Son şans ha doğu ya batı

Şimdi sehir var şehir var. Şehrin bir ucu var bir de diger ucu var. Mümkün olduğunca uzak bir mesafede oturulacaksa, artik ayni şehirdeyiz diye beklentiye girilmeyecekse olur. Aksi takdirde cocugunuza iyilik yapayım derken ona baya bir kotuluk etmis olursunuz. Zira sizi rahatsiz eden kulturun ta gobegine getirmis olacaksiniz. Biraz bu konuda temkinl olmanizi tavsiye ederim. Simdi siz o kulturde yetistiginiz icin ister istemez guvenli liman olarak oraya yoneliyorsunuz bir sekilde. Hani psikolojide diyorlar ya kisi aci da cekse mutsuz da olsa bildigi deneyimledigi yola yonelir diye. Bence bu bile bile lades denilemeyecek bir konu. Deniz, sosyal imkanlar cocugunuzun aile icindeki konumuna yonelik algisindan daha onemli mi bir dusunmek lazim.

Bilemiyorum orada mi yanlışa düşüyorum bana göre mesela çocuk yetiştirirken şehir çok önemli .

Tamam çevre yi kendi imkanimiz dahilinde oluşturabiliriz ama şehrin atmosferi çok etkili kişilik yapısında.23 sene Ege'de 10 senede doğu da yaşamış biri olarak kesin Likle var olduğunu düşünuyorum.
Düzgüm bir semtte oturuyorsanız semtinizde hep sizin gibi aileler oturuyordur. Ben doğma büyüme Bursalıyım,hep şehir merkezinde yaşadım,bir köyüm kasabam yok ,hiç görmedim mesela. En iyi okullarda okudum. Bursanın da varoşu vardır ,hem de ne biçim. Oralardan hiç arkadaşım yok dolayısıyla. Yaşadığınız çevreye güveniyorsanız mesele yok. Doğuda da bu böyle bence batıda da.

Konu sahibinin bahsettiği şey torunda kız-erkek ayrımı yalnız, daha erkeğin sofra topladığı durum medeni insanlarda oluyor yörelere yayılmadı ama kız torunu bir tık değersiz gören bir Ege insanıyla denk gelmedim
Biz de egeliyiz ne eşimin ailesinde ne benim sülalede öyle bir şey görmedim. Aksine kız çocuk daha sevimli olur diyip kız çocuk istiyorlar. Kız çocukları 18 yaşına girince ehliyete yazılıyor vs bence kadına en çok değer veren bölge ege bölgesi.

Kızlar selam

Biz g.doguda bir şehirdeyiz .
Burda tahinciyiz gözümüz kulağımiz rahat akraba yok🤭

Artık kızım okula başlıyacak bir tayin şansı doğdu Ege nin incisi bir şehire gidebiliriz.Kizim deniz le büyür oranın külturunu alır.Diye çok istiyorum aslında .ama kendinailemde o şehir de ve onlarla asla anlaşmiyorum.
Kız çocuk kız torun 2 . Planda olur diyenler.
Öncelik erk k çocuklarimiz diyenler.ve kızlardan da erkekekere gelinlere hep hürmet bekleyen yapmiyanca yadirgayan insanlar.

Bir yandan diyorum ne gidicem.kafam kulağım rahat burda ama kızımı da denizden mahrum etmek istemiyorum.oranin kültüru ile büyüsün istiyorum..

Çünkü burda ne yazikki hala çeşitli problemler ile karşılaşıyoruz.

Siz olsanız naparsiniz gidermisinz.kalirmisiniz bu hakkı kaçırirsak bir daha şansımız olmuyabilir..

Bubarada ailem le kuş falan değiliz sadece düşünce tarzlarımz farklı..
gidin ve belli bir mesafe oluşturun aranızda. bir de Türkçe okur yazar kursuna katılsanız fena olmaz. bitene kadar gözüm kanadıo_O

Biz de egeliyiz ne eşimin ailesinde ne benim sülalede öyle bir şey görmedim. Aksine kız çocuk daha sevimli olur diyip kız çocuk istiyorlar. Kız çocukları 18 yaşına girince ehliyete yazılıyor vs bence kadına en çok değer veren bölge ege bölgesi.

Kesinlikle katılıyorum

Bilemiyorum orada mi yanlışa düşüyorum bana göre mesela çocuk yetiştirirken şehir çok önemli .

Tamam çevre yi kendi imkanimiz dahilinde oluşturabiliriz ama şehrin atmosferi çok etkili kişilik yapısında.23 sene Ege'de 10 senede doğu da yaşamış biri olarak kesin Likle var olduğunu düşünuyorum.
Şehirden ziyade ortam önemli. Biz de Antep’teyiz ama şehrin en nezih semtlerinden birinde oturuyoruz. Sırf insan profili sebebiyle yüksek kirayı göze aldık en başta, çevremiz de hep bu muhitten. Oğlumun okul arkadaşları da haliyle ona göre. Aslen Bursalıyım. Bursa’da ne semtler var, şu an yaşadığım yerin yanında varoş kalır.

Kızlar selam

Biz g.doguda bir şehirdeyiz .
Burda tahinciyiz gözümüz kulağımiz rahat akraba yok🤭

Artık kızım okula başlıyacak bir tayin şansı doğdu Ege nin incisi bir şehire gidebiliriz.Kizim deniz le büyür oranın külturunu alır.Diye çok istiyorum aslında .ama kendinailemde o şehir de ve onlarla asla anlaşmiyorum.
Kız çocuk kız torun 2 . Planda olur diyenler.
Öncelik erk k çocuklarimiz diyenler.ve kızlardan da erkekekere gelinlere hep hürmet bekleyen yapmiyanca yadirgayan insanlar.

Bir yandan diyorum ne gidicem.kafam kulağım rahat burda ama kızımı da denizden mahrum etmek istemiyorum.oranin kültüru ile büyüsün istiyorum..

Çünkü burda ne yazikki hala çeşitli problemler ile karşılaşıyoruz.

Siz olsanız naparsiniz gidermisinz.kalirmisiniz bu hakkı kaçırirsak bir daha şansımız olmuyabilir..

Bubarada ailem le kuş falan değiliz sadece düşünce tarzlarımz farklı..
Fethiyedeyim. Burda değil kızı ikinci planda tutmak mirasta bile kıza bir tık daha iyi olan yerler verilir. Damadın evi yoksa kız babası ev verir kızını el üstünde tutar. Ege'nin incisinde yaşıyor aileniz ama o kültürde değilmiş demek ki ! Yani kızınızı o kültürle yetiştirelim derken aileniz gibi biri yapmayın da.
Çözüm olarak karakteriniz mesafeli biriyse, kızınıza bu ayrımı hissettirmeyeceginizi dusunuyorsaniz gidin .ailenizden farklı semtte ev tutun ya da başka ilçesinde illa aynı mahallede oturmak zorunda değilsiniz. Tercihi ona göre verin.

İç Anadolu un bağrından selamlar.
Bütün arkadaşlarım 18 yaşında ehliyete yazıldık 😅 ölçüt bu mudur :KK70:

Ayrıca konu sahibesi.
İzmir dışında ihtimalleriniz var mı?
Ya da İzmir içinde birbirinden uzak bölgelerde yaşama ihtimali.

Doğudaki kadar majör ayrımlar, erkeğe daha çok miras vermeler düzeyinde falan çok fazla olmuyordur tabi egede ama hala mikro ayrımcılıklar var. Biz de 7 göbek egeliyiz ama dayımın evde bir gün olsun sofra kurmuslugu toplamışlığı yok mesela.
Kız ben Fethiye'de 6 apartmanli sitedeyim daha çamaşırı kadınin serdiğini görmedim balkonu yıkıyor sonra da Cat çat silkeleyip seriyor buradaki erkekler 😂 tamamen ailede yetişme tarziyla alakalı.
Ben doguluyum hem de 7 göbek doguluyum. Ben yemek yaparsam eşim sofra toplar ben supurursem o siler.esimin ailesi de aynı bu şekilde kadına yardım etmek onlar için sıradan bir olaydır olması gerekendir. Abimler de aynı şekilde hafta sonu eşleri yemek yapmaz tatil günüdür. Haftanın bir günü çocuklara abimler bakar yengeler kendine vakit ayırır. Anneannem ve dedem kahvaltiyi hep birlikte hazırlar. Dayım geceleri bebeğin mamasını hazirlar yengem uyusun diye 😂😂

X