Sivilceli Ciltler Son Roaccutane Hapımı Kestim. =)

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

svieridoroga

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2010
84
0
4 aydır roaccutane tedavisi görüyorum, tek gördüğüm yan etki dudaklarımın aşırı kuruması, burnumu silerken kanaması ve kemiklerimin/kaslarımın çok ağrıması.
Ben tedaviden çok memnun kaldım, 2. ayda trigliseridimin yüksek olması dışında başka hiç bir sorunum olmadı kan testlerinde, kolestrolüm hep normaldi.
ama ben de daha hafif şeyler yedim, alkol neredeyse kullanmadım, çünkü o zaman kolestrolüm çıkıyordu başım dönüyordu anlıyordum.

Kısacası izler ve sivilceler 4 ay sonunda gitti, sadece üç tane delik gibi izim kaldı onlar içinde bir dermatloğa gideceğim, umarım bir şey verir lazer tedavisi olacak param yok çünkü bu aralar 1400 lira falan istediler istanbulda çünkü.

Kısaca cildiniz aşırı yağlı, dermokozmetik ürünlerle yani avene cleanance jel, tonik matlaştırıcı krem, la roche posay effaclar k, effaclar duo, bioderma sebium serisi gibi ürünler kullanmanıza rağmen hala kistik, geçmeyen sivilceniz varsa ve dermatoloğunuz da uygun görürse, hiç korkmayın sadece sabırlı olun diyorum. =)

Aslında bakımlı olan bir kadın için çok zor bir süreç değil;

resimde bir hata var arkadaşlar yükleyemyorum ama şöyle bir link vereyim;

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme:
Adınıza sevindim
Resimde tırnağınızdaki ojenin numarası ve markası nedir

canım ben o ojeyi golden rose 13 bitince içine biraz kırmızı ve fuşya biraz dediğim bir iki damla katarak yaptım birazda inceltmek için aseton koydum ama gene yapacağım aynı oeyi alıp çok kullandım o rengi =))

buradan da bakabilirsin araştırdım flormarda da bir numaraya denk geliyormuş canım;

xxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:

nasıl yani 4 ayda bütün sivilcelerin geçtimi iyide benim bildiğim roaccutane 5-6 aydan önce geçirmez eğer 4 ayda bittiyse bende başlıyıcam yaz tatili bitince okullar başlasın yazın başlamıyim zaten ne alkol ne sıgara kullanıyorum dengeli beslenirim a vitamini içeren yiyecek yemezsen bişe olmaz zaten inanması zor benim kuzen kullandı 5-6 ayda anca etkisini gördü 4 ay çok erken izlerin için dermatoloğa baş vurmana gerek yok kayısı sabunu al bide sana uygun olan nemlendiricine evingen ampül e vitaminidir eczaneden alabilirsin kaba boşalt nemlendiriciyi içine 2 tane ampül kır ve dök karıştır sabunla yıkadıktan sonra cildini kurula ve gül suyu ile sil cildini pamukla bastırmadan bırak kendi kendine kurusun ardından nemlendiricini sür yedirerek az bi şekilde haftada 2 cildin hassassa 1 defa kil maskesi yaparak gözeneklere biriken yağı tozu kiri temizlersin maskeden öncede suyun içine elma sirkesi katarak buhar banyosu yaparsan çok kısa bi zamanda izlerinin düzeldiğini görüceksin darısı başımıza

tabii ki yazarım canım şimdi cildim normale döndü bir kaç peeling aldım ama güneş kremi mutlaka kullanıyorum avene den o da xxxxxxxx burada anlattım onu da sende izlerin geçsin istiyorsan mutlaka güneş kremi kullan canım ama dermatolog bir şey verirse haseki araştırma hastanesine giderim yine sanırım mutlaka reçete ile alınan bir şey olduğu için pahalı olmaz ama yine buradan yazarım =)

canım evigen e vitami olduğu için tüylerde güçlendirme yapıyor benim ayva tüylerim çok olduğu için kullanamam onu ama peeling ve yağlı ve akneli ciltlere uygun bir nemlendirici kullanıyorum şimdilik ama bir çok şeyin o deliklere etkisi yok nemlendirici kremim bu xxxxxxx
kil maskem var ama dediğim gibi soyucu olmadığı için bir çoğu çok etki etmiyor o deliklere

ayrıca prospektüste 4 ve 8 ay arası tedavi yazıyor benim her ay yüzümde çıkan 4 tane kistik sivilcem var o kadar onlar gitti öyle aşırı bir şey yoktu zaten bir sğrğ şey kullanıyordum onların da etkisi var tabi ama ben memnun kaldım içten bir temizlik oldu, tedavinin ne kadar süreceği akne türüne, miktarına falan değişiyor bir de kilona göre ben 20mg kullanıyordum günde iki tane öyle ve mutlaka güneş kremi kullandım kış da olsa lekeler için biraz da o yüzden geçti lekeler nemlendiri olarak iki günde bir bepanthen krem sürüyordum yüzüme onun da çok etkisi oluyor merhemi de yara gibi olmuş lekelere sürüyordum o da çok iyi geliyor =)

Bu kadar yan etkisi olan zararlı ilaçları nasıl seviyorsunuz şaşırıyorum...

bir çok ilacın yan etkisi var en basit ağrı kesiciden ağır ilaçlara kadar.
akne bir hastalıktır ve tedavi edilmeli, sivilceden bahsetmiyorum ben akneden bahsediyorum.
akne sadece yağlı cildin olduğu için olan bir şey değil hormon bozukluğundan ve bir çok nedenden olabiliyor.
tedavi olmak için bu ilacı kullanıyoruz evet daha iyisi yok ama şöyle bir düşündüğünde yediğimiz en basit ottan mesela maydanozun onun bile bir sürü etkileri var, o yüzden ben eğer akne kişide pisikolojik ve fiziksel sorun oluşturuyorsa böyle bir ilaçla önerilirse tedavi edilmeli diyorum.

yoksa akneleri ile mutlu olan birisi hiç kullanmasın.
ama ben yan etkilerini kabul ederek aldım ve ilaçtan memnunum, akneden yıllarca mağdur olan birisi olarak.

ayrıca google scholar'dan bilimsel yazılara bakılırsa ilaç yaklaşık 20 yıldır kontrollü olarak kullanılıyor, çok büyük hasarlara yol açmamış yaklaşık 5 milyon kişi de o yüzden şaşırma, araştırarak ve tedbirli olarak seviyoruz ilaçları.

Arkadaşım ilk önce sakin ol biraz tamam mı . Ben kendi düşüncemi söyledim isterse yüzün mahvolsun bir sürü yan etki gör banane. Çevremde kullanıp yan etkisinden sikayetçi olan arkadaşlarım oldugu için öyle birsey dedim yoksa sana lafım yok benim sadece kimse ilaç kullanmaya özenmesin istedim sen bir kaç ay sonra tekrarlayınca sivilce sorunun anlarsın artık. O ilacın zararını gören kişileri de araştırsaydın keşke ne yapacagımı da bir daha bana söyleme.İster sevin ister sevmeyin.Sen ruhsal olarak baya bir yan etki görmüşsün orası belli zaten...

"Bu kadar yan etkisi olan zararlı ilaçları nasıl seviyorsunuz şaşırıyorum..." bu cümleden ilaç kullanmaya özenmesin gibi bir anlam çıkarmadım ayrıca zaten sinirli değilim bilgilendirmek istedim, "Ben kendi düşüncemi söyledim isterse yüzün mahvolsun bir sürü yan etki gör banane." bu cümleden de kimin ne kadar sinirli olduğu anlaşılıyor sanırım.

İlactan zara gören kişileri de araştırdım, ben kendi yaşadığı anlattım, saldıran ve sinirli olan sensin. Üslubunu düzeltmesi gereken birisi varsa o da sensin.
Keşke tek cümle ile değil de daha bilgilendirici yazsaymışsın yorumunu.
%25 sivilce tekrarlama oranıı var zaten bunların hepsi prospektüste ve her yerde yazıyor, bunu bile bile kullanıyoruz, senin sorunun ne ben onu anlamadım?

Son düzenleme:

İnkar edecek değilim sizin yazdıklarından sonra sinirlendim çünkü kendime göre haklı olduğumu düşünüyorum hemen böyle bir tepki gösterdiginiz için. Nasıl seviyorsunuz şaşırıyorum lafını ne için yazdıgımı tekrar söyleyim yan etkilerinden dolayı anlayamadınız herhalde . Şunu da bir daha söyleyim çünkü onuda anlamamışsınız bir daha bana sakın ne yapmam gerektigini söylemeyin üslubumu begenmiyorsan okumazsın kimse beni bir nedenden ötürü suçlayamaz. Burası tartışılacak yer değil bir daha bir şey yazmayacağım o yüzden. Nasıl biliyorsanız öyle yapın çünkü hiç umurumda degil :)

evet hiç tartışılcak bir yer değil, size ne yapacağınızı söyleyecek bir uslupla asla yazmadım, o yüzden tek amacım bildiklerimi paylaşmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…