Merhaba Arkadaşlar,
Çoook uzun zamandır lazer epilasyon yaptırmak istediğimden derin araştırmalar yapıyordum. ama benim kıl yapım Alexandrite lazere uygun değildi tam olarak. ten rengim beyaz olmasına rağmen kıllar çok da koyu değildi.kahve tonlarındaymış. bu yüzden tam hüsrana uğrarken soprano xl diye bir cihazla karşılaştım nette. araştırdım, öyle her yerde olan bir şey de değilmiş.Evime yakın bir merkezde rastladım neyseki.gittim görüşmeye.soprano cihazında bile bazı bölgelere yapmaktan vazgeçtik. neyse önemli kısımları halledecekti yine de. mesela kol ve bel bölgelerinden vazgeçmek zorunda kaldık. kıllar her ne kadar gözle görülse de( görülmeyecek gibi değil ki her biri 1-1,5cm) kök kısımları çoook inceymiş. uzun seanslar gerekir dendi. uzun seanslar demek ( 8-10 seans) artan maliyet demek.sonuç olarak;
bu sabah gittim. önce jiletle alıyorlar lazer uygulanacak tüm bölgeyi.sonra beyaz bir göz kalemiyle parçalara bölüyorlar.mesela bir bacağımda üstü 4 parça, diz kapağını 1 parça, alt bacağı 4 parça şeklinde ayırıyorlar .sonra kocaman jel şişesinin nerdeyse yarısını boşaltıyorlar üstünüze.cıvık cıvık oluyorsunuz.
cihazın joule'ünü ayarlayıp zaman ayarını yapıp başlıyorlar.ilk birkaç sn hiiiçbir şey hissetmiyorsunuz. derken rahatsız etmeyen bir sıcaklık geliyor. sıcaklık aletin ucundan kaynaklanıyor.daha sonra paralel hareketler halinde o ayırmış olduğu bölgeleri tek tek yapmaya başlıyor.her seferinde joule'ünü zamanını ayarlıyor. ben bi ara baktım. joule kısmında 17 yazdığını gördüm. uygulamayı yapan bayanın tek atış dediği bir şey var. mesela parmak üstüne yaptığı o cidden can acıtıyor.koltukaltımda çoook azdır. onları net görsün lazer diye tek atışlık dediği o şey yaptı. dişlerimi baya sıkmıştım acıdan.kıl kökünü yakaladığı her an biri iğne sokup çıkardı sanki. :S
ama onun haricinde ne hiçbiryerim acımadı. hatta bir ara uyumak geldi içimden. Alexandrite lazeri denemediğim için acı karşılaştırması yapamam ama şunu söyleyeyim tüm lazerlerin kullanımında mükemmel sonuç verecek kişi kılları koyu olanmış. isterse zenci olsun. kılları koyu olmalıymış.
işlem bittikten sonra jeller üstümden temizlendi.peçeteyle falan da iyice sildim bayan temizledikten sonra.hemen orda bepanten krem sürdürttüler. 2 gün bepanten kullancam. yalnızca 2 gün ama. o da jilet yüzündenmiş. cildi tahriş ettiği için dedi.
bu arada öyle bebek yağı gibi şeyler kullanmak yok. onlar kıl kökünü besleyebilir bir ihtimal dedi. ama nemlendirme şartmış.kıllar uzadığında biraz sert çıkabilir en başta problem değil denildi. dökülmeleri 15 günden uzun sürebilirmiş.
bu arada cihazın adı ALMA SOPRANO. yani bana uyguladıkları cihazın üstünde böyle yazıyordu. bir daha ki seans kasımda.
normalde ara seans oluyormuş ama bende gerek duymadılar.bundan sonra tüm gelişmeleri burada sizlere yazacağım. umarım yaptımak isteyenlere yardımcı olur bunlar.
hadi hayırlısı. dua edin benim için de verdiğim paralar boşa gitmemiş olsun. 4 yıllık bir araştımanın ardından sonunda yaptırıyorum. umarım değer... :)