Kardeşim liseye başlayacak. Anadolu lisesi için yeterli puanı yok. Şuan evin tam arkasındaki İMKB anadolu teknikte makineye 1. yedek olarak sonuç aldı. Direk kayıt yaparız dediler. Şimdi ailem orayı düşünüyor. Ama ben düz liseye gitmesi taraftarıyım. Ben düz liseye gittim ve iyi bir sonuç aldım. Düz lise eve çok uzak. İMKB de dediğim gibi evin dibi. Bu yüzden uzağa göndermek istemiyorlar. Bu arada kardeşim kız. Yani mesleki olarak bir beklentimiz yok. Merak ettiğim nokta anadolu teknik'in eğitimi. Günde 10-11 saat ders olduğu duyumunu aldım. Son iki sene zorunlu staj varken geriye kalan az ders sayısı üniversite sınavına ne kadar yönelik ve yeterli mi? Kız öğrenciler bu tip erkek mesleklerinde nerede staj görüyor? Bunun dışında mat, geo, fizik kimya coğ tarih tüm bunları 4 yıl boyunca okuyor mu? Çünkü meslek okulu olunca öğretmenlerin bakış açısı akademik eğitime göre değil mesleki eğitime göre ve ilgisiz olunuyor deniyor. Bu arada kesinlikle 2 yıllık meslek yüksek okulu gibi bir hayalimiz yok. Hedefimiz daha büyük doğal olarak. Bu yüzden anadolu teknik derslerinden düz lise müfredatını umuyoruz. Bu konuda önerisi bilgisi olan varsa ve bilgisini paylaşıp yardımcı olursa çok sevineceğim.