Gelinlik Modelleri sonunda ben de gelinliğimi aldım...yorumlarınızı bekliyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi zozo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
çok beğendim uzun duvak, renkli çiçek ve ayakkabıyla muhteşem olacaksınız

bu arada minenes in koyduğu gelinliğin omuz danteli çok hoşuma gitti. gelinliğin üst kısmı tam istediğim gibi. hangi marka acaba?

Pronovias'in ardelia modeli. Yalnız bu model dantel ile değil güpür ile dikilmiş, benzerini piyasada hiç görmedim

canım benim dikim ve provalar için vaktim olmadığıdan gelinliği satın aldım. bu pronovias'a ait white one diye bir markanın modeli. türkiyede vakko wedding'de satıyorlar sanırım.
fakat diktirmek istersen bir çok terzinin kolayca dikebileceği bir model olduğunu düşünüyorum. kaliteli kumaş bulduktan sonra dikmesi zor olmaz bence.

çok sık ve zarif bir gelinlik seçmişsin canım. ben çok beğendim. bende sadeliği severim gelinlikte
Allah bir yastıkta kocatsın. mutlulukla giyersin inş.

Çok çok güzel ..Benim dügünümde agustosun sonunda ve bende bu gelinlikte karar kıldım ama üstünü sırf dantel istiyorum.Duvaginida aynı uzun ama kenarları gene dantel olanlarda karar kıldım.Kaça aldın tatlım bide nerden aldın? Ben proniviasta pahalı olur diye diktirmeyi düşünüyorum çünkü.Tesadüfünde böylesi he bir ömür mutlu olursun inşallah,eminim çok yakışıcak sana.

çok teşekkürler beğenmene sevindim. ben hep çok sade bir model istediğim için türkiyede gelinlik beğenmekte çok zorlandım. bizde genellikle ya çok fazla işleme ve parlak taş koyuyorlar ya da parlak sert kumaşlardan dikiyorlar gelinlikleri.
türkiyede en çok pronovias modellerini beğenmiştim ama onların da fiyatları malum.

ben şu anda yurtdışında yaşadığımdan gelinliği yurtdışından aldım. duvak, saç aksesuaru, tarlatan, bolero gibi aksesuarları ile beraber 1100 euroya mal oldu.

gelinliği diktireceksen sana bir kaç tavsiye verebilirim. Dikişten çok anlamıyorum ama gördüğüm kadarıyla yazayım belki faydası olur.
Bu en üst kattaki dantel etekteki tül kumaşın üzerine aplike. Etekte en üstte kullanılan tül çok yumuşak bir tül, sanırım hayal tül dediklerinden. hem eteğin kaskatı durmasını önlüyor, hem de kaliteli bir görüntü veriyor bence.
bu katın hemen altında biraz daha sert tülden bir ya da iki kat var, tam hatırlayamadım şimdi.
en altta da tafta gibi sert bir kumaş var, bu sert kumaşlar eteğin kabarık durmasını sağlıyor. yani tarlatan giymeyince bile etek kendiliğinden fotoğraftaki gibi kabarık duruyor.

bir de arkada düğme değil ipli bağlama var bence bu da elbiseye romantik bir hava veriyor.

son olarak, benim bu elbise de en sevdiğim şey etek kabarık olsa bile o kabarıklık o kadar uygun bir yerden başlamış ki kendini şişman bir hediye paketi ya da lahana gibi hissetmiyorsun. elbise belini ve karnını sarıp bu kısımların inceliğini öne çıkarıyor sonra da kademeli olarak genişlemeye başlıyor.
bence terziliğin maharetini göstereceği yer burası olmalı. daralma ve genişleme için doğru oranı yakalamalı.

aslında bizim gelinlik terzilerinin yaptıkları zor modellere bakınca bu dikimi gayet kolay bir model gibi görünüyor. kumaş kalitesini iyi seçip maharetli bir terzi bulursan türkiyede kolayca dikerler bu modeli.

ama dikim fiyatları konusunda hiç bir fikrim yok. umarım biraz daha uygun bir fiyata çıkar.
ne olursa olsun vakkodaki satış fiyatından daha ucuz olacağı kesin.

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim tatlım tavsiyelerin için hepsini dikkate alıcam çünkü,oturduğum yerde güzel gelinlikçiler var o yüzden pek tedirgin olmamaya çalışıyorum dikim konusunda.ama dediğin gibi kumaşı kalıtelı seçmek lazım,gelinlik limitine en fazla 2000 lira biçtim kafamda umarım geçmez :) pronıvıasın kendi şubesinede gidip bakıcam mayısta.bende çok kabarık olmayıp sade oluşuna tav oldum zaten,bütün gelinlikler şaşalı kabarık taşlı hiç tarzım değil,topuklu ayakkabı bıle giymeyi düşünmüyorum tercihim babetten yana olucak rahatlıkta önemli çünkü.Arka kısmı iplıyse on numara hem zarif hem seksi durur,resimlerde arkası gözükmediği için nasıl olduğunu bilmiyodum çok saol tekrardan.

merhaba,

gelinliği ben de netten görmüştüm,bayılmıştım ve diktirmek için sipariş verdim..duvak ı sade seçecegim,taç ile..
nikah için dantel eldiven eklettirdim(malum bol bol el sıkacagız)
gelin çiçegi ve ayakkabı fuşya olsun istiyordum ama dantel gelinliğin klasikliğini bozmamaya karar verdim ,ayakkabı için kırık beyaz üzeri dantel buldum..canlı çiçeğim ise, kırık beyaz+toz pembesi olacak..
takı olarak, inci tercih edecegim ya da ince beyaz altın tek taşlardan kolye ve küpe..bileklik olarak aynı dantelden çiçeklerin toz pembesi renginde yer aldıgı bir bileklik gördüm netten onu tercih edebilirim.
dikim fiyatı 2000 tl idi,1700 tlye indi..arkası ipli olması çok büyük avantaj,fermuar patlaması ve düğme kopması gibi riskleri ortadan kaldırır..

ben eteğin katına karar veremedim, gelinlikçi bana bıraktı ama orjinali anladım 3-4 kat değil mi?

dikim için çok iyi bir fiyat almışsın bence, senin adına sevindim.

sanırım etekte 4 ya da 5 kat var. ben elbiseyi deneyip satın aldım, 4 ay sonra son provaları yapılıp bana teslim edilecek, o nedenle şu an elimde değil.
denerken de katları saymak aklıma gelmedi hiç ama sanki 3 kat tül altta da 1 ya da 2 kat kalın kumaş vardı. tüllerin altında saten onun da altında taftamsı sert bir kumaş var sanırım.
etek kabarık olduğundan kaldırıp tek tek bakmak hiç aklıma gelmedi, bunlar giyip çıkarırken gördüğünden aklımda kalanlar :)

bir de elbisenin kuyruk kısmı arkaya doğru uzuyor biraz ve duvak da kuyruğu örtecek kadar uzanıyor.

ben bir arkadaşımla vakkoya gitmiştim, san patrick markasına bakmıştık, benzer bir marka zaten. pronoviasın barocco modelini de kendim denemiştim mesela, buna benzer bir gelinlik. bu ünlü markaların gelinliklerinde alta telli tarlatan giyilmiyor bildiğim kadarıyla, böyle iki kat dantel dolanmış dar bir şey giyiyorsun sadece. eteklerin kabarıklığını genelde ya tülle, ya da tok bir kumaşla veriyorlar. tül eteklerde, astarın hemen üstünde 2-3 kat kom tül denen sert bir tül tipi var. üstüne, ya 3-4 kat hayal tül kullanabilirsiniz, ya da kristal tül ki ben hayal tül öneririm. benim gördüklerimde, astar kalın bir kumaş değil, dalya gibi ince bir organze türüydü diye hatırlıyorum. ama saten astar da kullanılabilir.

piyasadaki tül eteklerde gördüğüm en büyük yanlış, kocaman bir tarlatan üstüne, 2-3 kat tül dönüp, bunu satmaları.

az kat tül kullanılınca ve tüller kloş kesilmezse, bu ünlü markalardaki gelinliklerin havasını vermez...

bu arada, arkası ipli Pronovias ilk kez gördüm-duydum. Kendi denediklerim de, arkadaşlarımla gördüklerim de hep fermuarlı idi. İpli arkalar daha iyi değil bence, aksine, üstünüze göre tam ayarlama zahmeti gerektirmediğinden gelinlikçilerin bizi yöneltmeye çalıştığı bir kaçış yolu...

bu gelinlik modeli pronovias mağazalarında yok. white one/st. patrick markasıyla vakko wedding satıyor ama pronovias bu markalarının tümünün üreticisi.

türkiye pronoviaslarda fiyat ve model olarak bu elbisenin dengi-benzeri olan modeller 2012-you koleksiyonunda satılıyor. pronovias web sayfasından modelleri görebilirisin.
bu modellerin fiyatları diğer pronovias modellerine göre daha makul, mesela ağır dantelli modeller 6000 civarı iken you koleksiyon modelleri 2700-3000 civarında.
mağazaya gidince bu koleksiyondan bir iki model deneyip üstünde nasıl duracağına bakabilirsin. ben öyle yapmıştım :)

bence babet giymek en iyisi ama benim boyumda pek avantajlı değil :)
ben babeti yardımcı ayakkabı olarak yanıma alıp gecenin ilerleyen zamanlarında çok yorulursam giymeyi düşünüyorum.
bir de babet 37numara adlı sitesiye bakmanı öneririrm çok sevimli gelin babetleri var.

Tesadüfünde bu kadarı yani 1 gelinlik 3 gelin süper valla.Oh diyorum fiyatını çok merak ediyodum zozoda sende belirttiniz iyi oldu bana.Bende dantel eldiven istiyorum ama uzunmu kısamı? Nerde diktiriyosun, istanbuldamısın? Diger begendign aksesuarların resminide gönder bi bakalim.Eger çok kabarık sevmiyosan katı çok olsun tarlatan giymene gerek kalmaz.

o babetleri ben çok begenmedim bugün baktım orayada,Benimde boyum uzun degil 1.62 ama rahatlik önce geliyo bende biraz bütün gelinliklerine baktım onların.Diktirmek daha iyi zaten.

arkası ipli modeller pronovias'in 2012 kolleksiyonundaki muhtelif modellerde kullanılmış, özellikle you kolleksiyonunda yaygın. bana hem türkiyede hem de ispanyada denediğim modellerde denk geldi ama bu büyük bir sorun değil isterseniz düğme yaparız dediler.
fakat benim durumumda ip hayat kurtarıcı çünkü gelinliği türkiyeye gelmeden 2 ay önce alacağım ve şimdiden düzensiz şekilde kilo vermeye başladım :/
son 2 ay değişiklik şansım olmayacağından kilom değişirse ipler hayatımı kurtaracak, diye umuyorum :)

tarlatan konusunda haklısın ince bir tarlatan giydiriyorlar ama bu kabartma amaçlı değil gelinlik ayağına dolanmasın diye yumuşak kumaştan bir tarlatan. bence istemeyen bunu giymeyebilir çünkü giyilip giyilmemesi bu modelde dışarıdan belli olacak bir fark yaratmıyor.

ve katlara gelince bunda borocco kadar kat yok kesinlikle. boroccoyu türkiyedeki pronoviasta denemiştim ve gelinlik bana o kadar ağır geldi ki taşıyamadım.
minyon bir tip olduğundan 5-10dk.da yoruldum elbisenin içinde :)
satıcı da bu bizim en kabarık gelinliğimiz eteğinde tam 12 kat kumaş var demişti.

onunla karşılaştırınca bu elbise son derece hafif kolay taşınan bir elbise. dışarıdan ihtişamlı görünse de taşıması gayet rahat. sadece arkaya uzanan kuyruk hareketi biraz kısıtlayabilir ama onun için de gizli bir toplama aparatı dikiyorlarmış. nikah merasimi sonrasında eteği gizli bir düğme ile büzüp küçültebiliyormuşum rahat rahat oynamak için :)

o babetleri ben çok begenmedim bugün baktım orayada,Benimde boyum uzun degil 1.62 ama rahatlik önce geliyo bende biraz bütün gelinliklerine baktım onların.Diktirmek daha iyi zaten.

yeterince zamanın varsa diktirmek bence de iyi bir seçenek. türkiyede fiyatlar abartılı şekilde yüksek bence.
avrupada 2000e olan gelinlik türkiyede 6500-7000tl civarında.
terziler de pronovias modelleri dikmeye alışıyorlar zaten sayemizde :)

Resimde güzel Duvak örnegi var kesinlikle öle bisi olmali taca gelince daha sofistik romantik modeller hos olur incili-tasli tac modelleride güzel durur ama zarif modelleri tercih edersen daha bi bütünlük saglar ve güzel sonuc alirsin..Ve Tepeden kabarik Duvaklar gelinlerin yüzünden aliyor hos durmuyor simdiden mutluluklar dilerim

evet bu ne tesadüf ya, ben de çok şaşırdım inan.

ben bu sade modeli seçerken bu kadar beğeneni çıkacağını beklemiyordum doğrusu. hatta içimde bir şüphe vardı, o kadar yol tepip bunu almakla iyi mi ettim diye.
ama şimdi çok mutlu oldum, bu gelinliği en az 3 kişi giyecek türkiyede, ne güzel :)))

ben taç modelini takıya göre seçeceğim sanırım, takı inci olursa taçta da inciler düşüneblirim, değilse kristal taşlı bir şey bakacağım.
tavsiye için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…