Vicdanım rahat ama yine de üzülüyorum. Böyle bir uyarı almak insanı eksik hissettiriyor. Ders anlatırken de o sınıfta modum düşüyor. Benim donanımsız bir öğretmen olduğumu düşünmelerine çok üzülüyorum.
Zamanla geçiyor.O çocuğa standart davranarak bazen görmezden gelerek bikaç hafta geçirirsen ,unutur gidersin.
Öğretmen öğrenciyi ezsin demiyorum ama bazısı densiz oluyor yerini bilmiyor.Densiz denebilir heralde.Çok biliyor olsa orada olmazdı
Hocam mesleğin ilk yıllarında beni de denemeye çalışan öğrenciler olurdu. Branşım edebiyat kalkıp en dipte köşede kalmış yazar ve eserleri,sırf biliyor muyum diye sorarlardı (hadsizlik diz boyu)
Yalnız sizin kurumunuz iğrenç bir kurum.
Ne demek öğrenciye öğretmeni oylatmak,anket yapmak ?
Öğrenciler bizi değerlendirecek ne bilgiye ne kültüre sahip !
Onlarin en sevdiği öğretmen derste en çok gevezelik eden öğretmen oluyor genellikle(istisnalar elbette var)
Sizi zorlayan öğrenciye kendinizi ifade etmeye çabalamayın.
O sizi zor durumda bırakmaktan hoşlanıyordur muhtemelen.
Ikna olmuyorsa keyfi bilir. Bosa vakit kaybi.
Bu duruma uygun çok güzel bir söz geldi aklıma ama Ban sebebi olabilir yazmiyim.
Zamane öğrencilerini anlamak zor gerçekten .
Dersin sınırlarını iyi çizmek lazım. Kimyanın her şeyini anlatamazsın o kadar ders saatiyle. Bazı öğrenciler öyle olur. Tartışmak için tartışır sorar vs. Bazen görmezden gelmek, çok yüz göz olmamak gerek. Çünkü vakit geçsin diye de yapabiliyor bazı öğrenciler. Sen kendinden eminsen kusura bakmasın müdür öğrenci lafıyla harekette etmesin. İyice mesleği düşürdüler. Hiç canını sıkma anlat geç. Ben dersimi anlatıyorum de. Çok arkasını ararlarsa zaten çok büyük çoğunluk memnun. Herkesi memnun edemezsin.
Şimdi bu durum daha kolay ispatlanabilir bir şey. Arkasını ararlarsa çözemedi vs şeklinde senin de çözemediğin bir soru yoksa problem yok. Bence olayı çok şahsileştirme. O öğrenci tek sana mı yoksa genel bir tavrı mı var ona bak. Herkese karşı öyleyse sorun etme. Sana karşı olduğunu düsünüyorsan al bi teneffüste konuş çay için serbest bi ortamda sor nasılsın iyi misin vs çok faydası olur sana. Ağır baskı altındalar psikolojileri kaldırmayabiliyor. Çünkü aileler yarış atı gibi koşturuyor beklenti yüksek tutuyor ve her gelen nesil daha büyük baskı altında. Tıp diyorsun cidden hayatı sınav olmuş olabilir çocugun. O yüzden bence hiçç sorun etme.Ders anlatımımla ilgili olumsuz bir şey söyleyen olmamış zaten. Soru getirdiklerinde çözemediğimi söylemişler.
Dersi kaynatacak bir öğrenci de değil. Tam tersi hedefi tıp ve gözünü ders bürümüş hırslı bir öğrenci.
Hal böyle olunca idare de çok önemsiyor bu öğrenciyi. Daha doğrusu bu sınıfı çok önemsiyorlar.
Şimdi bu durum daha kolay ispatlanabilir bir şey. Arkasını ararlarsa çözemedi vs şeklinde senin de çözemediğin bir soru yoksa problem yok. Bence olayı çok şahsileştirme. O öğrenci tek sana mı yoksa genel bir tavrı mı var ona bak. Herkese karşı öyleyse sorun etme. Sana karşı olduğunu düsünüyorsan al bi teneffüste konuş çay için serbest bi ortamda sor nasılsın iyi misin vs çok faydası olur sana. Ağır baskı altındalar psikolojileri kaldırmayabiliyor. Çünkü aileler yarış atı gibi koşturuyor beklenti yüksek tutuyor ve her gelen nesil daha büyük baskı altında. Tıp diyorsun cidden hayatı sınav olmuş olabilir çocugun. O yüzden bence hiçç sorun etme.
Konu sahibden tamamen bagimsiz olarak soruyorum. Niye igrenc ogrencinin goruslerine deger verdikleri, katilimci bi yontem kullandiklarin icin mi.Hocam mesleğin ilk yıllarında beni de denemeye çalışan öğrenciler olurdu. Branşım edebiyat kalkıp en dipte köşede kalmış yazar ve eserleri,sırf biliyor muyum diye sorarlardı (hadsizlik diz boyu)
Yalnız sizin kurumunuz iğrenç bir kurum.
Ne demek öğrenciye öğretmeni oylatmak,anket yapmak ?
Öğrenciler bizi değerlendirecek ne bilgiye ne kültüre sahip !
Onlarin en sevdiği öğretmen derste en çok gevezelik eden öğretmen oluyor genellikle(istisnalar elbette var)
Sizi zorlayan öğrenciye kendinizi ifade etmeye çabalamayın.
O sizi zor durumda bırakmaktan hoşlanıyordur muhtemelen.
Ikna olmuyorsa keyfi bilir. Bosa vakit kaybi.
Cevap anahtarını kabul etmiyor demişsiniz de, cevap anahtarı %100 doğru olacak diye birşey yok ki... gayet hatalı olabilir.. sizin anlatımınızdan kendinize güveninizin olmadığı hissine kapıldım, çocuklarda bunu farketmiş olmalılar ki çok üstünüze gelmişler... bunun yanısıra konularda eksiğiniz olabilir, çocukların bunu farketmiş olmaları da muhtemeldir.. eksik olduğunuz konular varsa bunları tamamlamanızı öneririm...