yaşın kaç merak ettim doğrusu?? Hiç mi bilgi edinmedin, hiç mi gidip bir uzmana danışmadınız, bu kadar cahilce evlenip sonra da ne olmasını bekliyorsunuz merak ettim.
Ertesi gün hapı da, oluşmuş bir canlıyı öldürmez. çünkü henüz daha oluşmamıştır. Yani siz ilişkiye girdiğinizde hemen o an döllenme olup, kalp atmaya başlamaz. Yani ertesi gün hapı içerek hiç birşeyi öldürmüş olmuyorsunuz. Ancak ertesi gün hapları, doğum kontrol yöntemi olarak kullanıldığında yani sık sık kullanıldığında zararlıdır.
Ilk gece prezervatif kullanımı, açıkçası benim kulağıma pek sıcak gelmedi. Hani sanki onun varlığı o işi daha zora sokarmış hissi uyandırdı bende. Bence bir doktora gidin önce, hem muayene olun hem merak ettiğiniz soruların cevabını bir uzmandan alın.
çünkü bu ülke de şu kadınların başına ne geliyorsa cahillikten geliyor, utanmaktan geliyor. "aman doğum kontrol hapı kullanma, ileri de bebeğin olmaz" , "aman doğum kontrol hapı kullanma kanser olursun" vs vs vs.... Aslına çoğu bayan, evlenmeden önce var olan sorunlarını bilmiyorlar. Doktora gitmeden direk eczaneden bir doğum kontrol hapı alıp içmeye başlıyorlar, çocuk istedikleri zaman da yine kafalarına göre bırakıp, bir doktora görüneyim demiyorlar. Sonra "doğum kontrol hapı kullandım, şimdi çocuğum olmuyor" diyorlar. Valla ben ilacı bıraktığım ay hamile kaldım. Zaten, düğün öncesi de doktora gittiğim de "sen çok kolay hamile kalırsın" demişti.
Lütfen ya, evlenecek kızlar, korkmayın, çekinmeyin gidin bir doktora vücudunuzu tanıyın, varsa rahatsızlıklarınızı öğrenin, korunma yöntemlerini bilinçli bir şekilde öğrenin. öğrenin ki, ileri de sizlerin yada bizlerin yetiştirdiği çocuklarda bilinçli olsun.