Sonradan Kan Grubu Değişimi Bebeğe etkisi Yardımm

asdasdws

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2024
213
59
13
28
gebelik için kan verdim doktor rutin dedi, işte troid şeker falan bakılıyormuş, bi durum çıktı aşağıda fotoğraf ekledim yıllardır Arh+ olan kan grubun Arh- çıktı . Bu nasıl olabiliyor? Eşim 0rh+ bizim kan uyuşmazlığımız mı var şimdi? Çocuğa zarar olur mu? Bilgisi olan duyan eden var mı endişe ettim

Eklentiler

• e9059f78-9289-4963-8eb6-d3448fa06c44.webp
    e9059f78-9289-4963-8eb6-d3448fa06c44.webp
    7,6 KB · Görüntüleme: 28
Evet kan uyuşmazlığı oluyor. Maalesef eşimle bizde de var. Doktor gebelik olunca bir tane iğne vuruyoruz o kadar riskli bir durum yok demişti bana ama henüz deneyimlemedim.🤷🏻‍♀️

ya eski testiniz ya yeni testiniz yanlis. hemen bir tane daha yaptirin guvenilir bir yerden.
aynisi babama da oldu.
ilk ehliyet aldığında verdiği kandan ogrendi ki askere giderken soyledikleri - evraklarinda yazan kan grubu yanlismis. gecen sene eski ehliyetlerin degistirilmesi zorunlu olunca yeni ehliyet icin kan verdi ki o yazan da yanlismis - onun negatifiymis.
boyle sey olmaz dedik, baska yere gitti - yine negatif cikti.
kendi aramizda dalga geçiyoruz "bir insanin 20 senede bir kan grubu degismez ki ama" diye
yani laboratuvarlar farklı sonuc cikarabiliyor. hemen gidip baska bir yerde daha kan verin. insallah pozitifsinizdir

Kan grubum A (-) eşimin 0 (+)
Kan uyuşmazlığımız var. Gebelikte rutinn olarak 28. Haftada iğne vuruluyor. Ve doğumdan sonra bebek kan grubu (+) olursa ilk 72 saat içinde vurulması gerekiyor. (-) Vurulmasına gerek yok.
Ben gebeligimde 28. Hafta da vuruldum. Doğumda ikiz bebeklerimin ikisi de negatif doğduğu için iğne vurulmadım.
Ayrıca gebelik sürecinde herhangi bir kanama olursa yine doktora gitmeniz gerekiyor. Yine iğne vuruluyor. Sürekli takipte olmanız lazım. Aralık'ta kürtaj oldum. Kürtajdan sonra iğne yine yapıldı. Ben kendimde sağlıkçı olduğum için sürekli doktorlara hatırlıyorum.
Bence siz tekrar baktırın. Ona göre devam edin. Çünkü bir karışıklık olmuş olabilir. Ona göre ilerlersiniz. Korkulacak bir şey yok bu arada.
Eğer doğumdan sonra bebek pozitif doğduğu halde iğne vurulmazsa diğer gebeliklerde sorunlar çıkabiliyor.
Hayırlısı ve sağlıklı bir sekilde bebeğinizi kucağınıza alın 🤗🤲

Kan grubum A (-) eşimin 0 (+)
Kan uyuşmazlığımız var. Gebelikte rutinn olarak 28. Haftada iğne vuruluyor. Ve doğumdan sonra bebek kan grubu (+) olursa ilk 72 saat içinde vurulması gerekiyor. (-) Vurulmasına gerek yok.
Ben gebeligimde 28. Hafta da vuruldum. Doğumda ikiz bebeklerimin ikisi de negatif doğduğu için iğne vurulmadım.
Ayrıca gebelik sürecinde herhangi bir kanama olursa yine doktora gitmeniz gerekiyor. Yine iğne vuruluyor. Sürekli takipte olmanız lazım. Aralık'ta kürtaj oldum. Kürtajdan sonra iğne yine yapıldı. Ben kendimde sağlıkçı olduğum için sürekli doktorlara hatırlıyorum.
Bence siz tekrar baktırın. Ona göre devam edin. Çünkü bir karışıklık olmuş olabilir. Ona göre ilerlersiniz. Korkulacak bir şey yok bu arada.
Eğer doğumdan sonra bebek pozitif doğduğu halde iğne vurulmazsa diğer gebeliklerde sorunlar çıkabiliyor.
Hayırlısı ve sağlıklı bir sekilde bebeğinizi kucağınıza alın 🤗🤲
Merhaba detaylı yazınız için teşekkür ederim. Bugün tekrar gittim ve tekrar negatif:( 28 yaşındayım yıllardır pozitif diye biliyorum. Eşim ben ailem herkes şok olduk. Bana ilk gebelikte problem olunmayacağını doğumdan sonra bir iğne varmış onu vurulmam gerekiyormuş. Ama 28. Hafta iğnesini ilk defa sizden duyuyorum . 3 haftalığına türkiyeye geldim fakat yurtdısında yaşıyorum ay sonu geri döneceğim. Bu 28. Hafta iğnesi şart mıdır ilk gebelikte?

Merhaba detaylı yazınız için teşekkür ederim. Bugün tekrar gittim ve tekrar negatif:( 28 yaşındayım yıllardır pozitif diye biliyorum. Eşim ben ailem herkes şok olduk. Bana ilk gebelikte problem olunmayacağını doğumdan sonra bir iğne varmış onu vurulmam gerekiyormuş. Ama 28. Hafta iğnesini ilk defa sizden duyuyorum . 3 haftalığına türkiyeye geldim fakat yurtdısında yaşıyorum ay sonu geri döneceğim. Bu 28. Hafta iğnesi şart mıdır ilk gebelikte?
Daha önce yanlış bakılmış demek ki 😐
Evet ilk dogumlarda sıkıntı olmuyor. Doğumdan sonra iğne olmazsa sonraki doğumlar sıkıntıya giriyor.
28. Hafta da rutin yapılıyor diye biliyorum. Sanırım her ihtimale karşı .
Doktorunuza bu konuyu sorarsınız. O size yönelndirme yapacaktır. Asıl önemli olan doğumdan sonra bebek pozitifse o iğneyi olmak. Negatifse zaten sıkıntı yok ☺️

Daha önce yanlış bakılmış demek ki 😐
Evet ilk dogumlarda sıkıntı olmuyor. Doğumdan sonra iğne olmazsa sonraki doğumlar sıkıntıya giriyor.
28. Hafta da rutin yapılıyor diye biliyorum. Sanırım her ihtimale karşı .
Doktorunuza bu konuyu sorarsınız. O size yönelndirme yapacaktır. Asıl önemli olan doğumdan sonra bebek pozitifse o iğneyi olmak. Negatifse zaten sıkıntı yok ☺️
Tamamdır çok teşekkür ediyorum 🤍🤍🤍🧿

Back
X