• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorun Kocam mı, ben mi? Anlamadım

Sharon

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2009
16
0
0
Ankara
9 yıllık evliyim ve severek evlendik. halende eşimi seviyorum. evlendiğimizde eşimin ailesi bize ev verdiler. kayınvalidenin evi. ama her seferinde k.validem bana bizim size en büyük iyiliğimiz bu ev oldu dedi. daha doğrusu hep bana söyledi. neyse aradan 5-6 yıl geçti eşim sorumsuzca kredi kartı harcaması yaparak yani ondan o kredi kartına bundan ondan para yatırmış.tabi ben akıllısının bundan haberi yok. neyse bu olayı herkes duydu çünkü avukatlar arıyor kağıtlar geliyor. ben o ara psikolojik bunalıma girdim 1 ayda iğne iplik oldum. sonra kendi kendimi iyileştirdim. şuan da evimiz satıldı. ve haziran ayına kadar çıkmak zorundayız. ama eşimin maaşı 750 milyon ve ben kiraya nasıl çıkarım ne yaparım diye düşünüyorum 2 tane okula giden kızım var.benide suçlu buldu k.validem ve k.babam ki ben iyi bir kadın olsam bu ev satılmazmış. suçu banada attılar. halbuki eşim sabah çıkan akşam evine dönen biri. adam nereye gidiyor ne yapıyor nerden bileyim. ne yapacağımı bilmiyorum çalışayım diyorum kızlar sorun oluyorlar çünkü küçük ikiside. bırakabileceğim kimse yok aldığım maaşda ancak bakıcıya gider. o torunlarını çok seven babaannesi bakmaya gelince asla yanaşmıyor. tek suçum mütevazi duygusal ve kalp kırmayı sevmeyen biri olmak. evlendiğimizden beri ben hep ezdi k.validem. ben evlendiğimde eşimle birlikde olmuşdum ve hamile kalmışım kızım 1 ay erken doğdu diye bana yapmadığını bırakmadı. ama öbür eltilerimin koynuna oğullarını eliyle sokdu. aradaki fark onlar çalışıyorlar. namus bu işte. biri avukat diğeri öğretmen çünkü. eğer ben zengin bir ailenin kızı olsaydım bana hiçbirşey diyemezdi.ama allaha havale ediyorum onu. saygısızlık yapmam ama asla sevmiyorum onu. sizce suç bendemi eşimdemi....

Eşinin kredi kartı borcunu nereye yaptıgı önemli bence cnm senin isteklerine ise suç ikinizdede ama başka bi yere yaptıysa bu harcamaları sanırım büyük bi sorun daha var ortada ?

canım kredi kartını nereye kullanmış eşin
senin hiçmi bilgin yok.eşine sormadınmı ne aldın nereye yapıldı bu harcamalar diye:uhm:
bence sen burda hatalısın erkekleri boş bırakmaya gelmez.erkek paranın hesabını eşine vermelia.s
ha eğer benim eşim beni bu konuda hiç umursamaz dinlemez diyorsan o zaman tek suçlu eşin.kimsenin sana kızmaya hakkı yok:1no2:
ailesinede oğlunuz beni hiç dinlemiyorki kafasına göre hareket ediyor deyin.
allah yardımcınız olsun canım

yazık ya sen hesapsız kitatapsız harca sonra evii ocağını sat borç öde ceremesini ailen çeksin.
Nasıl bu şekilde pervasızca harcama yapabiliyorlar aklım almıyor.
Bir komşumuz vardı adam 50 sinden sonra yolunu şaşırdı yemiş içmiş v.s. detaya girmeyeyim kredi kartlarına dünyanın borcunu yapmış
velhasıl aynı sizin hesap borçlar ödensin diye 30 yıldır oturdukları evlerini satmak zorunda kaldılar.
Düzeldi mi ? hayır..
Umarım eşiniz bu olanlardan ders alır. Yalnız ders almış olsa bile bunca harcamayı , bir evi yiyip bitirecek kadar harcamayı nasıl yapabilmiş hayret verici.
bence eşinizin bu harcamayı nasıl ve ne şekilde yaptığını öğrenin..
Başka birşey olsa mesela işleri iyi gitmez v.s. her zaman tam destek olun derim
ama bu kadar sorumsuz bir insan yüz verince astarınıda ister diye düşünüyorum.

Peki ekstreler hangi adrese, nereye geliyordu.?
Kredi kartı olduğunu biliyordun herhalde,ekstreleri de görmek istediğini
söylemeliydin eşine...
750tl.kazanıp,1750 tl kazanmış gibi yaşanırsa,sonu böyle tatsız olur..
Eşinin harcamalarından haberdar değilmiydin?..

Böyle futursuzca borçlar yüzünden ev satılması tabi ki zor bir durum..

Çocukların okula gidiyorsa,kayınvalidene pek te yük olmazlar..
ışe girmek istemeni eşin de onaylıyorsa,kayınvalidenleri de ikna edin..
Allah yardımcınız olsun..Allah kimseyi evinden etmesin...

bana her zaman ne sorarsam sorayım sen karışma ben hallederim ne çok kouşuyorsun dedi sürekli. beter bir kadın olsaydım keşke ama ne kavgayı nede kötülüğü sevmiyorum. tek suçum zannedersem eşime fazla güvenmem. ama içimde hep bir acaba vardı. eşimin beni aldattığını düşünmüyorum çünkü öle bişey yapsa eline yüzüne bulaştırır. k.valideme gelincede beni sevmediği için torunlarınıda sevmiyor. 15 tatilde bile istemedi ki çocukları ben işe girince bakacak. ben sadece şuan allahdan yardım diliyorum. ona sığındım. ama kimseden de fayda yok bunu biliyorum.annem hastaydı 21 gün önce öldü o kurtuldu. babamdan çok çekdi. galiba annemin yazısı bana daha değişik yazılmış......ayrıca ekstreler eve gelmemeye başladı. keşke yiyerek ev satılsaydı bu kadar üzülmezdim ama nasıl ve neden olduğunu bilmemek ve suçlanmakda kötü.

canım keşke yeseydik diyosun yani anladığım kadarıyla eşin bu paraları evinede harcamamış
peki sormadınmı eşine neye harcadın bu kartlarla ne aldın diye.sana ne söylüyo eşin merak ettim:uhm:
eşinin iddaa şans oyunları oynama gibi bir alışkanlığı varmı at yarışıda olabilirCADIARZU

şu an artık suçun kimde olduğunun önemi kalmamış canım.senin işin çok zor.750 lira ile nasıl geçinilir,hem de iki çocuk okurken.çok üzüldüm inan.eşinin nerelere harcama yaptığını eşine baskı yaparak ekstreleri bankadan istemesini söyle.sonra da kaynanın gözüne sok onları dicem ama,sanırım hepsi ev için harcanmıştır.çünki 750 lirayla bi evin iki çocucuklu bi evin geçimi gerçekten çok zor.Allah yardımcın olsun.

basit bir örnek vereyim size. markete gidiyoruz mesela diyorum ki ona deterjan bimek üzere alimmi yoksa sonramı alırız al diyo. bende alıyorum. sonra baktım ki bu uçmaya başladı. markete gittiğimizde onu alıyor bunu alıyor. ama ben sadece en acil ne ise alıyorum. ve en ucuzuna kaçıyorum. onada alma gerek yok ödeyemeyiz diyorum sen karışma ben hallederim dedi hep.. sonra ben acil bişey olmadığı sürece bişey almamaya başladım. bu gidiyor akvaryum alıyor. kuş alıyor digitürk bağlatıyor yapma diyorum evde kavga. bende yokdan var eden bir insanım. k.validem bize geldiğinde elimden geleni yaptım.ağırlamak anlamında. evde satılınca banada suç attılar. inanın tek suçum verici olmam. buda maaş alamadığı zamanlarda kredi kartından maaş alır gibi para çekmiş ve bundan haberim yok. sonra birine sen git kredi çek onlarda ödeme. gene ben suçlu oldum ki. neden bunu k.validelere söylememişim haberim yokki. haberim olmayıncada ben ne biçim kadınmışım kocamı yola getirememişim. soruyorum size siz kocanız evden işe gittiği zaman ne yaptığını nerden biliyosunuz...böylece kredi kartları katladı maalesef evimiz gitti. bende yemiş oldum anlıycanız. keşke yeseydim yada giyinseydim. belki kendim ettim kendim buldum derdim.....

kendini hiç suçlu hissetme
bencee
eşinin yanında ol neden böyle
yaptığını anlamaya çalış mantıklı bir açıklaması
varsaaa üstesinden geleceğinize inanıyorumm

basit bir örnek vereyim size. markete gidiyoruz mesela diyorum ki ona deterjan bimek üzere alimmi yoksa sonramı alırız al diyo. bende alıyorum. sonra baktım ki bu uçmaya başladı. markete gittiğimizde onu alıyor bunu alıyor. ama ben sadece en acil ne ise alıyorum. ve en ucuzuna kaçıyorum. onada alma gerek yok ödeyemeyiz diyorum sen karışma ben hallederim dedi hep.. sonra ben acil bişey olmadığı sürece bişey almamaya başladım. bu gidiyor akvaryum alıyor. kuş alıyor digitürk bağlatıyor yapma diyorum evde kavga. bende yokdan var eden bir insanım. k.validem bize geldiğinde elimden geleni yaptım.ağırlamak anlamında. evde satılınca banada suç attılar. inanın tek suçum verici olmam. buda maaş alamadığı zamanlarda kredi kartından maaş alır gibi para çekmiş ve bundan haberim yok. sonra birine sen git kredi çek onlarda ödeme. gene ben suçlu oldum ki. neden bunu k.validelere söylememişim haberim yokki. haberim olmayıncada ben ne biçim kadınmışım kocamı yola getirememişim. soruyorum size siz kocanız evden işe gittiği zaman ne yaptığını nerden biliyosunuz...böylece kredi kartları katladı maalesef evimiz gitti. bende yemiş oldum anlıycanız. keşke yeseydim yada giyinseydim. belki kendim ettim kendim buldum derdim.....

sen naparsan yap gelin herzaman suçludur.bunun i,çin kafa yormayı bırak gelecek hayatınıza bak.Allah yardımcınız olsun

tipik kaynana modeli işte oğulları sen karışma ben hallederim diye işine karıştırmaz
kadının bişeyden haberi olmaz sonra işler sarpa sarınca fatura geline kesilir
sakın muhatap olma kaynananla bu konuda sadece benim hiç biseyden haberim yoktu
oğlunun yüzü burda buyur ona sor de geç kim isterki evi satılana kadar borca girmeyi
üzülme canım hersey düzelir insallah Allah yeter ki sağlık huzur versin

canım borçların nasıl olduğunu biraz anladım.eşin fazla açılmış maaşıda az olduğu için sonra toparlayamamış.pek senide dinlememiş.kafasına buyruk hareket etmiş
artık olan olmuş inşallah eşin bundan sonra akıllanır hatalarını tekrarlamaz ve seni dinler
ne olursa olsun evinizde söz hakkınız olsun bundan sonra susmayına.s

arkadaşlar bugün kayınvalidemlere gittik. bize onlarda yaşamayı teklif ettiler eşimde sıcak baktı. ben onlarla yapamam. k.valide herşeyime karışır sosyal hiç bir yaşantım olamaz. k.baba sürekli namazında olan biri. ve öle açık giyinmeye karışır bırak açık giyinmeyi sıfır kol bile giyemezsin yanında. ne eşime sarılabileceğim nede çocuklarıma kızabilirim. nede ben şuraya gidiyorum diyebilirim. ben ne yapıcam yaa....allahım yardım et bana...

o kadar şey yazmıstım hiç biri çıkmamıs sinir oldum neyse ablacım ya sende suç hiç yok bütün suç esinde kayınvalidenede sinir oldum cadı kadn nasıl can verecek bu insanlar ben bilmem
kayınvalidenin yanında bencede yapamazsın çok sessizsin peki sen sesini çıkarsan eşin kızarmı hani bi laf var ya deli deliyi görünce çomagını saklar sende öle yapsan hayatına müdahalee ettirme cocuklarınada kızınca bişe derlerse hiç takma yine kızarsın bu sefer anlarlar sen değil onlar senle anlasmaya calıssın sen susarsan cok ezilirsin

arkadaşlar bugün kayınvalidemlere gittik. bize onlarda yaşamayı teklif ettiler eşimde sıcak baktı. ben onlarla yapamam. k.valide herşeyime karışır sosyal hiç bir yaşantım olamaz. k.baba sürekli namazında olan biri. ve öle açık giyinmeye karışır bırak açık giyinmeyi sıfır kol bile giyemezsin yanında. ne eşime sarılabileceğim nede çocuklarıma kızabilirim. nede ben şuraya gidiyorum diyebilirim. ben ne yapıcam yaa....allahım yardım et bana...

tek odada yaşa ama kendi evin olsun.düzenin olsun canım
şu andaki şartlarını bilmiyorum ama küçük bir ev kirala yinede beraber oturma
zaten sende yapamam rahat edemem demişsin.ne yap et eşinin aklından bu fikri çıkar

Bence neyap et bir is bul kendine ayit bir evin olsun.
Ben bile kayinvalidemler 2 günlüne geldikleri zaman rahatsiz oluyorum bisey demedikleri halde.
Ev ev üstüne olmaz güzelim huzurunuz simdikinden daha kötü olur.
Allah yardimcin olsun Allahim bir kapiyi kaparsa digerini acar üzme kendini

nereye harcamış eşin paraları anlamıyorum ben...sen anlamadın mı eğer bu harcamalar eve yapıldıysa sen farkında olmalısın..yok eve yapılmadıysa o zaman sonuç daha vahim...

Ayrıca kayınvalidene yaranmak istiyoduysan çançan çenen olcaktı...şu saatten sonra değişmez bacım...geçmiş o artık...bi şekilde çocuklarını etütte fln yolla mutlaka çalış bence...

Back