- 8 Eylül 2011
- 598
- 100
- 318
Arkadaşlar ben ailemden başka şehirde üniversitede okuyorum bugün annem aradı ve kötü bir haberim var dedi.Kardeşine savcılıktan kağıt geldi 6 ay sonra mahkemesi varmış dedi.Olayın aslı kardeşimin 3-4 sene önce telefonu çalınmıştı parkta ve biz bu çalanı o gün polise verdik.Çocuk uyuşturucu falan kullanıyormuş neyse kardeşim ve kuzenim şikayet edip dilekçe verdiler ve otomatikman dava açıldı herşeyi bunlar yazmışlar çocuk içerde birkaç ay kaldı sonra tekrar dava oldu ve bu sürece kadar ailesi sürekli bize geldi yok lütfen affedin biz mağduriyetinizi giderelim babası çok kötü durumda hasta şikayeti geri alın çocuğumuzu hemen hastaneye yatırıcaz arkadaşlarından uzak tutmak için başka yere taşınıcaz vs.Bizimde vicdanımız elvermedi o kötü durumlarına mahkemede onların avukatları herşey yanlış anlaşılma mağduriyetimizi giderdiler şikayetimizi almak istiyoruz de olay kapanır demiş kardeşimde cahilce davranıp tamam demiş(ilk defa mahkemelerle,polislerle işimiz olduğu için bizde doğru düzgün birşeyler bilmiyoruz bu arada kardeşim o zamanlar 15 yaşlarında falandı) neyse mahkeme öyle kapandı çocuk içerden çıktı o olaydan sonralarıda kardeşim o çocuğu dışarılarda görmüş ama kardeşime hiç yaklaşmamış.Yazında hastanede karşılaşmışlar polis tekrar yakalamış çocuğu hastanede polislerle yanında muayene oluyormuş.Onu gördük üstüne 1 ay geçmeden bize tebliğkat(adından emin değilim)geldi kardeşimi ve kuzenimi(kuzenim tanık olarak gitmişti) savcılık yalancı şahitlik yüzünden tekrar çağırmış ve olayı tekrar sormuş onlarda anlatmışlar kardeşim ama şuan 3-4 yıl önceki mahkemede ne ifade verdiğini tam hatırlamıyor yani olayı kabataslak anlattığını biliyor ama avukatın ona söyle dediklerinden emin değil.Şikayeti geri alıp yanlış anlaşılma var dediğini düşünürsek çelişki oluyor ve bu yüzden sanırım yalancı şahit diye anılıyor bugünde annem bana mahkeme kağıdı geldi diyor 6 ay sonra dava varmış yalancı şahitlik yüzünden.Sizce sorası ne olur avukat tanıdığı olan var mı fikir alma açısından ? Ayrıca bu dava kendiliğinden mi açılmıştır devlet tarafından yoksa o çocuğun avukatı tarafından yapılan bir oyun mudur?İçim içimi yiyor bugünden beri ders falan çalışamıyorum ya sonu kötü olursa diye lütfen bir akıl verin arkadaşlar