılınca kitap okuyamam benneyaptımki

teşekkür ederim yorumun için canımm a.s.

rıca ederım goksum delı karıyım ama hep ole calsıdım kız bende guzel oluor mısal pı sayısını behlul yap x xxxı bıhter ya bul

vallahi dely karısınnn bilmiyorum sankiii aklinialirimsmile

yapcam yapcamm ama isim vermeye zaman olmayabilirr bide onun için düşünememm kii delikafadulden

hımmm bir an önce alıyım onu .. okul başlamadan bitirsem iyi olur çnkü okul açılınca kitap okuyamam benneyaptımki

teşekkür ederim yorumun için canımm a.s.

Bitirirsin canım öyle çok kalın bi kitap da değil zatn yazarın ismi suat ascı bu arada.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:kedi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…