Son şans ha doğu ya batı

Çocuklar yaşadıkları şehrin kültürüyle değil ailenin kültürüyle büyürler. Annem 69 yaşında 7-8 göbekten beri güneydoğulu bir ailenin kızı,ailesi tüm çocuklarını büyükşehirde okutmuş,meslek sahibi yapmış medeni bir aile,dolayısıyla annem kendisi de çağdaş ve medeni bir insan. Ailesi de kızlarını el üstünde tutar,bir mendil kaldırtmazlar yerden,her işi erkekler üstlenir hatta.

Yani gittiğiniz yere kendi kültürünüzü götüreceksiniz,sonuçta yaşadığınız yerde neyseniz gittiğiniz yerde de o olacaksınız.

Çocuklar yaşadıkları şehrin kültürüyle değil ailenin kültürüyle büyürler. Annem 69 yaşında 7-8 göbekten beri güneydoğulu bir ailenin kızı,ailesi tüm çocuklarını büyükşehirde okutmuş,meslek sahibi yapmış medeni bir aile,dolayısıyla annem kendisi de çağdaş ve medeni bir insan. Ailesi de kızlarını el üstünde tutar,bir mendil kaldırtmazlar yerden,her işi erkekler üstlenir hatta.

Yani gittiğiniz yere kendi kültürünüzü götüreceksiniz,sonuçta yaşadığınız yerde neyseniz gittiğiniz yerde de o olacaksınız.
Kesinlikle çok doğru.
Ben de eşimde asla o yapıda değiliz..
Dolayısıyla kızıma iyi şeyler kattığımizi düşünüyorum.Benim derdim biz değil. Ailemin bizi huzursuz etmesi . ayrı ca kızımı oraya götüreyim şubsi şoyle budu böyle olsun değil maksadım..
Sadece deniz le büyüsün bu benim için önemli onun gelişimi içinde ayrıca vlburda havuza gidiyor o ayrı.bulundugumuz şehir de aktivite çok kısıtlı bir süre sonra başa satıyorsunuz mecbur.

Şunu da belirtmek isterim ne yazikki yaşadığı şehrin kültürü bence etkiliyor.
Okulu var arkadaşlari var var da var

Şunu da belirtmek isterim ne yazikki yaşadığı şehrin kültürü bence etkiliyor.
Okulu var arkadaşlari var var da var
Her şehrin düzgün okulu var, ister doğuda olun ister batıda, çocuğunuza en iyi imkanları sağladığınızdan eminim,o yüzden şehir bazında endişe etmeyin. Aileniz de size ne kadar etki edebilir ki,biz eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyoruz,anne babasıyla hiç görüşmüyoruz artık,iletişimimizi tamamen kestik bazı sebeplerden dolayı. Ama görüşmek istediklerimizle her zaman da görüşüyoruz,amcalar olsun,yeğenler olsun.

Bu kadar denizle büyüsün istiyorum vurgunuzu ben hiç anlayamadım maalesef. Deniz olan şehirde yaşadım hayatım boyunca ama deniz olmayan yerde de gayet yaşarım yani. Eviniz denizin dibinde değilse her gün sahile vs gitmiyorsanız çokta önemli değil bence deniz olan şehirde yaşamak/yaşamamak. Bunu deneyimleyen zaten sizsiniz kızınız varlığına alışmadığı bir şeyin yokluğunu da aramaz. Ailenizi en iyi siz tanırsınız, sınır bilmeyen insanlarsa ben mesafe koyamam sorun olur aramızda diyorsanız hiç bozmayın düzeninizi yaşadığınız yerde kalın derim.

Bu kadar denizle büyüsün istiyorum vurgunuzu ben hiç anlayamadım maalesef. Deniz olan şehirde yaşadım hayatım boyunca ama deniz olmayan yerde de gayet yaşarım yani. Eviniz denizin dibinde değilse her gün sahile vs gitmiyorsanız çokta önemli değil bence deniz olan şehirde yaşamak/yaşamamak. Bunu deneyimleyen zaten sizsiniz kızınız varlığına alışmadığı bir şeyin yokluğunu da aramaz. Ailenizi en iyi siz tanırsınız, sınır bilmeyen insanlarsa ben mesafe koyamam sorun olur aramızda diyorsanız hiç bozmayın düzeninizi yaşadığınız yerde kalın derim.
Tabi ki kişiden kişiye değişir.
Ama benim için önemli mesela her hafta sonu denize götürebilmek.
Tamam ailem böyle ama başka akraba larim arkadaşlarim da var çocuğum onlarda mahrum olsun istemiyorum.hepbanne hep baba görüyor

Her şehrin düzgün okulu var, ister doğuda olun ister batıda, çocuğunuza en iyi imkanları sağladığınızdan eminim,o yüzden şehir bazında endişe etmeyin. Aileniz de size ne kadar etki edebilir ki,biz eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyoruz,anne babasıyla hiç görüşmüyoruz artık,iletişimimizi tamamen kestik bazı sebeplerden dolayı. Ama görüşmek istediklerimizle her zaman da görüşüyoruz,amcalar olsun,yeğenler olsun.
Bilemiyorum orada mi yanlışa düşüyorum bana göre mesela çocuk yetiştirirken şehir çok önemli .

Tamam çevre yi kendi imkanimiz dahilinde oluşturabiliriz ama şehrin atmosferi çok etkili kişilik yapısında.23 sene Ege'de 10 senede doğu da yaşamış biri olarak kesin Likle var olduğunu düşünuyorum.

Tabi ki kişiden kişiye değişir.
Ama benim için önemli mesela her hafta sonu denize götürebilmek.
Tamam ailem böyle ama başka akraba larim arkadaşlarim da var çocuğum onlarda mahrum olsun istemiyorum.hepbanne hep baba görüyor

Sizin için önemli ama siz bunu kızınız için istediğinizi söylüyorsunuz. Belki kızınız için önemli değildir. Yokluğunu aramayacaktır hatta belki sevmeyecektir bile. Çocuğunuz kalabalık bir aile ister miydi acaba? Kafanız sizin de yazdığını gibi rahatken bir anda sorun yaşadığınız memnun olmadığınız bir ailenin yakınına gitmek çok doğru gelmedi bana. Çoğu insan ailesiyle aynı şehirde hatta aynı semtte yaşayıp görünmeyebiliyor ama siz konu açtığınıza göre bunu yapamayacağını düşünüyorsunuz. Bir anda düzenli hayatınızda sorunlar başlama ihtimali yüksek. İmkanınız varsa başka bir şehir bakın derim.

Ailenizin ve sülalenizin çocuğunuzun kültürüne korktuğunuz kadar etki edeceğini sanmıyorum. Şehrin öbür ucuna taşınıp çocuğun dersleri var, eşim geç geliyor vb bahanelerle mesafe koyabilirsiniz. Kendi çevrenizi oluşturmak sizin elinizde. Ailenize de arasıra tek başınıza kısa kısa uğrarsınız.

Kızlar selam

Biz g.doguda bir şehirdeyiz .
Burda tahinciyiz gözümüz kulağımiz rahat akraba yok🤭

Artık kızım okula başlıyacak bir tayin şansı doğdu Ege nin incisi bir şehire gidebiliriz.Kizim deniz le büyür oranın külturunu alır.Diye çok istiyorum aslında .ama kendinailemde o şehir de ve onlarla asla anlaşmiyorum.
Kız çocuk kız torun 2 . Planda olur diyenler.
Öncelik erk k çocuklarimiz diyenler.ve kızlardan da erkekekere gelinlere hep hürmet bekleyen yapmiyanca yadirgayan insanlar.

Bir yandan diyorum ne gidicem.kafam kulağım rahat burda ama kızımı da denizden mahrum etmek istemiyorum.oranin kültüru ile büyüsün istiyorum..

Çünkü burda ne yazikki hala çeşitli problemler ile karşılaşıyoruz.

Siz olsanız naparsiniz gidermisinz.kalirmisiniz bu hakkı kaçırirsak bir daha şansımız olmuyabilir..

Bubarada ailem le kuş falan değiliz sadece düşünce tarzlarımz farklı..
Ege de bir sürü şehir var deniz kenarında olan illa o şehiri seçmeyin. Aileniz örneğin izmirdeyse muğlaya, aydına falan gidin. Yani o şehiri tercih etmek mantıklı gelmiyor bana

Kızlar selam

Biz g.doguda bir şehirdeyiz .
Burda tahinciyiz gözümüz kulağımiz rahat akraba yok🤭

Artık kızım okula başlıyacak bir tayin şansı doğdu Ege nin incisi bir şehire gidebiliriz.Kizim deniz le büyür oranın külturunu alır.Diye çok istiyorum aslında .ama kendinailemde o şehir de ve onlarla asla anlaşmiyorum.
Kız çocuk kız torun 2 . Planda olur diyenler.
Öncelik erk k çocuklarimiz diyenler.ve kızlardan da erkekekere gelinlere hep hürmet bekleyen yapmiyanca yadirgayan insanlar.

Bir yandan diyorum ne gidicem.kafam kulağım rahat burda ama kızımı da denizden mahrum etmek istemiyorum.oranin kültüru ile büyüsün istiyorum..

Çünkü burda ne yazikki hala çeşitli problemler ile karşılaşıyoruz.

Siz olsanız naparsiniz gidermisinz.kalirmisiniz bu hakkı kaçırirsak bir daha şansımız olmuyabilir..

Bubarada ailem le kuş falan değiliz sadece düşünce tarzlarımz farklı..
Egede ailenizin olmadığı bir şehre gidin.

7 göbek egeliyim, kız-erkek evlat ayrımı görmedim hiç. Kafanızın nerede rahat olacağını düşünüyorsanız orada yaşayın
Doğudaki kadar majör ayrımlar, erkeğe daha çok miras vermeler düzeyinde falan çok fazla olmuyordur tabi egede ama hala mikro ayrımcılıklar var. Biz de 7 göbek egeliyiz ama dayımın evde bir gün olsun sofra kurmuslugu toplamışlığı yok mesela.

Doğudaki kadar majör ayrımlar, erkeğe daha çok miras vermeler düzeyinde falan çok fazla olmuyordur tabi egede ama hala mikro ayrımcılıklar var. Biz de 7 göbek egeliyiz ama dayımın evde bir gün olsun sofra kurmuslugu toplamışlığı yok mesela.

Konu sahibinin bahsettiği şey torunda kız-erkek ayrımı yalnız, daha erkeğin sofra topladığı durum medeni insanlarda oluyor yörelere yayılmadı ama kız torunu bir tık değersiz gören bir Ege insanıyla denk gelmedim

Konu sahibinin bahsettiği şey torunda kız-erkek ayrımı yalnız, daha erkeğin sofra topladığı durum medeni insanlarda oluyor yörelere yayılmadı ama kız torunu bir tık değersiz gören bir Ege insanıyla denk gelmedim
Sizin kast ettiğiniz daha makro şeylerden ben de hiç görmedim egede haklısınız.

Taşının tabi ama başka şehre taşının veya aynı ilde uzak bir mahalleye taşının böylece gçrüşmek zorunda kalmazsınız. Bu arada başlık tek bana mı konuyla alakasız ve acaip geldi, ha doğu ha batı bir yere gideyim de neresi olursa olsun fark etmez demek olmuyor mu :KK51:

Taşının tabi ama başka şehre taşının veya aynı ilde uzak bir mahalleye taşının böylece gçrüşmek zorunda kalmazsınız. Bu arada başlık tek bana mı konuyla alakasız ve acaip geldi, ha doğu ha batı bir yere gideyim de neresi olursa olsun fark etmez demek olmuyor mu :KK51:

Bende öyle anladım başlığı okuyunca. “Batıyı mı yoksa doğuyu mu tercih ederim” diye anlaşılıyor

X