• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorunlu çocuk

Paella38

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2020
78
68
3
34
Herkese merhaba, şimdi size danışacağım konu benimle ilgili değil, tabi dolaylı yoldan da olsa etkilediği için buraya danışmak istedim.
Bugün annemle telefonda konuştum, sesi çok üzgündü, modu düşüktü, ne oldu diye sorguladığımda, 'yine teyzenin oğlu yapmış bişeyler, canımızı sıktı' dedi.
Teyzemin oğlu 23-24 yaşlarında bi çocuk. Liseye başladığı yıldan bu yana hep sorunlu, kötü arkadaş çevresi, garip ve aşırı davranışlar sergileyen, açıkçası birazda tehlikeli biri haline geldi. Ta ozamanlarda bile adam yaralama vakaları falan var. Başına buyruk, çokça olay yaşadılar, biz tabi evin dışına çıkan ciddi olayları biliyoruz daha çok, teyzem bişey olduğunda hemen içe kapanır kimseye bişey anlatmaz. Sadece çok boş bulunduğunda bazen annemle dertleşiyo.
Çocuğun çok çok vakası var normal olmayan. Ailesinin kredi, banka kartlarını alıp dibine kadar harcamalar, kredi çekmeler(çekmenin bi yolunu bulmuş çalışmadan, ama unuttum nasıl yaptı) .Bu arada paraların nereye gittiği belli değil, alınan edinen bişey yok, sadece nakit çekiliyor.
Eskiden sorundu aileye sadece ama şimdi cehenneme çeviriyormuş. Okumadı, lisede 2 yıl kalabildi.. Ardından açıktanda okumadı. Ailesi bi kaç işe soktu onlardanda ayrıldı kaçtı, olay çıkardı bişeyler oldu. Yapamadı yani normal bi hayat yaşayamıyor.
Şimdi karantinada evde madde kullanıyor demişler ama ne maddesi olduğunu bilmiyorlar, sadece hal ve hareketlerinden biliyorlar, arada kendinden geçiyormuş gözleri kayıyomuş falan öyle bişeyler dedi annem.. ve sonra biraz ailesine şiddetede başlamış.

Böyle bişeyden nasıl kurtulabilir ki insan?

Buarada babasıda eskiden zalim biriydi. Çok çektirdi onlara. Şimdi o düzeldi çocuk baş edilemeyecek düzeye geldi.
Bu arada teyzem bu olaylarından ötürüde çok evden çıkan etrafıyla görüşen bir insan değil, bunların duyulmasını istemiyor.. Hemde çook uzun zamandır mesafeli, çocuğun doğumundan beri neredeyse.
Bebekliğini çocukluğunu hatırlıyorum çok hiperaktifti, ama bi yandanda donuktu, ne sevilmeyi ne de kızılmayı anlıyordu. Baş belasıydı tam.

Biçok kez kapıya polis ve mafya türevi insanlar gelmiş. Hep böyle ciddi şeyler şekilde problem çıkarıyor. Birilerini dövüyor, bişey yapıyor... Bilmiyorum en ayrıntısını ama tehlikeli çocuk.
Onun yetiştirilme tarzında yanlışlar silsilesi var dediğim gibi ama birazda doğuştan bi rahatsızlığı olabilirmiş gibi geliyor..
Belki bir hastalığı var kimbilir, keşke küçüklükten kalıcı çözüm bulmaya çalışsalardı. Şimdi belki daha farklı olurdu herşey. Çünkü artık o bi yetişkin ve baş edemiyorlar.
Her neyse, sorum, annemin üzülmesine çok üzüldüm, sonuçta kardeşinin nasıl bir ortamda olduğunu biliyor.
Nasıl yardım edilir hiçbir fikrim yok Anneminde öyle.

Böyle babanin elinde büyüyen çocuktan ancak böyle bir adam çıkar. Ne bekliyorlar di? Çocuğunun çocukluğunun içine sıç oda gidip doktor olup millete vatandaşa hayırlı evlat mi olacak? Insallah tedavi olur da maddelerden felan kurtulur. Kendiliğinden bırakması zor. Baba da iyiki "düzelmiş" ailesini mahfettikten sonra.

Yardım edilemez. 23 24 yas cocuk olmuyor artık.
Zalim denilen babanın cocuk kredi borcları acıp aileyi mahvettıgınde evden kovmaması cok ilginc. Zalim olan onu kapı dısarı ederdi.
Aynen ya :/ Ama eskiden zalimdi, döverdi onları. Şimdi o huyları kalmadı onu kastetmiştim.
Katılıyorum

Tam başbelası serseri ama çocuk değil.Eşşek kadar olmuş.Madde kullanımı falan diyorsunuz çok ciddi sorunlar.Şiddet, para o meselelere girmiyorum bile...Destek alması gerekiyor.
Ya annemede dedim bir psikoloğa götürseler, şehir dışında bir hayat teklif etseler, taşınsalar ortam değiştirseler bişey yapsalar. Ya da çocuğun hayattan bir beklentisi var mı, şöyle işim olsa, şöyle bi hayatım olsa bunlara kalkışmazdım öyle bir hayat yaşamak istiyorum dediği bir nokta var mı, ne varsa artık onu düzeltebilecek...
Ama teyzem, konuşulmuyo, anlamıyo, konuşmuyo ya da psikolojik destek istemiyo diyormuş.
En kötüsü artık şiddete başlamış olması. Zaten oldukça tehlikeli biri, hem çevresi hem kendi. Artık tepkiye tepkiyle karşılık veriyormuş baya kardeşine teyzeme enişteme evde çektiriyormuş. Kimbilir neler.. Anlatmıyor teyzem herşeyi.. Ama tahmin edebiliyorum

Ya annemede dedim bir psikoloğa götürseler, şehir dışında bir hayat teklif etseler, taşınsalar ortam değiştirseler bişey yapsalar. Ya da çocuğun hayattan bir beklentisi var mı, şöyle işim olsa, şöyle bi hayatım olsa bunlara kalkışmazdım öyle bir hayat yaşamak istiyorum dediği bir nokta var mı, ne varsa artık onu düzeltebilecek...
Ama teyzem, konuşulmuyo, anlamıyo, konuşmuyo ya da psikolojik destek istemiyo diyormuş.
En kötüsü artık şiddete başlamış olması. Zaten oldukça tehlikeli biri, hem çevresi hem kendi. Artık tepkiye tepkiyle karşılık veriyormuş baya kardeşine teyzeme enişteme evde çektiriyormuş. Kimbilir neler.. Anlatmıyor teyzem herşeyi.. Ama tahmin edebiliyorum
Teyze etkisiz eleman gibi duruyor yani...Enişteye diyin bunun gittiği yol yol değil diye.O yapmaz mı bir şeyler? Teyzeyede şiddet uyguluyor yani.Nasıl kabul ediyor bunu...Bu tarz insanların bir hedefi olmuyor sanırım.Hele tedavi olsun.Sonra o işler.Birde ortam değiştirmek işe yarar mı bilmem.Telefonla arar buluşurlar yine.Aklından söküp atması lazım.

Böyle babanin elinde büyüyen çocuktan ancak böyle bir adam çıkar. Ne bekliyorlar di? Çocuğunun çocukluğunun içine sıç oda gidip doktor olup millete vatandaşa hayırlı evlat mi olacak? Insallah tedavi olur da maddelerden felan kurtulur. Kendiliğinden bırakması zor. Baba da iyiki "düzelmiş" ailesini mahfettikten sonra.
aynen bütün mesele babanın gaddarlığı annenin cahilliği ile başlıyor zaten. Canavar büyüttüler resmen.

Ama acaba biraz insanın içinde de mi var? Belki karakter belki hastalık bilemiyorum... Diğer bir teyzemin kocasıda çocuklarına karısına eskiden çok çektirirdi, dayak, tehdit, baskı. Ama çocuklarından biri doktor diğeri öğretmen oldu, evet içlerinde yaralar var çocuklukları ile ilgili ama çok düzgün insanlar... Evdeki baba figüründen kurtulmak için derse asılıp hayatlarını kurtaranlardan.
Herkes kötüyle büyüyünce kötü olarak çıkmıyor diye düşündürtüyor bu bana..

Teyze etkisiz eleman gibi duruyor yani...Enişteye diyin bunun gittiği yol yol değil diye.O yapmaz mı bir şeyler? Teyzeyede şiddet uyguluyor yani.Nasıl kabul ediyor bunu...Bu tarz insanların bir hedefi olmuyor sanırım.Hele tedavi olsun.Sonra o işler.Birde ortam değiştirmek işe yarar mı bilmem.Telefonla arar buluşurlar yine.Aklından söküp atması lazım.
Evet teyzem etkisiz eleman bildiğiniz. Onun psikolojiside normal değil(hiç olmadı).. Cahillikten birazda. O çocuk küçükken yaptığı ilk ya da ikinci şeyde değil belki ama üçüncüde dördüncüde, o ortamlara alışmasın uzak kalsın diye pıllarını pırtlarını toplayıp aynı şehirde başka yere yada şehir dışına taşınmalılardı bence.. Çünkü bu şekilde önünü alamadılar. Bahsettiklerim cidden normal ergenlik sorunları değil. 13 yaşından beri sigara, alkol içiyor. Dayak adam yaralama vukuatları defalarca oldu.. Evden defalarca kaçıp günlerce ortadan kayboldu nerde ne yaptığı belli değil. Sonra geri eve döndüğünde nasıl çözüyorlar napıyorlar direk kabul mu ediyorlar, çocuk ne açıklama yapıyor inanın bilmiyorum onu..
Bu arada enişte de biliyor ama tepkisi tam olarak ne inanın bilmiyorum, tepkisi de önemli değil açıkcası bir çözümü olmadıkça.

Şimdi ortam değiştirseler, ne fayda artık kazık kadar oldu, ki evin içinde de bi canavar var artık sadece dışarda değil..:/

Dayım raporlu şizofreni hastası zamanında aynı anlattığınız şeyleri yaptı annesine şiddet para harcama alkol alma felan doktor tedavisine gidiyordu ananem le ilaç kullanıyordu en son dayanılmaz olduğunda raporla savcılıktan karar çıkartıp polis ve ambulans la ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatırdı annemgil kardeşleriyle tedavi olurken herkesi tehdit ediyordu size göstercem diye sonra elektroşok tedavisi felan birşeyler yapıldı ne yaptılarsa tam bilmiyorum şimdi ot gibi günde bi öğün yemek yer hep uyur akşam ilaçları var onları içer aksatmaz tekrar hastaneye yatırılmaktan korkar böyle bir rahatsızlık olabilir mi

Türk milletinde böyle sorunlu erkekleri (çocuk demiyorum) hiçbir şeyden haberi olmayan masum bir kızla evlendirelim de düzelsin hastalığı var. Yapabileceğiniz tek şey böyle saçma bir fikre kapılırlarsa zavallı kızı uyarıp engellemek.
Bunu vallahi billahi yaparım düşünürlerse eğer :/...

Gerçi düşünüyorlarda oğlanın işi gücü olmadığı, sabııkası olduğu, ve hiçbir işte 2 aydan fazla kalamadığı için kimsenin kız falan vereceğini sanmıyorum. Ailede para da yok zaten.
Anca oğlan bi kız bulursa kendi ayarında öyle evlenebilir bence.
Umarım bulamaz

Evet teyzem etkisiz eleman bildiğiniz. Onun psikolojiside normal değil(hiç olmadı).. Cahillikten birazda. O çocuk küçükken yaptığı ilk ya da ikinci şeyde değil belki ama üçüncüde dördüncüde, o ortamlara alışmasın uzak kalsın diye pıllarını pırtlarını toplayıp aynı şehirde başka yere yada şehir dışına taşınmalılardı bence.. Çünkü bu şekilde önünü alamadılar. Bahsettiklerim cidden normal ergenlik sorunları değil. 13 yaşından beri sigara, alkol içiyor. Dayak adam yaralama vukuatları defalarca oldu.. Evden defalarca kaçıp günlerce ortadan kayboldu nerde ne yaptığı belli değil. Sonra geri eve döndüğünde nasıl çözüyorlar napıyorlar direk kabul mu ediyorlar, çocuk ne açıklama yapıyor inanın bilmiyorum onu..
Bu arada enişte de biliyor ama tepkisi tam olarak ne inanın bilmiyorum, tepkisi de önemli değil açıkcası bir çözümü olmadıkça.

Şimdi ortam değiştirseler, ne fayda artık kazık kadar oldu, ki evin içinde de bi canavar var artık sadece dışarda değil..:/
Öyle tabi ki.Baştan set çekilseydi belli şeylerde bu raddelere gelmezdi olay.Ama olan olmuş.Ülkemizde psikoloğ - psikiyatriye bakış açısıda biraz anormal maalesef.Teyzenizde belli bir yaşın üstündedir.Ama başka şekilde bu kişiye yardım edilemez.Çocuk degil ki ağzına tokadı patlat diyelim.Ki uyuşturucu varsa iş tedaviye kadar varabilir...Ne desem bilemedim.Teyze sizin annenize anlatıyor - bir nevi şikayetleniyor aslında - ama çözüm için hiçbir adım atmıyor.Gencecik bir yaşam nerelere sürükleniyor daha da ötesi önü alınmazsa nelere sürüklenebilir.Durum çok ciddi.

Dayım raporlu şizofreni hastası zamanında aynı anlattığınız şeyleri yaptı annesine şiddet para harcama alkol alma felan doktor tedavisine gidiyordu ananem le ilaç kullanıyordu en son dayanılmaz olduğunda raporla savcılıktan karar çıkartıp polis ve ambulans la ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatırdı annemgil kardeşleriyle tedavi olurken herkesi tehdit ediyordu size göstercem diye sonra elektroşok tedavisi felan birşeyler yapıldı ne yaptılarsa tam bilmiyorum şimdi ot gibi günde bi öğün yemek yer hep uyur akşam ilaçları var onları içer aksatmaz tekrar hastaneye yatırılmaktan korkar böyle bir rahatsızlık olabilir mi
Bilmem ki ya olabilir mi? :/
Kimse değil ama ben nedense en başından beri bi psikolojik rahatsızlığı olduğunu düşünüyorum...
Çünkü bi insan hiç mi korkmaz polisten mafyadan, sen bu yaşta nasıl bulaşıyorsun öyle şeylere? Kimlere niye para yediriyosun? Dur, sus, yapma dan hiç mi anlamaz? Sevgiden de anlamıyor. Teyzem onu kuzum yavrum diye seviyor başını okşayıp üstüne titriyor (sorun çıkarmadığı zamanlarda).. Ben onu çok görmedim, küçükken görürdüm, bebeklik ve çocukluk yılları aşırı hareketliydi, acaip bi çocuktu. Asla asla yine ne sevgiden ne de kızmadan anlamıyordu. O zamanlarda da şimdide yüzünde duygusuz bir ifade var.. Aynıydı yanı sadece büyüyünce güçlendi..
Hiç sanmıyorum onu hastaneye kapattıracaklarını teyzemlerin:/ .. Önce korkarlar, sonra kıyamazlar muhtemelen.
Ama illaki birine bişey olması gerekmiyor aksiyon almak içinde, görünen köy klavuz istemez.
Herşey şiddetlenerek gidiyor.
3 ay önce gördüğümde en son teyzemi, annemlere misafirliğe beni görmeye gelmişti, kaburgaları kırıkmış yeni yeni düzeliyormuş, çok hareket etmiyordu. Ve bu konu hakkında konuşmuyordu. Sanırım oğlu yaptı:/

Öyle tabi ki.Baştan set çekilseydi belli şeylerde bu raddelere gelmezdi olay.Ama olan olmuş.Ülkemizde psikoloğ - psikiyatriye bakış açısıda biraz anormal maalesef.Teyzenizde belli bir yaşın üstündedir.Ama başka şekilde bu kişiye yardım edilemez.Çocuk degil ki ağzına tokadı patlat diyelim.Ki uyuşturucu varsa iş tedaviye kadar varabilir...Ne desem bilemedim.Teyze sizin annenize anlatıyor - bir nevi şikayetleniyor aslında - ama çözüm için hiçbir adım atmıyor.Gencecik bir yaşam nerelere sürükleniyor daha da ötesi önü alınmazsa nelere sürüklenebilir.Durum çok ciddi.
Aynen.. Daha doğrusu şikayetlenmektende öte, çok bunalıyor sanırım.. Gençliğinde kocası şimdide oğlu yüzünden kendini çok soyutladı. (ya da soyutlandırıldı).. Tüm olanları gizli tutmaya çalışıyor, arada ses soluk kesilince annem anlıyor ters bişeyler var, arıyor teyzemi, konuşturmaya çalışıyor, dinliyor. O da rahatlıyor biraz olsun.. Bende tek annemle iletişim kurduğu için annemin onu çözüme itmesini istiyorum açıkçası..
Durum çok ciddi. Ya bi 3. sayfa haberi bizim aileden çıkarsa?çok mümkün.. Hem annemin teyzeme üzülmesine de ben çok üzülüyorum, dayanamıyorum.Bugünde bi korku saldı içimi.. Bu kadına bişey olsa, annem perişan olur. Hepimiz oluruz.

Bir caresi var . Ve ivedi bir sekilde yapilmali henuz cok genc. Anne ya da baba ozellikle baba polise gidip durumu anlatiyor bir savcilik karari cikariliyor. Evde herhangi bir kavga ya da bir kriz aninda ambulans cagiriyorlar ve akabinde asayis geliyor babada imzali savcilik belgesi oldugundan cocuk tedaviye aliniyor.
Bir yakinimizda buna sahit olduk simdi cocuk daha Iyi ve duzenli bir iste calisiyor. Tum bu prosedur bir aile icin cok zor fakat yapmak zorundalar

Aklıma ilk gelen DEHB oldu malesef çocukken tedavi edilmediğinde ilerde böyle sorunlar gözüküyor.O yüzden bazen aile iyi olsa da ilgilensede eğer çocuk tedavi edilmezse böyle bir tablo oluşabiliyor.Allah kimsenin başına vermesin çok zor bir durum.Bu konuda uzman değilim ama yakınlarımdan dolayı bu konuyla ilgili uzmanlardan kitaplardan edindiğim bilgiye göre yorum yaptım.
Yani muhakkak uzman desteği alınmalı aile için de genç için de çok zor bir durum.

Aynen.. Daha doğrusu şikayetlenmektende öte, çok bunalıyor sanırım.. Gençliğinde kocası şimdide oğlu yüzünden kendini çok soyutladı. (ya da soyutlandırıldı).. Tüm olanları gizli tutmaya çalışıyor, arada ses soluk kesilince annem anlıyor ters bişeyler var, arıyor teyzemi, konuşturmaya çalışıyor, dinliyor. O da rahatlıyor biraz olsun.. Bende tek annemle iletişim kurduğu için annemin onu çözüme itmesini istiyorum açıkçası..
Durum çok ciddi. Ya bi 3. sayfa haberi bizim aileden çıkarsa?çok mümkün.. Hem annemin teyzeme üzülmesine de ben çok üzülüyorum, dayanamıyorum.Bugünde bi korku saldı içimi.. Bu kadına bişey olsa, annem perişan olur. Hepimiz oluruz.
Teyzenin onayı ya da fikrini önemsemeden(maalesef bu kendinin suçu) bu adama yardım etmenin bir yolu yok mudur?Uyuşturucudan sikayet falan edilse zorla tedavi altına alırlar mı acaba?Evet anlatarak rahatlıyor ama çözüm yoluna yanaşmıyor.Gerçi o nesilden çoğu böyle...Hem kocadan hem çocuktan böyle eziyet görmek üzücü olsa gerek.Siz annenizi annenizde teyzenizi sıkıştırsa nasıl olur?

Back
X