- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.239
- 598
- Konu Sahibi gulay_gulay
-
Just yanlış yazmamış sen yanlış anlamissin. 17 ağustosta adam bu twiti atmis diyor.17 Ağustos değil 17 Aralık yazmış. demek ki neymiş gülme komşuna gelir başına....
SOZUN BITTIGI YER... Nokta.aynen öyle
tarafım ben aksini hiç iddia etmedim...
o sizin deneyimleriniz sizin uyuşmazlıgınız inanın beni zerre miskal baglamıyor..
Bu bilindik dediğiniz argümanlar,klişe sloganlar,kısır döngü siyaset,kalkan dediklerinizi kullanma sırası benimdir..
Gün gelip devran döndügünde de işine gelen kullansın..
Bu kadar basit bana göre :))
Yazdiklarimi bir daha okuyun. Bir mesajimda "Sizin gibiler sayesinde dinden ciktim" dedim. Sizin gibiler... Ben Erdogan'i tanidigim gunlerde dinden ciktim. Erdogani desteklemiyor musunuz hepiniz? Bana arkadasini soyle, sana (senin) kim oldugunu soyleyeyim. Diger mesajimda verdigim isimler, sen dahil, beni dinden sogutmadiniz, bana Islami yeniden ogretiyorsunuz dedim, bildigim Islam hakkinda cahilmisim ya... Hicbirsey bilmiyor musum ya..akşam erken çıkmışım ..
verecek cevap çokk lakin karşındaki kişinin algı ve yorum sorunu varsa ,sayfalarda yazsam bişi ifade etmiyor ....
Tek ricam din konusunda yorum yapmayın Allah aşkına ...bu konuda ne kadar cahil vede taraflı oldugunuz aşıkar ...
demek ben ,kontes, esra ,pembe gibiler yüzünden islamdan soguyorsunuz . zaten soguk oldugunuz bişiden tekrar nasıl sogursunuz ? eski bir mesajınızdada eskiden müslüman oldugunuzu bu hükümet yüzünden islamdan ayrıldıgınızı yazmıştınız (yanlış hatılıyorsam uyarın ) ben bir müslüman olarak şu an islama düşman bir ülkede dahi olsam bu bişi degiştirmez dinim adına ...
iman olgusu kişilerden alınacak bişi değildir hanımefendi . bir dinden sogumakda kişiyle onun yaşayışı vede anlatıklarıyla yada yaşadıgı ülkeyle olmaz .. bunlar olmayan şeye bahanedir ...
yazdıklarımdandan kendi kafanızda algı oluşturp diger dinleri vede dinsiz olanları yergimi çıkarmazsınız inşallah ...
benim hayat felsefem '' yaradılanı severim yaradandan ötürü'' dür ...
Evet sidik yarısına girmeyin benimle hava da rüzgar yokSOZUN BITTIGI YER... Nokta.
Sizin icin bu kasedin montaj veya gercek olmasinin hic bir onemi yok, gercekligine inanmadiginiz, bizim yolsuzluk iddialari hakinda soylediklerimizi "meramli serzenisler" olarak dusundugunuzu soylemeniz dahi samimi degilmis. Adam cikip "hepsi gercek" diye kendi agzi ile soylese bile tavrinizin ayni olacagi belli, tarafsiniz, ne olursa olsun. Haktan yana degil, sadece Tayyipten yanasiniz. Sizinle tartisacak bir konu kalmadi. Sizinle sidik yaristirmaya ise zaten niyetim yok.
aynen öyle
tarafım ben aksini hiç iddia etmedim...
o sizin deneyimleriniz sizin uyuşmazlıgınız inanın beni zerre miskal baglamıyor..
Bu bilindik dediğiniz argümanlar,klişe sloganlar,kısır döngü siyaset,kalkan dediklerinizi kullanma sırası benimdir..
Bu kadar basit bana göre :))
Hiç irkilmenize gerek yok neden mi ? en azından fikrimi beyan ederken takiyyecilige ihtiyaç duymadım..Yıllardır talan bir kültür anlayışıyla yetişmiş biz toplumun çok saygı deger (!) bireylerinin bizzatihi düşündüklerinin kalemiyim şuan..Bu konu da samimi oluşum ne derece kabul görür ben bilemem burası buraya kadar kalsınKuzey Amerika ‘da 19.yüzyılın sonlarında bir yazar yeni yazacağı kitabı için ön bilgiler toplamak amacıyla ülkesini baştan sona gezmiş ve gittiği her yerde kölelerle (o zamanlar kölelik daha kaldırılmamış) konuşmuş onlara sorular sormuş . Sorulardan bir tanesi ‘ Hayatta en çok neye sahip olmak isterseniz ?’ sorusuymuş.
Tabii bu satırları okuyanların çoğu ‘ özgürlük ‘ diye yanıtlayacaklardır.
Hayır ! genel yanıt özgürlük değil ! Yarısından fazlası kendilerine ait bir köleye sahip olmak istediklerini söylemişler !!!
Bu hikaye gerçek mi değil mi bilmiyorum ama insan ruhunun karanlığa ne kadar çabuk ve kolay bir şekilde meyilli olduğunu göstermesi açısından insan ruhu röntgen filmi gibi bir öykü.
Yazdığınız bu satırlar
Bu kadar basit bana göre
düşünüldüğünü bildiğim zaman zaman bizzat duyduğum sözler ama görünce yine ilk defa duyuyormuşum gibi irkildim . Bunu samimi bir itiraf olarak aldım . Tipik politikacıların yaptığı gibi dolambaçla , süsleme laflarla asıl amacı örtmediniz . Takdir ettim.
Ama gücü her eline geçiren haklı , doğru ,iyi olanı değil işine geleni hedeflese ışığa değil karanlığa hizmet etmiyor muyuz bu durumda ? Peki haksızlık , kötülük olarak gördüğünüz ,algıladığınız haksızlığı yapmayı doğal saymak hatta ele geçirilirse tepe tepe yapılması gerektiğini ima etmek bu güç zehirlenmesini görmezden gelmek sonra Allah ,din ,inanç demek aynı düşünce yapısı ve bünyede nasıl bir arada barınabilir ?.Hiç buz ateşin içinde buz olarak kalabilir mi ? Kaldığını bağırsa , iddia etse inandırıcı olabilir mi ?
Sanırım sobe ! demeliyim.
Hiç irkilmenize gerek yok neden mi ? en azından fikrimi beyan ederken takiyyecilige ihtiyaç duymadım..Yıllardır talan bir kültür anlayışıyla yetişmiş biz toplumun çok saygı deger (!) bireylerinin bizzatihi düşündüklerinin kalemiyim şuan..Bu konu da samimi oluşum ne derece kabul görür ben bilemem burası buraya kadar kalsın
Gücü her eline geçiren kendi iktidar ya da iktidarı bir nebze kucakladıgı dönemlerde kendi hakkı olanı hedeflediginde kazın ayagını hiç hesaba katmamışlıgının faturasının kimlere az çok kesildiğini şu ülkenin misaki milli sınırlarında yaşayan herkes bilir..Ha bilmeyenin gözüne de çıt parmagım girsin..
Haksızlık,kötülük olarak algılanan şeyler tamamiyle ama tamamiyle siyasi duruşta senin beklentilerinin tersine işleyişlerde dile dolanır...Madem siyasi bir arenada fikir teatisi ya da fikir tokuştururken manada alem arıyoruz o zaman o kelimelerin tam karşılıgı siyasi ikilemlerin karşılıklı çıkar çatışmalarında açıga çıktıgı görülür..Yoksa kontes ayşe'nin saçını çekti diye kötü adledilemez,Kontes Fatma'nın hakkını gözetmedi diye haksız ilan edilemez..Ama kontes Ayşe ve Fatma'nın ideolojisine ters düştügünde haksız ve kötü olmayı es geçin onlara göre bir vatan haini bile olabilir :))
Güç zehirlenmesinin son 12 yılı kaleme alınır dile dolanır hep öncesinde neydim ne oldum hesabı hiiiç endama dokunmaz...
Katmerli dallı budaklı siyasilerimizin (!) adları miadını tamamlandı diye anılmaz olunca icraatte olana fiiliyat giydirilir
hiç ateşin içinde buz olmadım ama..
Siz hiç buzun içinde yanan ateş oldunuz mu ?
Kaskatı kesilen buzdan mecburi tepkisiz kalışların içinizi oyan o ateşi hiç hissettiniz mi ?
Kadınlar Kulübünde her şeyin dine bağlanmasına ifrit oluyorum valla.RTE'ye oy veren dinli de vermeyen dinsiz mi? Ya da millet niye başkasının görüşüne bakıp dinden soğuyor.Boşversenize arkadaşlar siyasetçilerin hepsi kendine müslüman...
Son olarak şunu bırakıp gideyim: Politika: Poli tika.Yunancada poli çok,tika yüz demektir.Ne güzel demiş yunanlar çok yüz diye...
Ben net oldugumu düşünüyorum :)Kırmızı olarak işaretleyip alıntı yaptığım sözlerinizde gayet net ve dolaysızdınız ancak cevaben yazdıklarınızda aynı açıklığı ve netliği göremedim .Bu arada ne buzun içinde ateş ,ne ateşin içinde buz olur .
Iste burada sana katilamadim. Kontes dogru soyluyor, soyledikleri cok acik ve net. "Benim bir basorusu ideolojim var" diyor. Basortusu takip inancini yasayacakmis, zamaninda cok aci cekmisler. INANCINI YASAYACAK. Bu yuzden diyor, ideolojim ugruna diyor, aysenin saci cekilmis onemli degil diyor, yani bu ulkede kimin ne kadar sovuslendiginin, kimin ayakkabi kutularindan neler ciktiginin, bu paralarin hangi yetimin hakki oldugunun, yolsuzlugun, hirsizligin, hicbirseyin onemi yok, ne yaparsa yapsin, ideolojim geregi onu desteklerim diyor. Onun ideolojisi, inanci bunu gerektiriyor. Yani ideolojisi Islami yasamaya dayaniyor, bunu Islam adina yapiyor, Islam onun gozunde basortusuz dolasmak disinda bunlarin hepsini hosgoruyor. Yolsuzluk, hirsizlik Islam dininle bir guzel bagdasabiliyor, yeter ki basinda ortun olsun. (Anlasamadigimiz nokta cikisi burada zaten)Kırmızı olarak işaretleyip alıntı yaptığım sözlerinizde gayet net ve dolaysızdınız ancak cevaben yazdıklarınızda aynı açıklığı ve netliği göremedim .Bu arada ne buzun içinde ateş ,ne ateşin içinde buz olur .
Iste burada sana katilamadim. Kontes dogru soyluyor, soyledikleri cok acik ve net. "Benim bir basorusu ideolojim var" diyor. Basortusu takip inancini yasayacakmis, zamaninda cok aci cekmisler. INANCINI YASAYACAK. Bu yuzden diyor, ideolojim ugruna diyor, aysenin saci cekilmis onemli degil diyor, yani bu ulkede kimin ne kadar sovuslendiginin, kimin ayakkabi kutularindan neler ciktiginin, bu paralarin hangi yetimin hakki oldugunun, yolsuzlugun, hirsizligin, hicbirseyin onemi yok, ne yaparsa yapsin, ideolojim geregi onu desteklerim diyor. Onun ideolojisi, inanci bunu gerektiriyor. Yani ideolojisi Islami yasamaya dayaniyor, bunu Islam adina yapiyor, Islam onun gozunde basortusuz dolasmak disinda bunlarin hepsini hosgoruyor. Yolsuzluk, hirsizlik Islam dininle bir guzel bagdasabiliyor, yeter ki basinda ortun olsun. (Anlasamadigimiz nokta cikisi burada zaten)
Bugun Misirda ust duzey bir Islam gorevlisi fetva vermis hani, "niyeti saf olmak sarti ile, bir erkek evlenmeden once evlenecegi kadini banyoda yikanirken gizlice dikizleyebilir" diye... Mevzu farkli, zihniyet ayni.... Niyet saf ve temizse Islama gore sapkinliga dusebilirsin, niyetin basortusunu takip Islami yasamaksa yolsuzlugu, hirsizligi icine sindirebilirsin. Misirdaki adam ne diyor diyenler biraz da buraya baksinlar... Ne farki var? Dikizlemeyi suc saymayana karsi hirsizligi suc saymayan... Ikisi de Islam adina..
cidden senin algılama sorununun oldugunu düşünüyorum bana hitaben ne alıntı yap isterim ne de yorumla beniIste burada sana katilamadim. Kontes dogru soyluyor, soyledikleri cok acik ve net. "Benim bir basorusu ideolojim var" diyor. Basortusu takip inancini yasayacakmis, zamaninda cok aci cekmisler. INANCINI YASAYACAK. Bu yuzden diyor, ideolojim ugruna diyor, aysenin saci cekilmis onemli degil diyor, yani bu ulkede kimin ne kadar sovuslendiginin, kimin ayakkabi kutularindan neler ciktiginin, bu paralarin hangi yetimin hakki oldugunun, yolsuzlugun, hirsizligin, hicbirseyin onemi yok, ne yaparsa yapsin, ideolojim geregi onu desteklerim diyor. Onun ideolojisi, inanci bunu gerektiriyor. Yani ideolojisi Islami yasamaya dayaniyor, bunu Islam adina yapiyor, Islam onun gozunde basortusuz dolasmak disinda bunlarin hepsini hosgoruyor. Yolsuzluk, hirsizlik Islam dininle bir guzel bagdasabiliyor, yeter ki basinda ortun olsun. (Anlasamadigimiz nokta cikisi burada zaten)
Bugun Misirda ust duzey bir Islam gorevlisi fetva vermis hani, "niyeti saf olmak sarti ile, bir erkek evlenmeden once evlenecegi kadini banyoda yikanirken gizlice dikizleyebilir" diye... Mevzu farkli, zihniyet ayni.... Niyet saf ve temizse Islama gore sapkinliga dusebilirsin, niyetin basortusunu takip Islami yasamaksa yolsuzlugu, hirsizligi icine sindirebilirsin. Misirdaki adam ne diyor diyenler biraz da buraya baksinlar... Ne farki var? Dikizlemeyi suc saymayana karsi hirsizligi suc saymayan... Ikisi de Islam adina..
Aynen yagmurlu havada su yok size !Tamamen katiliyorum.Turbanlarina dokunmasinlar da isterse Turkiye parcalansin, batsin onemli degil .
"O aşagıladığınız % 50'lik kesim varya işte bir zamanlar adam yerine koymayıp tepelerine vura vura şartlarınızı dayatıp akabinde oy dilendiğiniz kesimin ta kendisidir.."cidden senin algılama sorununun oldugunu düşünüyorum bana hitaben ne alıntı yap isterim ne de yorumla beni
Sana bir sır vereyim mi ?
Ben daha yeni örtündüm yahu be kadın ahaha eyy yumurtaya can veren Rabbim.
Hayır analiz etmeye yeltenirken ne alaka başka konuda mısırda fetva veren adamla zihniyetimin aynı olusundan yok ötesinden yok berisinden..
Gerçekten kapanmaya niyetin var diye sanmaya başladım artık benim bile dilime hatta bizim bile dilimize senden daha az degmiştir yahu türban meselesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?