Hergün artan fiyatlar ve hayat pahalılığı içinde hala gün yapan kaldı mı ?
Herşey ateş pahası olmuşken; önüne konulan yemekten tutun, tabağa ve örtüye kadar ancak ajans oyuncusu olup Tv programlarında boy gösterenler eleştirebilir herhalde.
Ajans oyuncusu olanlara dahi hayret ediyorum ben. Para kazanılır, ya haysiyet ?
İlk cümlenize cevap vereyim.
Kalmaz olur mu?
Benim evimde eski kayınvalidemden kalma en fazlası 6 tane olan değişik değişik tabaklar var mesela hâlâ. Evde hep iki kişi yaşadık, bize fazlasıyla yetti.
Gün yaptım, 15 kişiden fazla gelen oldu. Ben de tabakları aldım en büyük olanlarından. Rengarenk koydum masaya.
Bir emekli başkomiser eşi vardı, bana dedi ki:
"Canım niye bir takım almıyorsun kendine? Böyle olmaz ki."
"Neden olmaz, bunlar tabak değil mi?" dedim.
"Ama misafir ağırlarken biraz özenir insan." dedi.
"Ben de çok özendiğim için, gayet lezzetli yiyecekler hazırladım. Evime gelen misafire güler yüz gösterdim. Kendi evin bilme ama kendini evinde bil tavrı takındım. Siz çocuklarınıza yalandan yere 'oğlum, kızım yavaş ol' derken, ben onların oyunlarına eşlik ettim. Söyler misiniz sorun nedir?"
"Yok sen yanlış anladın, hani misafir için özel ikram tabakların olsa daha güzel olur diye dedim ben."
"Evime senede bir kez gelen kalabalık, güler yüzümden çok, tabak modelimle ilgileniyorsa, sorun ondadır diye düşünürüm. Hem biz bunları seviyoruz, ama siz özel tabak istiyorsanız, kendi tabağınız ile gelin bir dahakine, hatta bana ev hediyesi getirebilirsiniz." dedim. Hâlâ gülümseyerek.
Çekildi bir köşeye, gidene kadar benle göz göze gelmedi bir daha.
Yani yapıyorlar. Aynı evlerde oturuyorduk, aynı memuriyete sahip eşlerimiz vardı, benim de bir kariyerim vardı, ama bu buldumcuk delisi insanları hiçbir zaman anlamadım.
Üzerinden dört yıl geçti, hâlâ aynı tabakları kullanıyorum, mutluyum.