Sonuçlar..

askmeskk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2013
71
6
Üniversite tercihleri açıklandı..Kafa karışıklığıyla yaptığım tercihlerimde istemediğim bir bölümün tuttuğunu gördüm.Çok mutsuzum,boğulucak gibi oluyorum..Ne yapmalıyım??Daha önce başınıza böyle bir şey geldi mi veya tanıdıgınızın başına,sevmeden bir bölüme girip sonradan seven oldu mu??Lütfen yardım edin..Bir sene daha kalamam kalırsam puanım yarıya düşer,çare bulamıyorum YARDIMM

Aaaa ben. Vallahada ben :KK70: sdşlfsşd :KK70:
Hayatım boyunca hiç alakam olmayan,neye benzediğini bile zerre bilmediğim Muhasebe bölümünü kazandım 2 yıl önce.MYO idi.Ama sonra bölümüme öyle bir aşık oldumki,hem derslerii yapmaktan aldığım haz sayesinde bölümü birincilikle bitirdim,hemde 2yıllık okuduktan sonra evleniriz diye düşündüğüm sevgilime karşı mecburi olarak çark ettim ve beni 2 yıl daha beklemesini istedim.Çünkü pazar günü Dikey Geçiş Sınavi'na girerek Maliye bölümüne yani muhasebenin bir üst bölümüne diyelim :) devam etmeyi herşeyden çok istiyorum.Okula devam etmek başarılar elde etmek hiç aklımda yokken,bütün fikrimi değiştirdi bölümüm.O yüzden inan bana herşeyde bir hayır vardır.Ve eğer hangi ünide hangi bölümü kazandığınıda söylersen sana daha çok yardımcı olabilirim.Belkide neye sahip olduğunun farkında bile değilsindir,kim bilir :)))

Hayatım boyunca hiç alakam olmayan,neye benzediğini bile zerre bilmediğim Muhasebe bölümünü kazandım 2 yıl önce.MYO idi.Ama sonra bölümüme öyle bir aşık oldumki,hem derslerii yapmaktan aldığım haz sayesinde bölümü birincilikle bitirdim,hemde 2yıllık okuduktan sonra evleniriz diye düşündüğüm sevgilime karşı mecburi olarak çark ettim ve beni 2 yıl daha beklemesini istedim.Çünkü pazar günü Dikey Geçiş Sınavi'na girerek Maliye bölümüne yani muhasebenin bir üst bölümüne diyelim :) devam etmeyi herşeyden çok istiyorum.Okula devam etmek başarılar elde etmek hiç aklımda yokken,bütün fikrimi değiştirdi bölümüm.O yüzden inan bana herşeyde bir hayır vardır.Ve eğer hangi ünide hangi bölümü kazandığınıda söylersen sana daha çok yardımcı olabilirim.Belkide neye sahip olduğunun farkında bile değilsindir,kim bilir :)))
Gerçekten mi ya şuan çok garip duygular hissediyorum bütün hayatım boyunca böyle mutsuz hissedicekmişim gibi,üniversiteye başladığımda geçer dimi ya böyle nasıl dayanırım hayat geçmez..

Gerçekten mi ya şuan çok garip duygular hissediyorum bütün hayatım boyunca böyle mutsuz hissedicekmişim gibi,üniversiteye başladığımda geçer dimi ya böyle nasıl dayanırım hayat geçmez..

Emin ol geçicek bu fikirlerin.Ki ingilizce bölüm kazanmışsın,muhtemelen hazırlık okicaksın.Bikere hazırlık okumak üniversitenin en şamatalı en eğlenceli sınıfı.Düşünsene etrafında bir kelime ingilizce bilmeyen bir sürü sınıf arkadaşın olucak.O çabaları görmek,bazen komik anlara tanıklık etmek,hatta samimiyet kurunca yanlış söylenen o kelimelerle kahkahalar atıcağınız muhabbetler döndürmek çok güzel şeyler :)))) Bende okudum hazırlık.Çok keyifli bi seneydi.Ayrıca iktisat derside aldım.Oda gayet keyifliydi.Üstelik okulun en zor hocası,bölüm başkanı idi iktisat hocamız.Anamızdan emdiğimizi burnumuzdan getirdiği halde biz sınıfça keyif aldık.Kaçtığımız derslerden biri değildi iktisat.Hangi Üniversiteyi kazandın? Ben polis çocuğu olarak nerdeyse gezmediğim il görmedim okul kalmadı.Sana daha çok yardımcı olabilirim bu konudada.Özelden msjda atabilirsin hiç çekinme.Harika bi eğitim dönemi sizi bekliyor,üniversite başkadır :))))

Sınav kazık olcak bak yazdım buraya :))

Sınav kazık olcak bak yazdım buraya :))

Kız bu sene OSYM hazırlıyo diye biraz umudum vardı,söndürme hayallerimi :))) Bide dgs bilgiden çok resmen çok psikolojik bi sınav.Sorular kolay ama çok uzun,vakit diğer sınavlara göre daha az.Neyseki ben sınav stresi yaşayan insanlardan değilim. 1-0 öndeyim o anlamda ama bakıcaz artıkkk :)))

Ben istemediğim bölüm okudum, işletme. Bitirdim bir yerlerde çalıştım ama hiç sevmedim ne bölümü ne işi. Şimdi 27 yaşındayım, evlendim ve tekrar sınava girmeye tekrar üniversite okumaya karar verdim. Sevmeyeceğinden eminsen tekrar sınava hazırlan, yıllar kaybetmektense 1 yıl kaybetmek daha iyidir.

Çok zor bir karar işte bu..Pişman olucak mıyım sevebilicek miyim bir yıl daha kalmalı mıyım hiçbir soruma cevap veremiyorum cesaret edemiyorum

Kız bu sene OSYM hazırlıyo diye biraz umudum vardı,söndürme hayallerimi :))) Bide dgs bilgiden çok resmen çok psikolojik bi sınav.Sorular kolay ama çok uzun,vakit diğer sınavlara göre daha az.Neyseki ben sınav stresi yaşayan insanlardan değilim. 1-0 öndeyim o anlamda ama bakıcaz artıkkk :)))

Sen gecen yil girmedin galiba 2014 sinavina girenler kalem oynatamadik diyor bende baktim facebokta geuplara falan 30 mat yapan muhdisliklere yerlesmis ustelik kont dusuruldu.
Sorular artik mantik dayali o senin dedigon 2013 oncesi

Sen gecen yil girmedin galiba 2014 sinavina girenler kalem oynatamadik diyor bende baktim facebokta geuplara falan 30 mat yapan muhdisliklere yerlesmis ustelik kont dusuruldu.
Sorular artik mantik dayali o senin dedigon 2013 oncesi

Bilemiyorum vallahi hayır girmedim 2014'e daha bu sene mezun oldum :) 2014 sorularıda yayınlanmadığı için bakamadım.Ama genel olarak 2014 için böyle bi yargı varsa,bu senede aynı şekilde olması durumunda sınav herkes için zor geçicek demektir :) Üstelik sayısal bölümlerden dikey geçiş yapmak DGS için en zor olanı.Ben eşit ağırlıkçıyım ve iibf yazıcam.Üstelik MYO okuduğum okulda fakülteye devam edicem,ki benim okulum en yüksek kontenjanlı okul Devlet ünileri arasında :)) Ek olarak bölümümüde 3.84 ortalama ile bitirdiğim için 75 küsür bir ek puanım olucak.Bu saydıklarıma güvendiğim içinde sınavdan yana umutsuz değilim.Ama yinede emin olmak istemiyorum herhangi bi aksaklık sebebiyle kazanamassam sonra üzülmiyim diye.Hayırlısı olsun yahu kısmet :))

forumu sınav sonucu sonrası sıkıntı yaşayanlar olarak basmışız sanki :KK70:
Valla allah kolaylık versin umarım hayırlı olur senin için sonucun.Benimde bir arkadaşım seninle aynı bölümü kazandı halinden baya memnundu en son konuştuğumda :)

Bilemiyorum vallahi hayır girmedim 2014'e daha bu sene mezun oldum :) 2014 sorularıda yayınlanmadığı için bakamadım.Ama genel olarak 2014 için böyle bi yargı varsa,bu senede aynı şekilde olması durumunda sınav herkes için zor geçicek demektir :) Üstelik sayısal bölümlerden dikey geçiş yapmak DGS için en zor olanı.Ben eşit ağırlıkçıyım ve iibf yazıcam.Üstelik MYO okuduğum okulda fakülteye devam edicem,ki benim okulum en yüksek kontenjanlı okul Devlet ünileri arasında :)) Ek olarak bölümümüde 3.84 ortalama ile bitirdiğim için 75 küsür bir ek puanım olucak.Bu saydıklarıma güvendiğim içinde sınavdan yana umutsuz değilim.Ama yinede emin olmak istemiyorum herhangi bi aksaklık sebebiyle kazanamassam sonra üzülmiyim diye.Hayırlısı olsun yahu kısmet :))

Öbp puanın yarısı alınıyor diyebiliyorum 2012 sonra böyle oldu ama diyceğim şu hazırlanmadıysan işin çokk zor kac deneme çözdün
Mesela kardesim 150 çözmüş oda gircek

forumu sınav sonucu sonrası sıkıntı yaşayanlar olarak basmışız sanki :KK70:
Valla allah kolaylık versin umarım hayırlı olur senin için sonucun.Benimde bir arkadaşım seninle aynı bölümü kazandı halinden baya memnundu en son konuştuğumda :)
Aynen ya ne bu gıcık duygular :)

Öbp puanın yarısı alınıyor diyebiliyorum 2012 sonra böyle oldu ama diyceğim şu hazırlanmadıysan işin çokk zor kac deneme çözdün
Mesela kardesim 150 çözmüş oda gircek

öbp puanın yarısı alınmıyor diye biliyorum ama alınıyorsada fark etmez.Benim gibi ortalamayla mezun olabilen çok MYO öğrencisi yok malum sınavsiz geçiş haklarıyla yararlanarak geldiği için çoğu :))) Kaç deneme çözdüğümü net hatırlamamakla birlikte puanlarım ortalama 275-295 arası seyretti genel olarak.İstediğim bölüm 234 puan okulumda.Dediğim gibi aksilik olmazsa olmayacağına inanmıyorum.Kısmet diyorum :) Kızında konusunu mahfettik kusura bakma konu sahibesi... :)

Hem de ne sıkıntı ya,bu yasıma kadar böyle sıkıntılı dönem gecirmedim allaha sükretsem mi üzülsem mi bilemedim..cok zor bir dönem nasıl toparlanıcam bilmiyorum cunku cidden kötüyüm her seyden korkuyorum ve gözümde büyüyor..

Bence kafanda idealin olan bir bölüm yoksa kayıt ol. En kötü ihtimal bir yıl boyunca ücretsiz ve çoğu kurstan kaliteli bir dil eğitimi almış olacaksın. Bu sene kaybı demek değil, tmde çoğu okul çoğu bölümde yabancı dilde eğitim veriyor artık, eğer okulu ya da bölümü sevmezsen başka bir bölüm kazandığında hazırlık atlama şansın olur. Puan kesintisi bunun yanında önemsiz bana göre.

Üstelik hazırlık çok zaman harcatan bir program değil. Hazırlık okurken çalışabilirsin yeniden sınavlara hazırlanmak için uğraşabilirsin ya da diğer fakültelerdeki derslere girer hangi alanın ilgini çektiğini bulmaya uğraşırsın. Ne istediğini bulabilmek için biraz mola vermek o molayı da dil eğitimi alarak geçirmek gerçekten hiç kötü bir seçenek değil.

Son düzenleme:
Hukuk istiyordum ama olmadı..allahım ne yapmalıyım bilmiyorum kafam cok karısık huzurum kalmadı kendime güvenimi de kaybediyorum yavas yavas hicbir sey basaramıcam issiz kalıcam diye

X