• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soru-cevap/ Çamaşırlar kac derece / tersten - yüzden / pantolon paçadan - belden

valla çorap don ütüleyenlere helal olsun diyorum.
ben çamaşır yıkayıp asmayı hatta ütü yapmayı bile severim ama maalesef keyif alarak yapacak vaktim olmadığı için kasıyo.
nevresimleri üstten ütülerim zaten buhar kazanlı kullandığım için tek geçiş yeterli oluyo normal kıyafetlerin hepsini ütülerim.
eşim işi gereği sürekli klasik giyindiği için bolca gömlek oluyoo % 80 i beyaz dertlerimden biri bu çok iyi beyazlatamaıyorum ama arkadşalar hep 90 derece demiş ben 70 ten fazla hiç yıkamadım.
çamaşır suyununda çamaşırı yıpratacağını düşündüğüm için hiç koymadım.
çorap ütülemem ama eşimin atletlerinin önünü ütülerim gömlek giydiği için içinde buruşuk belli olmasın diye.
pofff kadın olmak zor zor... :31:

YenidenDoğdum, ben de bulaşık makinesine damlattığım domestosu abartınca köpük temizlemek zorunda kalmıştım :1:

Konsantre deterjanlar için fazla. Fazla kullanmamak iyidir deterjanı.
Benim cildimde sivilceler oluşmuştu bir ara. Doktorun ilk söylediği
çamaşır yıkarken kullandığın deterjan miktarını azalt, banyoda saçını
şampuanda bekletme, liflenirken doğal sabunlardan kullan, bulaşık
deterjanını elinle direkt temas ettirme. Ne kadar az kimyasal, o kadar
sağlık.

Haklısın bunu göz önünde bulundurucam aslında bana az bile geliyordu çünkü çamaşırlarım güzel koksun istiyorum kullanmadığım yumoş kalmadı ben de belkim bu seklikde güzel kokar diyordum ama ona ragmen makinadan çıkardığımda ancak burnuna sokacaksın ki kokuyu alasın

valla çorap don ütüleyenlere helal olsun diyorum.
ben çamaşır yıkayıp asmayı hatta ütü yapmayı bile severim ama maalesef keyif alarak yapacak vaktim olmadığı için kasıyo.
nevresimleri üstten ütülerim zaten buhar kazanlı kullandığım için tek geçiş yeterli oluyo normal kıyafetlerin hepsini ütülerim.
eşim işi gereği sürekli klasik giyindiği için bolca gömlek oluyoo % 80 i beyaz dertlerimden biri bu çok iyi beyazlatamaıyorum ama arkadşalar hep 90 derece demiş ben 70 ten fazla hiç yıkamadım.
çamaşır suyununda çamaşırı yıpratacağını düşündüğüm için hiç koymadım.
çorap ütülemem ama eşimin atletlerinin önünü ütülerim gömlek giydiği için içinde buruşuk belli olmasın diye.
pofff kadın olmak zor zor... :31:

Bence güzelce çırpıp aştıktından sonra ne atleti ne de çorabı ütulemeye gerek var benim kiler ütülü gibi:)

Haklısın bunu göz önünde bulundurucam aslında bana az bile geliyordu çünkü çamaşırlarım güzel koksun istiyorum kullanmadığım yumoş kalmadı ben de belkim bu seklikde güzel kokar diyordum ama ona ragmen makinadan çıkardığımda ancak burnuna sokacaksın ki kokuyu alasın

Ben de çamaşırlarımın kokmasından çok hoşlanıyorum ve denemediğim yumuşatıcı kalmadı.
Vernel ve Yumoşun kokusu çabuk geçiyor bence. Ben Viking Sensitive'in beyazını kullandım
birinin tavsiyesiyle, kokusu gerçekten uzun süre kalıyor. Az kullandığım halde kalıyor.

Öğrenciyken Bim'den alırdık, o bile daha kalıcıydı Vernel ve Yumoş'a göre. Bir de denemediğim
kalmadı dedim ama sanırım Bingo'nun şu reklamları olan ürününü denemedim.

bahsettıgın yumusatıcının fıyatı nedır?

baurada bende camasırları sert bır sekılde ıkı uc kere cırpıp oyle asarım :)

bahsettıgın yumusatıcının fıyatı nedır?

baurada bende camasırları sert bır sekılde ıkı uc kere cırpıp oyle asarım :)

Pahalı değil. Vernel ve Yumoş zaten başı çekiyorlar fiyatta.
Ama benim aldığım onlar gibi değil. Makul yani. Tam net fiyat
veremiyorum, ay başında toplu alışveriş yapıyoruz. Unutuyorum
o yüzden.

Özellikle vernelin kokusu çamaşırlar kuruduktan sonra değişiyor ve çok kötü kokuyor gibi geliyor bana.

Ben onun için dalin kullanıyorum, çamaşırlar kuruyor, ütülüyorum, kaldırıyorum, tekrar giyeceğim gün elime alıyorum hala misler gibi bebek kokuyor, tavsiye ederim. Fiyat olarak 6 lt. si 14-16 olarak değişiyor.

Pahalı değil. Vernel ve Yumoş zaten başı çekiyorlar fiyatta.
Ama benim aldığım onlar gibi değil. Makul yani. Tam net fiyat
veremiyorum, ay başında toplu alışveriş yapıyoruz. Unutuyorum
o yüzden.
6 lt 9 lıra ımıs ınt baktım sımdı cnaım
Özellikle vernelin kokusu çamaşırlar kuruduktan sonra değişiyor ve çok kötü kokuyor gibi geliyor bana.

Ben onun için dalin kullanıyorum, çamaşırlar kuruyor, ütülüyorum, kaldırıyorum, tekrar giyeceğim gün elime alıyorum hala misler gibi bebek kokuyor, tavsiye ederim. Fiyat olarak 6 lt. si 14-16 olarak değişiyor.

dalinin kokusunu hatırlamıyorum
oglana kullanıyoduk camasır tozuyla
ama pahalıymıs :)

bende yumoş kullanıyodum pembe güzel kokuyo ama kıyafetler kurudumu hemen geçiyo kokusu. benimde kokuya acip hassasiyetim var mis gibi koksun istiyorum. dalinin kokusunu seviyorum bi deniyim bakim onu.
valla bu konu iyi oldu yaaa :1:

Biz ailece kokuya alerjiliyiz.. Tıkanıveriyoruz hemen...
Uzun zamandır kullanmıyoruz yumuşatıcıyı.. Hiç de fark olmuyormuş çamaşırın yumuşaklığında onu anladım valla :1:
Perdelere nevresimlere falan çok isterse canımız, bingo softun var bebek resimli beyaz ambalajlı ürünü..
Hem gerçekten soft kokusu var hem de tıkamıyor...

Konu çok iyi olmuş valla :)

Ben beyazları 60 derecede yıkıyorum. 2 saatten biraz fazla sürüyor

Renklileride 40 derece yıkıyorum 1 saat 40 dk sürüyor.

Eşim kuaför olduğu için havlu yıkamada ustalaştığımı düşünüyorum :) 40 derecede ön yıkamasız yapıyorum ( renkli havlular )

Spor ayakkabıyı da 40 derecede yıkıyorum

Çamaşır asmaktan nefret etmeye başladım. Çünkü asacak yerim yok ya sinirlerim bozuluyor. Çamaşırlığım var bide 1 tane telim. 2 tane koca balkonum var bir türlü tel yapılmadı herşey oluyor onlar olmuyor. Bende alıştım artık. Kış olduğu için salona asıyorum çamaşırları sığmayanları koltukların üstüne ve acil olanlarıda klimanın altına koyuyorum kurusun diye :)

Ütülemeye gelince,ütüden bıktım eşim her gün gömlek giyiyor.Kazak diye birşeyin varlığından haberi var ama sadece alınıp dolaba koncak zannediyor. Giyilebilceğini düşünmüyor :ssz:

Nevresimleri,yastık kılıfları çarşafları ütülerim. Ama 2 kat felan yaparak. Atletleri de ütülerim. Çünkü eşim dükkanda gömleğini çıkarıp silkeler , atletini görürler derler ne biçim karısı var kırışık atlet giydirmişş :18: :1::1::1:

bende yenı balkonuma tel yaptırdım
her ıkı balkonumda cam balkon ıle kapalı
25 lıraya demırlerı dogramacıya yaotırdık
bosuna ezıyet cekıyormusuz
telde camasırlar cok yakın oldugu ıcın kuruması zor oluyor

sımdı 5 makınalık yerım var :))) 6 bile olur

bende yenı balkonuma tel yaptırdım
her ıkı balkonumda cam balkon ıle kapalı
25 lıraya demırlerı dogramacıya yaotırdık
bosuna ezıyet cekıyormusuz
telde camasırlar cok yakın oldugu ıcın kuruması zor oluyor

sımdı 5 makınalık yerım var :))) 6 bile olur

Ne güzel valla ya. Bizim ev bahçeli aşağıda büyük teller var ama eltilerimden felan asan oluyor , olmasa da ben çalışıyorum akşama kadar dışarda çamaşırlarımı sergileyemem :20: Battaniye felan yıkadığımda asıyorum bazen ama genel olarak sıkıntı çekiyorum.

Bu arada bende bir soru sormak istiyorum. Yorganların yüzlerini nevresimleri yani yada battaniye yastık kılıfı vs gibi şeyleri ne sıklıkla yıkıyorsunuz ?

Perdeleride ne sıklıkla yıkıyorsunuz ?

Bu arada bende bir soru sormak istiyorum. Yorganların yüzlerini nevresimleri yani yada battaniye yastık kılıfı vs gibi şeyleri ne sıklıkla yıkıyorsunuz ?

battanıye valal ben kaza oldukca yıkıyorum
nevresım 10 gun 1 hafta bazen 15 gun duruma baglı ama 15 gun olunca canım sıkılıyor

perdelerı valla ben yenı aldık evlenırken yıkadık
sımdı 2 camıma yenı perd eyaptırdım yenı evımıze tasındıkta yıkamadan astık ben bugun yarın yıkamak ıstıyorum
herhalde yılda 2 kere fılan yıkarım veya yılda 3

battanıye valal ben kaza oldukca yıkıyorum
nevresım 10 gun 1 hafta bazen 15 gun duruma baglı ama 15 gun olunca canım sıkılıyor

perdelerı valla ben yenı aldık evlenırken yıkadık
sımdı 2 camıma yenı perd eyaptırdım yenı evımıze tasındıkta yıkamadan astık ben bugun yarın yıkamak ıstıyorum
herhalde yılda 2 kere fılan yıkarım veya yılda 3

iyi bari :) Ben 1.5 yıllık evliyim güneşlikleri yıkadım ama tüllerimi ( gerçi tül değil bnmkiler) yıkamadım hiç. Kirli de durmuyor ama kirlidir kesin :)

Bende her şeyi yıkama hastalığı var, yorgan, yastık, battaniye, kilim hepsini makinede yıkarım. Jel tabanlı yollukları da makine de sıkma yaptırmadan yıkarım..

ben bir hafta ile 10gün arasında yıkıyorum.eşim istisnasız her akşam banyo yapar ben her akşam yapamam,o yüzden fazla kirlenmiyor.
fakat ben nekadar makyajımı temizlesemde arta kalanlar yattığım yere geçiyor.bu yüzden ben yattığım taraftan tahmini bir hesaplama yapıyorum:17:fondoten belli olmuşsa hemen çıkarıveryorum.

Back
X