Sorum içerde

Yorumlara verdiginiz cevaplara bakınca, eğitim seviyenizin söylediğiniz kadar yüksek olmadığını anlamak için profesör olmaya gerek yok.
Ben eğitim seviyenin hangi derece olduğunu nerde söyledim :KK45:
Siz öyle hayal ettmissiniz bence sonra da kimse benim mugeme laf edemez diye icerlenip,profesör degilim ama laf söylemem lazım diyerekten yürüdünüz .olsun

Şimdi siz şuan ileri gittiniz
Bebeğimi neden dahil ettiniz konuya hem de olumsuz bir şey düşünerek?
Bu kadar kötü bir şey düşünecek kadar neden kinlendiniz .
Bu kadar patlayacak nelere şahit oldunuz acaba
Üzüldüm sizin adınıza
Allah göstermesin demek ne demek?
Benim de çocuğum var, Allah göstermesin başına birşey gelirse ilk kapı komşum koşar yardıma bunda ileri gidilen birşey yok, bebeğinin başına kötü birşey gelsin demedim demem gelirse dedim, benimde başıma birşey gelebilir evde yalnızken ki geldi çocuğumun çığlığını duyup komşum koştu yetişti, çok ters bir muhakeme yönünüz var doğru anlama gibi bir amacınız yok
Daha birkaç gün önce böyle bir durum yaşamadınız mı, buraya gelip anlatmadınız mı? O gün gereksiz yere ambulans çağıracağınıza o beğenmediğiniz teyzelerden yardım isteseydiniz size canla başla yardım eder bebeğin ateşini düşürene kadar yanınızdan ayrılmazlardı, anlayabiliyor musunuz? Offf sanmıyorum
Kendinize üzülseniz belki bir farkındalığınız olurdu
İnsanların kendilerini kaf dağının tepesinde zannetmelerine şahit oldum, izlediği programdan pişirdiği yemekten konuştuğu şiveden kıyafetlerinden eğitimlerinden maddi durumlarından dolayı küçük görülmelerine şahit oldum. Onlara bu muameleyi yapanlardan tüm kalbimle nefret ettim. Aslında kendilerini nasıl aşağılık bir pozisyona soktuklarını kör gibi görmeyip onunla bununla dalga geçenler gördüm. Onlar adına ben utandım. Öğrendiniz mi şimdi?

Hergün artan fiyatlar ve hayat pahalılığı içinde hala gün yapan kaldı mı ?

Herşey ateş pahası olmuşken; önüne konulan yemekten tutun, tabağa ve örtüye kadar ancak ajans oyuncusu olup Tv programlarında boy gösterenler eleştirebilir herhalde.

Ajans oyuncusu olanlara dahi hayret ediyorum ben. Para kazanılır, ya haysiyet ?
İlk cümlenize cevap vereyim.

Kalmaz olur mu?

Benim evimde eski kayınvalidemden kalma en fazlası 6 tane olan değişik değişik tabaklar var mesela hâlâ. Evde hep iki kişi yaşadık, bize fazlasıyla yetti.
Gün yaptım, 15 kişiden fazla gelen oldu. Ben de tabakları aldım en büyük olanlarından. Rengarenk koydum masaya.
Bir emekli başkomiser eşi vardı, bana dedi ki:
"Canım niye bir takım almıyorsun kendine? Böyle olmaz ki."
"Neden olmaz, bunlar tabak değil mi?" dedim.
"Ama misafir ağırlarken biraz özenir insan." dedi.
"Ben de çok özendiğim için, gayet lezzetli yiyecekler hazırladım. Evime gelen misafire güler yüz gösterdim. Kendi evin bilme ama kendini evinde bil tavrı takındım. Siz çocuklarınıza yalandan yere 'oğlum, kızım yavaş ol' derken, ben onların oyunlarına eşlik ettim. Söyler misiniz sorun nedir?"
"Yok sen yanlış anladın, hani misafir için özel ikram tabakların olsa daha güzel olur diye dedim ben."
"Evime senede bir kez gelen kalabalık, güler yüzümden çok, tabak modelimle ilgileniyorsa, sorun ondadır diye düşünürüm. Hem biz bunları seviyoruz, ama siz özel tabak istiyorsanız, kendi tabağınız ile gelin bir dahakine, hatta bana ev hediyesi getirebilirsiniz." dedim. Hâlâ gülümseyerek.
Çekildi bir köşeye, gidene kadar benle göz göze gelmedi bir daha.
Yani yapıyorlar. Aynı evlerde oturuyorduk, aynı memuriyete sahip eşlerimiz vardı, benim de bir kariyerim vardı, ama bu buldumcuk delisi insanları hiçbir zaman anlamadım.
Üzerinden dört yıl geçti, hâlâ aynı tabakları kullanıyorum, mutluyum. 😂

Ben eğitim seviyenin hangi derece olduğunu nerde söyledim :KK45:
Siz öyle hayal ettmissiniz bence sonra da kimse benim mugeme laf edemez diye icerlenip,profesör degilim ama laf söylemem lazım diyerekten yürüdünüz .olsun

Ben Müge izlediğimi nerede söyledim :KK53:
Siz öyle hayal etmişsiniz bence, sonra da kimse benim lojmanda eşinin kideminden dolayı kendini bir şey sananlara olan kinime laf edemez diye içerlenip, onların karşısında içten içe ezik hissettiğimi anlamasınlar diye laf söylemem lazım diyerekten koştunuz, olsun.

Son düzenleme:
Herkese merhaba :halay:
Lojmana taşındım.buradaki ortamda ğitim seviyesi aşağıda,meraklı teyzeler,gün partileri kendini dolmaya böreğe adamış müge anlı fanları ile dolu
Mesleğim gereği gözlem yeteneğim iyi sayılır ama yine de gözden kaçanlar vardır
Her neyse sorum şudur,
Hiç böyle bir ortama girmedim ama yabancı da değilim
Dikkat etmem gereken neler var?
Bu ortamdaki alfa beta omega kimler olur? ? Sürü kimi dinler?
Teşekkürler

En kasıntı, grubu dağıtan, milleti birbirine düşürüp sınıflandırma yapan tiplerdensiniz. Bence hiç girip insanların ortamını bozmayın. Siz ALFA olarak tek başınıza takılmaya devam edin

Ha bir de evinize çağırırsınız milleti bir şeyiniz kaybolur insanları hırsız diye suçlarsınız. Çok tehlikelisiniz

Kendini dolmaya böreğe adamış eğitim seviyesi aşağıda demek için çok profesör olmaya gerek yok
Hayat sizi beğenmediğiniz gün teyzelerine muhtaç edecek noktaya nasıl getirdi diyordum, biri eski konunuzu hatırlattı. Gün teyzeleri tahsilsiz olabilir ama aptal değillerdir. Er geç sizin de kumaşınızı görürler. Şöyle tahsilli, yarı aristokrat bi model gelsin önünde eğilelim diye sıraya girmediler. Dikkat edin kanadınızı kırmasınlar.

Hayat sizi beğenmediğiniz gün teyzelerine muhtaç edecek noktaya nasıl getirdi diyordum, biri eski konunuzu hatırlattı. Gün teyzeleri tahsilsiz olabilir ama aptal değillerdir. Er geç sizin de kumaşınızı görürler. Şöyle tahsilli, yarı aristokrat bi model gelsin önünde eğilelim diye sıraya girmediler. Dikkat edin kanadınızı kırmasınlar.
Hiç öyle bir tarzım yok birileri önümde egilsin diye
Olur dikkat ederim

Ben Müge izlediğimi nerede söyledim :KK53:
Siz öyle hayal etmişsiniz bence, sonra da kimse benim lojmanda eşinin kideminden dolayı kendini bir şey sananlara olan kinime laf edemez diye içerlenip, onların karşısında içten içe ezik hissettiğimi anlamasınlar diye laf söylemem lazım diyerekten koştunuz, olsun.
Sanırım siz bu sürüde ezik olansiniz liderliği kaptırıp sürüden ayrı koyuldunuz şuan tek başına başka bir sürü arayışı içindesiniz
Ama neden be güzelim tek takilsana biraz biraz kitap oku tavsiyem uzak doğu okült üzerine
Esra ezmeci değil ha aman

...

Son düzenleme:
Sanırım siz bu sürüde ezik olansiniz liderliği kaptırıp sürüden ayrı koyuldunuz şuan tek başına başka bir sürü arayışı içindesiniz
Ama neden be güzelim tek takilsana biraz biraz kitap oku tavsiyem uzak doğu okült üzerine
Esra ezmeci değil ha aman
Ben ezik değilim, sürüden de dışlanmadım, yeni sürü arayışında da değilim desem, siz bunu yemeyeceksiniz, sonuçta gözlem yeteneği kazandığınız bir mesleğiniz var, şimdi nasıl ikna edeyim ki sizi.

Tek bu da olsa iyi, bende bir sürüye dahil olabilecek kabiliyet de yok, olsaydı konu açıp
Hiç böyle bir ortama girmedim ama yabancı da değilim
Dikkat etmem gereken neler var?
Bu ortamdaki alfa beta omega kimler olur? ? Sürü kimi dinler?
diye sormayı akıl ederdim, durum o kadar vahim yani. Siz bile bir sürüye kabul edilirsiniz de benim hiç şansım yok.

Kitap sarmaz şimdi beni ben Müge izleyecem. Düşün sürüden o kadar uzağım ki Esra Ezmeci kim onu bile sizden öğrendim, izlesem sürüye alınır mıyım.

Ben ezik değilim, sürüden de dışlanmadım, yeni sürü arayışında da değilim desem, siz bunu yemeyeceksiniz, sonuçta gözlem yeteneği kazandığınız bir mesleğiniz var, şimdi nasıl ikna edeyim ki sizi.

Tek bu da olsa iyi, bende bir sürüye dahil olabilecek kabiliyet de yok, olsaydı konu açıp

diye sormayı akıl ederdim, durum o kadar vahim yani. Siz bile bir sürüye kabul edilirsiniz de benim hiç şansım yok.

Kitap sarmaz şimdi beni ben Müge izleyecem. Düşün sürüden o kadar uzağım ki Esra Ezmeci kim onu bile sizden öğrendim, izlesem sürüye alınır mıyım.
Espri anlayışıniz da demode ayrıca

X