Lise Yorum ve Soruları Sorum Lise Öğretmenlerine

gadjo dilo

ben aslında yoğum
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2012
10.357
9.245
198
Kardeşim liseye başlayacak. Anadolu lisesi için yeterli puanı yok. Şuan evin tam arkasındaki İMKB anadolu teknikte makineye 1. yedek olarak sonuç aldı. Direk kayıt yaparız dediler. Şimdi ailem orayı düşünüyor. Ama ben düz liseye gitmesi taraftarıyım. Ben düz liseye gittim ve iyi bir sonuç aldım. Düz lise eve çok uzak. İMKB de dediğim gibi evin dibi. Bu yüzden uzağa göndermek istemiyorlar. Bu arada kardeşim kız. Yani mesleki olarak bir beklentimiz yok. Merak ettiğim nokta anadolu teknik'in eğitimi. Günde 10-11 saat ders olduğu duyumunu aldım. Son iki sene zorunlu staj varken geriye kalan az ders sayısı üniversite sınavına ne kadar yönelik ve yeterli mi? Kız öğrenciler bu tip erkek mesleklerinde nerede staj görüyor? Bunun dışında mat, geo, fizik kimya coğ tarih tüm bunları 4 yıl boyunca okuyor mu? Çünkü meslek okulu olunca öğretmenlerin bakış açısı akademik eğitime göre değil mesleki eğitime göre ve ilgisiz olunuyor deniyor. Bu arada kesinlikle 2 yıllık meslek yüksek okulu gibi bir hayalimiz yok. Hedefimiz daha büyük doğal olarak. Bu yüzden anadolu teknik derslerinden düz lise müfredatını umuyoruz. Bu konuda önerisi bilgisi olan varsa ve bilgisini paylaşıp yardımcı olursa çok sevineceğim.

Merhaba :) Bende anadolu teknikte okudum :) Ders sayısı düz tekniğe göre daha fazla daha ağır bölümüne göre değişiyor sayısal yada sözel olduğuna bağlı.Dersler bizde 10 dersti 12.ci sınıfta 11 ders olarak gördük.Bazı okullar tatil döneminde 30 gün zorunlu staj veya okul dönemine yayıp veriyolar.Eğer Tatil dönemindeki zorunlu stajı yaptırıyolarsa üniversiteye hazırlanma konusunda sıkıntı olmuyor bizim stajımız okul dönemi boyunca 1 seneydi.Hazırlanmak çok zor oluyor.Son see hem sınava çalışıp hemde mezun olabilmek için beceri sınavlarına çalışmak gerekiyor buda çok zor.İki yıllık gibi bi düşünceniz yoksa ben göndermeyin derim.Okulda seçmeli derslerle üni. hazırlık için ders koyuyolar ama yetmiyor.

Bilgiler için çok teşekkürler...

Canım benim kardeşimde meslek lisesinde okuyor okudugu okulda anadolu kısmı ve teknik kısmı lise2 nin ve lise3 ün yaz aylarında staj görüyorlar endüstri ise lise sonda staj görüyorlar
teknik ve anadolu kısmı lise sonda staj görmüyor bizim okulda durum bu bizim okulumuz çok disiplinli bir okul ve sayısal agırlıklı matematik fizik geometride görüyorlar normal meslek dersleride görüyorlar okulumuzun ögrencileride gayet başarılı kardeşiniz teknik lisede okuyacaksa zaten lise bitinceye kadar sayısal dersleri görecektir staj yerlerini ya okul belirler yada siz bulursunuz canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…