Sorun bende galiba

Hillse

Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2020
93
142
8
Düzenleme:

Çocuk psikoloğundan randevu aldım götüreceğim gelişmeleri yazacağım burdan aynı durumda olan şuan veya daha sonra bu forumu okuyacak annelere de yardımcı olması açısından

Düzenleme 2

Psikoloğa götürdüm oğlumu ve yaşıtlarından geride olduğunu pandemiden ötürü çocukların eve kapandığı bu yüzden sosyalleşemedikleri ve bazı becerileri kazanamadıklarından bahsetti bu pandemi döneminde konuşamayan çok çocuk oldugunu bunun icinde bol bol sosyallesme önerdigini, tek anne ile yürümüyor maalesef ki farklı insanlar görmeli etkileşime girmeli bolca uyaran olmalı dedi bu şekilde sosyalleşmeden devam ederse hep içine kapanık yaşıtlarından bir tık geride ve dışlanan bunun sonucunda daha da içine bir çocuk olur dedi biraz tedbirleri esnetip sosyallestirmeye çalışacağız bakalım insallah güzel ilerlemeler kaydederiz

Merhaba

Konuyu konuşma problemi kısmına açtım ama hiç kimse cevap vermiyor ve konu tarihleri çok eski orda var olan konuya soru soruncada cevap gelmiyor benim yardıma ihtiyacım var anne olanlar lütfen cevap verebilir misiniz ?

bir buçuk yaşında bebeğim var

ben öğretmeyi beceremiyorum galiba sadece babababa diyor başka tek kelimesi yok.
Komutlarıda bazen yapıyor mesela düt düt dedigimde arabayı alıp sürüyor deh dıgıdık dedigimde gelip sırtıma çıkıyor atçılık oynamak için geçen topu getir oglum dedim getirdi bi kere bir daha getirmedi.

Bay bay asla yapmıyor alkış ben ellerini tutup yaparsam devam ettiriyor çak yapıyor vücudun bölümlerini de bilmiyor.

Doktor 20. Aya kadar 4 anlamlı kelimesi olması lazım dedi yoksa konuşma terapistine yönlendiriyorlarmış

Ve ben hep konusuyorum onunla tv yok zaten ama ben ne kadar öğretmeye çalışırsam çalışayım hiç ilerleme kaydedemiyoruz sizler nasıl öğrettiniz benim hata yaptığım bir yer var galiba eksik ve yetersiz hissediyorum kendimi yaptıklarınızı bilgilerinizi paylaşabilirseniz çok mutlu olurum

Son düzenleme:
1.5 yaşındaki bebeğe bu kadar yüklenmeyin. Her çocuğun gelişimi farklıdır. Oğlum zeki ve akıllı bir bebekti ama 2.5 yaşında konuşmaya başladı. Arkadaşın çocuğu 9 aylıkta anne baba ve bir kaç kelime söylüyordu. bu yüzden kıyas yapmak doğrtu değil.
3 yaşından sonra konuşma terapistini öneriyor doktorlar.

bazı çocuklar bebekler geç konuşabilir baba en kolay kelime onlara sıkıntı yapmadan hergün anne de bakalım falan de ilgisini çekecek başka şeylere yönlendir.bak bu top falan

Bende çok takmıyordum aslında illaki biir gün konuşur diyordum fakat babay yapmıyor ve çevreden neden babay yapmıyor gibi tepkiler gelince doktora götürdüm o da 20. Aya kadar 4 anlamlı kelime deyince panik oldum açıkçası peki siz nasıl öğrettiğiniz benim öğretme şeklimde bir sorun var sanırım beceremiyorum galiba

bazı çocuklar bebekler geç konuşabilir baba en kolay kelime onlara sıkıntı yapmadan hergün anne de bakalım falan de ilgisini çekecek başka şeylere yönlendir.bak bu top falan
Bütün gün konuşuyorum top su araba ağzıma bakıyor tekrar etmiyor hiç. En basit bay bay 8. Aydan beri oğretmeye çalışıyorum asla bay bay yapmıyor sinirlerim çok bozuk birde etraftan demiyolar mı bu çocuk niye böyle gelişim geriliği mi var diye insan o kadar üzülüyor ki

Beslenmesi nasıl? Her şeyi yiyor mu? Pütürlü yiyor mu?
Fiziksel gelişimi nasıl?

Öğretmek için özel çaba sarf etmedim. Sadece konuştum. Hikayeler okudum. Üstüne düşmedim yani. Bir de benim oğlum çok inat. Üzerine düşsem tersini yapardı inadına konuşmazdı eminim

sen boşver elalemi ya ne takıyorsun biraz zamana yay rahatla biraz

Öğretmek için özel çaba sarf etmedim. Sadece konuştum. Hikayeler okudum. Üstüne düşmedim yani. Bir de benim oğlum çok inat. Üzerine düşsem tersini yapardı inadına konuşmazdı eminim
Aslında haklı olabilirsiniz ben üstelediğim için inat yapıyor olabilir bunu düşünmemiştim hiç biraz rahat bırakayım o halde

Aslında haklı olabilirsiniz ben üstelediğim için inat yapıyor olabilir bunu düşünmemiştim hiç biraz rahat bırakayım o halde
Olağan akışında devam edin çünkü daha çok küçük. Benimki 1.5 yaşında sadece anlamsız sesler çıkarıyordu. 3 yaşına doğru hala sıkıntı olursa terapiste götürürsünüz

Ne bileyim ya bana deseler bozulmam evlada denince insan bozuluyor hepimizin evladı canı kıyas yapmamaya çalışıyorum ama insanlar yapıyor maalesef
Ben de bozuluyordum normal yani bozulmanız. Hele o arkadaş diyordu ki "seninki geç konuştu ya" arkadaş benimki gen konuşmadı seninki erken konuştu neden kıyas yapıp canımı sıkıyorsun. Kendi egonu benim evladım üzerinden neden tatmin ediyorsun ki ?

Aynen gerçekten insanlar çok acımasız yok iste benimki neler yapıyor senin ki daha yapamıyor bizim ki daha zeki falan insanın üstüne atlayıp ağzını yırtası geliyor

kafanıza takmayın bu kadar her çocuğun gelişimi farklıdır. bende 3 yaşa kadar konuşmazsa sonrasında terapiste yönlendiriliyor diye biliyorum.
ben kızımla çok konuşmuştum fakat bebekle konuşur gibi değil yaptığım yemeği anlattım normal sohbet ettim hep anlattım birşeyler. ve çok şarkı söyledim hala çok sever şarkı söylemeyi ve dinlemeyi.
niye bay bay yapmıyor diyenlere '' benim çocuğum keyfine göre takılıyor'' diyiverin gitsin. kimi ne ilgilendirir.

Son 1 yildir cocuklar cogunlukla evde.
Her cocugun gelisimi farklidir ama sosyal cevre ve disariya cikmak cok iyi geliyor
1 saatte olsa her gun disari cikin
Gorustugunuz kimse varmi?
Belki sosyal izolasyonu esnetebilirsiniz
Birde kitap alin okuyun hareketli kitaplar alin ilgisini ceker o kendi diliyle anlatsin

Sosyal uyaranımız yok denecek kadar az cevrede cocuk yok kitap okuyorum havalar soğuk diye cok cikaramiyorum maalesef ama dikkat edecegim dışarı çıkma olayina tavsiyeniz için tesekkur ederim :)

Aynen gerçekten insanlar çok acımasız yok iste benimki neler yapıyor senin ki daha yapamıyor bizim ki daha zeki falan insanın üstüne atlayıp ağzını yırtası geliyor
Bak rahatlatayım seni. Ben çocuğumu biliyorum yani normal bir çocuk. Bir gün arkadaş geldi. zeka oyunu gibi bir oyun vardı şekilleri yerleştirmece. " ay benimki çok akıllı hemen yapar iki kere yapınca da sıkılır atar" dedi. Neyse oğlu geldi yok çocuk yapamıyor uğraşıyor annesi destekliyor falan sonunda 15 yaptılar beraber. Ben içimden gülüyorum. ne gereği var şu duruma düşürmeye kendini diye.

Sosyal uyaranımız yok denecek kadar az cevrede cocuk yok kitap okuyorum havalar soğuk diye cok cikaramiyorum maalesef ama dikkat edecegim dışarı çıkma olayina tavsiyeniz için tesekkur ederim :)

Hayir inanin birsey olmaz sıkıca giydirin kedilere bakin kuslari anlatin arabalarin renklerini soyleyin uzulmeyin saglik olsun konusur elbet oda hakli dunyayi anne babadan ibaret biliyor

Güzel cevap sinir olmaktan akıl edememişim :) teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…