• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sonda ağrısı

poyrazya

Kocasının Bebeği
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2010
2.119
463
323
İstanbul
Kızlar 2 hafta önce laparoskopi ve histereskopi ameliyatı oldum. Sonda takmışlar ameliyat esnasında fakat hala idrarımı yaparken ilk başta bir ağrı hissediyorum. Böyle bir durum yaşayan oldu mu?

Tebrikler anestezi korkunuzu yenmişsiniz.
Sonda ile ilgili bilgim yok ama zamanla geçer bence.

Kızlar 2 hafta önce laparoskopi ve histereskopi ameliyatı oldum. Sonda takmışlar ameliyat esnasında fakat hala idrarımı yaparken ilk başta bir ağrı hissediyorum. Böyle bir durum yaşayan oldu mu?
Onu bilmiyorum. Ama seni tebrik etmek istedim korkunu yenip ameliyat olabildiğin için.

Teşekkür ederim arkadaşlar. Evet korkumu yenip ameliyatımı oldum. Çok şükür
Aaaa maşallah ya , olmuşsun , ben de histereskopi oldum bi buçuk hafta oluyor , ama histerekopi de verilen narkoz fazla değil ve sonda falan da takılmıyor ,?ben bayılmadım hatta maalesef bi doz daha anestezi verdiler, ama yine de ara ara sancı ile uyanıp bayıldım , hemşire kolumu tutuyor şakin ol diyordu bi ara , işlem bitince yan a getirdikleri yatağa bile kendim geçtim ama bayılabilmiş olmayı tercih ederdim, sonda falan takılmadı bu işlem de , sen nerede oldun nasıl korktun mu çok ? Ben çok korktum , çok merak ettim seni ameliyat sürecini, sonda ağrın da geçer inş canım

sonda, sonrasında yanma sızlama hafif ağrı yapar ama, üzerinden 2 hafta geçmiş, bu sıkıntıların olmaması gerek..

ben doğumda, bir daha asla sonda taktırmam, tövbe dedim, apandist ameliyatından sonra bas bas bağırdım bana sonda takın diye.. çok meret bişi ama piff :/ geçmiş olsun..

doktr. git. enfeksiyon kapmış olabilirsin veya sondayı takarken ve cıkarırken tahriş olmuşda olabilir. rahatlatıcı birşeyler verirler.

Sonda kullanımında idrar yolu enfeksiyonu riski vardır. Başınıza gelmiş olabilir. Tahriş filan 2 hafta sürmez. Vakit kaybetmeden doktora gidin. İdrar yolu enfeksiyonuysa zaman kaybetmeden tedavi olmalısınız çünkü.

Aaaa maşallah ya , olmuşsun , ben de histereskopi oldum bi buçuk hafta oluyor , ama histerekopi de verilen narkoz fazla değil ve sonda falan da takılmıyor ,?ben bayılmadım hatta maalesef bi doz daha anestezi verdiler, ama yine de ara ara sancı ile uyanıp bayıldım , hemşire kolumu tutuyor şakin ol diyordu bi ara , işlem bitince yan a getirdikleri yatağa bile kendim geçtim ama bayılabilmiş olmayı tercih ederdim, sonda falan takılmadı bu işlem de , sen nerede oldun nasıl korktun mu çok ? Ben çok korktum , çok merak ettim seni ameliyat sürecini, sonda ağrın da geçer inş canım
Ben iki operasyon birden olduğum için genel anestezi ile oldum canım. Ameliyatın ilk günü bağırsak boşaltınız yaptırdılar evde. Şurup gibi bişey içtim 3 tane. O gün hep sıvı ile beslendim. Taneli bişey yemedim. Akşam lağman yaptım. Sabah hastaneye gittik. Ameliyattan 4 saat önce. Narkozcu bayan geldi. Tabi tetkik falan yaptı hemşireler. Çok korkuyorum dedim. Ufak bir hap verdi. Meğer uyumam lazımmış ama ben uyumadığını için baş ağrısı yaptı ilaç. Sonra saat geldi ve beni ameliyathaneye indirdiler. Artık teslim olmuştum bir nevi. Orada sadece bunu düşündüm. Bitsin istedim. Ailem sağolsun hep yanındaydılar. Bir de odaya getirdiler herkes alkışlıyor. Bak bitti gördünmü diye. Çok şükür. İlk gün hiç kalkamadım. Adet ağrısı gibi bir ağrım vardı ameliyattan çıkınca. Ama serumlarla iğnelerle geçti çok şükür. İlk gün gecesi kaldırdılar yürümeye yürüyemeden. Bir Başım döndüki nasıl. Ertesi gün çok iyiydi ama herşey. 2 gün yattım hastanede.

Back