• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soru-cevap/ Çamaşırlar kac derece / tersten - yüzden / pantolon paçadan - belden

:9:ama öyle canım ben çok dolduruyorum makinayı demek sorunun kaynağı bu ciddi bak ben evlenirken 12 kg lık makina çıksa ondan alırım yani o :1:derece

Günaydınlar :) hayır tatlım büyüklüğü ne olursa olsun çok doldurmamakta fayda var birde ayrıca hakikaten özellikle siyah giysiler için imal edilmiş olan sıvı deterjanlar hem işlev hemde kokuları bakımndan bence mükemmeller:34:

Günaydınlar :) hayır tatlım büyüklüğü ne olursa olsun çok doldurmamakta fayda var birde ayrıca hakikaten özellikle siyah giysiler için imal edilmiş olan sıvı deterjanlar hem işlev hemde kokuları bakımndan bence mükemmeller:34:

hani şu saçma sağan reklamı olan deterjan var ya adam baloya giderken yaninda götürüyor deterjanı:52:perwol:52:işte ondan da kullandım ben ama bir arkadaşta onalrı da önermemiş:30:

1- 60 da yikiyorum ben 90 yipratir gibi geliy
o hem gomlek falan kiyarsan cekedebili
2- cok kirli oldugunu dusunursem on yikama yapiyorum
3- beyazsa havlu koyarim ama krem rengiyse koymam birde cok tuy birakiyosa ayri makine yapilabilir havlular
4- ben sivi deterjan kullaniyorum
5- ayakkabi mutlaka kumas torba icine konmali 30 yada 40 derece
6- butun camasurlari ters yikar ters asarim
8- belinden
9-40 derece nevresim
10-30 dereceye at fazla siktirma ve hemen as tul beyazlatici kullanirsan da iyi olur
11- ben de beyazlardan cok memnun dglim

hani şu saçma sağan reklamı olan deterjan var ya adam baloya giderken yaninda götürüyor deterjanı:52:perwol:52:işte ondan da kullandım ben ama bir arkadaşta onalrı da önermemiş:30:

Evet canım o dediğinden ben reklama kaçmasın dedim ama :)hayır tam tersi ben çok memnunum özelliklede dediğim gibi siyahlarda çok başarılı..

Sivi deterjan kullanmadim hic, ama düsünmüstüm demekki oda iyi degilmis..
Omomatik renkliler icin olani kullaniyorum kokusu falan cok hosuma gidiyor aslinda..
Ben bu ara 40 derece 1.08 programinda yikiyorum suan iyi gibi fakat aklima yer etti bile
iyi yikanmadigini düsünüyorum sürekli.. Bi bosch bayiisini aramak sart oldu.

Aynen canim, camasirlari asarken bazen elim sabunla yikanmis gibi oluyor, kalintilari kaliyor.

Bunu hic düsünmemistim, makinem 7 kgluk ama ben baya dolduruyorum icini :52:

Ay sen yokmusun cok güldüm yorumuna, sanirim sorunu bulduk. Makineyi cok zorluyoruzz:27::9:

Açıkcası ben toz deterjandan çok daha memnunum.
İlk kullandıgımda sürekli kullanma kılavuzundan ve kıyafetlerin etiketinden kopya çekiyodum, şimdi alıştım. Genelde menüden bişeyler ekliyorum yıkamaya. Çok doldurduysam ilave durulama ekliyorum yada ön yıkama yaptıysam.
Ara bakalım belki makinada sorun vardır belli mi olur. :31:

beyazları ayda bir kere 90 da kaynatıyorum normalde ya 60 ya da 70 de ön yıkamalı yıkarım
eğer kirliyse çamaşırlar domestos dökerim suyu alırken birde akşamdan yıkatır tam yıkamanın ortasında durdururum sabah devam ettiririm

kafada bazı toparlayamadıgım seyler var
4.5 aylık evlıyım
soru cevap yapacagım

1- beyaz çamaşırlar kaç derecede?
2- beyaz camasırlar ön yıkamalıdamı?
3-havlularla atletler karıstırılabilirmi ?
4- deterjan kabı olmayan ıcın bır cay bardagı konstre deterjan fazla bır ölçekmi?
5- spor ayakkabılar kac drerecede?
6-renkli çamaşları terstenmi yüzdenmi yıkamalı?
7- çamaşırları terstenmi yüzdenmi asmalı?
8-pantaolon ve esofmanları belındenmi pacasındanmı asmalı?
9-nevresımler kac derecde yıkanmalı?
10- yenı beyaz tuller(organze degıl , örme degıl ) kac derecede yıkanmalı ?
11- beyazları beyazlatmak için neler yapılabilir?

cok tesekkur ederım :KK16:

Beyazlarımı pamuklular yada alerji programımda 30 - 40 ta yıkıyorum.
Ön yıkama yapmıyorum.
Havlularımı genelde tek atıyorum çünkü kalınlarla ince atınca inceler yıkanmıyor.
Ben küçük çerezlik kase kullanıyorum aynı ölçüye eş değer sanırım, konsentre deterjan benim için konsantre değildir makine tam doluysa bir ölçek atıyorum.
Ayakkabı makineye atmam.
Bütün çamaşırlarımı tersten yıkıyorum.
Tersten asıyorum.
Gömleklerimi askıda kurutuyorum, kazaklarımı sererek.
Ben pantolon ve eşofmanları belden asıyorum ayaktan asınca mandal izi açılmıyor
nevresimlerimide 30 da yıkıyorum
Tüllerimide hassas programda 40 ta yıkıyorum
Beyaz Sirke yada elma sirkesi dökebilirsin

Benim için çamaşırlarımı yıkarken deterjanımın temizlemesinin yanı sıra kalıntı bırakmaması da gerekiyor.:stop: Çünkü ağır metaller çamaşırda kalınca vücutta birikmesine neden oluyor. Birçok hastalığa da sebebiyet veriyor. Bu nedenle deterjan seçimi çok önemli. ben sodamatik kullanıyorum. Ankara da olduğum için ankara sodamatik tercih ettim . Çamaşırlarda leke kalmıyor. Özellikle beyazlarım ve perdelerim çok farketti. Perdelerimi internet sitesindeki yöntemler deneyip sarartmıştım. Şimdi eski beyazlığına kavustu.:KK71: Deri beyaz renkli sandalyelerimde de kullandım temizlemesi güzeldi.

Back
X