Son rapor: Montaj değil

Montaj degil demiyor ya erdogan. Beni dinlediler diyor. Adam bi kere cikip bu sesler montaj dedi mi?

Kazen bey, tebrik ederim, ilk tesekkurunuzu almissiniz. Neyse...
Aeben hanim, yazdiklarinizin neresinden tutsam elimde kaliyor, o yuzden size cevap yazmayacagim. Kontese yazdigim size de gelsin.

Pembecim, zihniyetler degissin. Benim gibi yolsuzluklardan, rusvetten, hukuksuzluktan, adaletsizlikten, devletin tepesindeki kokusmusluklardan, icinden milyarlarca euro cikan ayakkabi kutularindan, sehit analarinin aglamasindan, ormanlarin rant icin katledilmesinden rahatsiz olan herkesin sesleri kesilsin, Silivri hucrelerinde curumeye birakilsin, bu ulkede hak aranmasin, liderler degismesin, butun bunlarin musebbihi o lider balkona ciktikca herkes "Padisahim cok yasa! padisahim cok yasa!" diye bagirsin... Nasil? Duygularina tercuman olabildim mi?

Kontes hanim, bak burada kapali yuzlerce bayan var, sozlerin onlara hakaret olarak gelebilir. Senin gibilerin sayesinde insanlar Islam dinini yolsuzluklar, kul hakki yeme, para icin her turlu saklabanligin ve siyasi ahlaksizligin yapilabildigi bir arena gibi algiliyorlar, sanki muslumanlikta basortusu ugruna her turlu pisligi yapmak mubahmis gibi algiliyorlar, bunlari gormezden sayip susmak ve lidere kosulsuz sartsiz biat etmek olarak algiliyorlar. Halbuki haksizliklar karsisinda susan dilsiz seytandir. Sen benim icin kapanip daha cok musluman oldun ama, ben de sizin gibiler yuzunden dinden ciktim, benim gibi bircoklari da... soyle bana simdi bu isten sen ne sevap kazandin?

zaten yazmıştın daha önce ))) Hatta başkaları da yazdı ve herşey bir sebeb sonuç ilişkisine dayalı demek ki :)))

Ayrıca sözlerim neden hakaret olarak gelsin saraylı hanım kimseye koyun ya da yobaz ya da ya da akabinde cahil cühela demiyorum .) di mi ama ?

Ayrıca defalarca yazdık yine yazıyoruz kendi inandıgınız var olduguna gönülden katıldıgınız durumlara istinaden biz bu durumu ne saklabanlık ne de siyasi ahlaksızlık olarak adletmiyoruz etmiş olsa idik tatilden dönüp oy veremeyen kesim gibi amaaaan seçim mi koy g..... gitsin der hem oy kullanmaz hem de söz söyleme hakkına sahip hissederdik kendimizi efenim..

Ayrıca kapanarak daha çok musluman niye olayım yahu bu nasıl bir nitelendirmedir hem .)) o dedigin sakın iman konusunda ki tezahür olmasın malum okudugum kitaplarda daha çok müslüman terimi hiç duymadım da pardon...

yine yazına istinaden şunu diyeyim..

O aşagıladığınız % 50'lik kesim varya işte bir zamanlar adam yerine koymayıp tepelerine vura vura şartlarınızı dayatıp akabinde oy dilendiğiniz kesimin ta kendisidir..

Hani işin en özet lafı şu olsa gerek...

Bıldır yedigin hurmalar............... :)))

:KK14:
Dininizi bilmem, fazlaca dinden bahseden insanlarin secimleri ve destekledikleri zihniyet kadar, yani gordugum ve burada okudugum kadar biliyorum diyelim. Cunki aslinda oyleymis... Cunki ben hakikatten de Islami bilmiyormusum. Sayenizde ogreniyorum. Sen, Kontes, Pembe, Esra gibiler sayesinde, sagolun, aydinlattiniz beni. Kendiniz acmadiktan sonra da konusmuyorum bile bu konuda artik gordugunuz gibi, o yuzden bana degil konuyu acan Kontese soyleyin Islami alet etmemesini olmaz mi?

Dindar degilim, belki de ondandir, onceliklerim farkli. Benim dunyamda bir insan namusu ve serefi icin yasar. Yuzunun kiri karasi ile halkin onune cikan biri agzinla kus yakalasa benim icin bir kiymeti yok, bana neler bahsetmis lafini etmem bile... Bilirim ki bana bir saray bagislasa, en az on tanesini de kendine ayirmistir zaten, sus payidir o.. Beni kandiramaz... Gercek bir tanedir, yalan bin tane.. Yasim elli olmus, bu yasa kadar dogruluktan sasmadim, gerceklere gozumu kapatmadim, bu yastan sonra da degisecek degilim.

Dindar değilim diyorsunuz. ''Ben dindarım'' diyenler var; onların yaşantılarına bakınca şu iki kitap aklıma geliyor:
1- Yaşar Nuri Öztürk- Allah İle Aldatmak
2- Ömer Lütfi Mete Allahsız Müslümanlık[/QUOTE]

islama alet etmek ha...

bir zamanların laik diye geçinen zümresi din ile devlet işlerinin defaatle birbiriniden ayrılması gerektigini söyleyen devletimin laik (!) zümresi görülmüş iş degildir ki kuruluş tarihinden buyana kendi düşüncesine ters düşen bir adayla halkından oy dilensin..

Hani nerede laik anlayışız ?

Yıllardır dini siyasete alet etmeyin deyip deyip kendileri siyaseti dine alet ettiler yahu bknz :Ekmeleddin İhsanoglu...

Ayrıca gerçekten islami vecibeler üzerine bir düsturunuz yok bu konuda misliyle hak verdim size şimdi

nereden de anladın dersen bir gaflette bulunup bana önerdigin zatlardan :KK48:

zaten yazmıştın daha önce ))) Hatta başkaları da yazdı ve herşey bir sebeb sonuç ilişkisine dayalı demek ki :)))

Ayrıca sözlerim neden hakaret olarak gelsin saraylı hanım kimseye koyun ya da yobaz ya da ya da akabinde cahil cühela demiyorum .) di mi ama ?

Ayrıca defalarca yazdık yine yazıyoruz kendi inandıgınız var olduguna gönülden katıldıgınız durumlara istinaden biz bu durumu ne saklabanlık ne de siyasi ahlaksızlık olarak adletmiyoruz etmiş olsa idik tatilden dönüp oy veremeyen kesim gibi amaaaan seçim mi koy g..... gitsin der hem oy kullanmaz hem de söz söyleme hakkına sahip hissederdik kendimizi efenim..

Ayrıca kapanarak daha çok musluman niye olayım yahu bu nasıl bir nitelendirmedir hem .)) o dedigin sakın iman konusunda ki tezahür olmasın malum okudugum kitaplarda daha çok müslüman terimi hiç duymadım da pardon...

yine yazına istinaden şunu diyeyim..

O aşagıladığınız % 50'lik kesim varya işte bir zamanlar adam yerine koymayıp tepelerine vura vura şartlarınızı dayatıp akabinde oy dilendiğiniz kesimin ta kendisidir..

Hani işin en özet lafı şu olsa gerek...

Bıldır yedigin hurmalar............... :)))

Yazdiklarindan pek birsey anlasilmiyor ama anladigim kadari ile cevap vereyim. Ben burada uc gundur, daha once yazdigim onlarca mesajda da belirttigim gibi ulkede yapilan yolsuzluklardan, hirsizliklardan, ayakkabi kutularindan cikan kirli paralardan ve bunlarin ortaya cikarilmasindan rahatsiz olanlardan, bastiranlardan, susturanlardan bahsediyorum. Sen ise bunlara cevap olarak cikip benim sozlerim sayesinde kapandigini ve iyi ki de Erdogana oy verdigini yaziyorsun. Bu ne demektir? Benim sayemde mi sen yolsuzluklari destekliyorsun? Benim sayemde mi sen gidip adi yolsuzluklara karismis, ustunu ortmekle ugrasan, bu ugurda butun hukuku, yargiyi ayaklar altina alan, yetmedi Suriye ile savas komplolari kuran, bunu haber yapanlara da "bizi dinlemisler" diye catabilecek kadar aymaz bir zihniyete oy veriyorsun? Bir de yanina butun kapali insanlari ortak ediyorsun? Sen butun kapananlarin senle ayni fikirde olduklarini mi saniyorsun? Sen onlar adina konusma curetini kendinde nasil buluyorsun? Keske cahil, yobaz desen... Keske koyun desen.. Kizginlikla soylenmis talihsiz bir laf derim. Hirsizlik cok daha adi bir suctur, namussuzluktur, serefsizliktir, hakaretten otedir. Bana arkadasini soyle, sana kim oldugunu soyleyeyim. Sen onlarin hepsini bir kefeye koyarak senin destekledigin o yolsuzlugu, hirsizligi yok sayip icine sindirebilen zihniyeti desteklemekle, kendinin de kapanarak onlar gibi oldugunu buralarda haykirmakla kendine nasil ortak edebilirsin? Simdi anladin mi insanlara nasil hakaret etmissin?

Bu ulkede AKP gelene kadar bir yuzde elli davasi olmadi. Bu ulkede hic bir zaman kurallar yuzde elliler icin ozel yapilmadi. Bir ulkede kanun, kural, yonetmelik var ise bu yuzde yuz icin yapilir hanfendi, elli icin degil. Bu topraklarda cariyeler devri biteli yuzyil olmus, kolelik devri ise hic yasanmadi, hatirlatayim..

0bgpLZ.jpg

ya baktıkça gülüyorum adam
0bgpLZ.jpg

ya baktıkça gülüyorum adam 17 ağustosta yazmış bunu işte bilinçaltı artık :KK70::KK70::KK70:

yazmış bunu işte bilinçaltı artık :KK70::KK70::KK70:

17 Ağustos değil 17 Aralık yazmış. demek ki neymiş gülme komşuna gelir başına....

Allah aşkına erdoğancılar bir cevap verin.
1994 yılında tek varlığım yüzüğümdür diyen,1999 yılında eğer bir gün erdoğan çok zengin olursa bilin ki haram yemiştir diyen birinin bugün dünyanın 8. zengin başbakanı olması hiç mi anlam taşımıyor,ya da sizler de benim okumamış annem gibi yediyse yedi helal olsun mu diyorsunuz.:KK51:

Yazdiklarindan pek birsey anlasilmiyor ama anladigim kadari ile cevap vereyim. Ben burada uc gundur, daha once yazdigim onlarca mesajda da belirttigim gibi ulkede yapilan yolsuzluklardan, hirsizliklardan, ayakkabi kutularindan cikan kirli paralardan ve bunlarin ortaya cikarilmasindan rahatsiz olanlardan, bastiranlardan, susturanlardan bahsediyorum. Sen ise bunlara cevap olarak cikip benim sozlerim sayesinde kapandigini ve iyi ki de Erdogana oy verdigini yaziyorsun. Bu ne demektir? Benim sayemde mi sen yolsuzluklari destekliyorsun? Benim sayemde mi sen gidip adi yolsuzluklara karismis, ustunu ortmekle ugrasan, bu ugurda butun hukuku, yargiyi ayaklar altina alan, yetmedi Suriye ile savas komplolari kuran, bunu haber yapanlara da "bizi dinlemisler" diye catabilecek kadar aymaz bir zihniyete oy veriyorsun? Bir de yanina butun kapali insanlari ortak ediyorsun? Sen butun kapananlarin senle ayni fikirde olduklarini mi saniyorsun? Sen onlar adina konusma curetini kendinde nasil buluyorsun? Keske cahil, yobaz desen... Keske koyun desen.. Kizginlikla soylenmis talihsiz bir laf derim. Hirsizlik cok daha adi bir suctur, namussuzluktur, serefsizliktir, hakaretten otedir. Bana arkadasini soyle, sana kim oldugunu soyleyeyim. Sen onlarin hepsini bir kefeye koyarak senin destekledigin o yolsuzlugu, hirsizligi yok sayip icine sindirebilen zihniyeti desteklemekle, kendinin de kapanarak onlar gibi oldugunu buralarda haykirmakla kendine nasil ortak edebilirsin? Simdi anladin mi insanlara nasil hakaret etmissin?

Bu ulkede AKP gelene kadar bir yuzde elli davasi olmadi. Bu ulkede hic bir zaman kurallar yuzde elliler icin ozel yapilmadi. Bir ulkede kanun, kural, yonetmelik var ise bu yuzde yuz icin yapilir hanfendi, elli icin degil. Bu topraklarda cariyeler devri biteli yuzyil olmus, kolelik devri ise hic yasanmadi, hatirlatayim..
yazdıklarım gayet anlaşılır ama senin anlayamama hatta anlamamak için direnmelerin var bu da senin sorunun gerçi beni baglamaz

Ayrıca bir husus gerçekten sap ile saman karıştırma konusunda eline su dökemeyecegimi bir kere daha anladım

Ben diyorum hatunun sayesinde kapandım hatun diyor vay efendim diger kapananlara hakaret ettin :cool:

benim oglum bina okur döner döner yine okur misali ..

Hırsızlık ve yolsuzluk dedigin kavramlar anca sen ve senin gibilerin meramlı serzenişler diye ısrarla yazmamıza ragmen can hıraş kavramlar üzerinden sürekli kendinizi paralamanız gerçekten üzücü..Yani ben bir zaman sonra hasta olabilirsiniz kanaatindeyim..

Size göre sizden olmayan birileri sizi yönetiyor o zaman devran benim devranım sürebildigim kadar hükmümü sürüp saltanatımla yaşiciim o kadaaar !

yazdıklarım gayet anlaşılır ama senin anlayamama hatta anlamamak için direnmelerin var bu da senin sorunun gerçi beni baglamaz

Ayrıca bir husus gerçekten sap ile saman karıştırma konusunda eline su dökemeyecegimi bir kere daha anladım

Ben diyorum hatunun sayesinde kapandım hatun diyor vay efendim diger kapananlara hakaret ettin :cool:

Hırsızlık ve yolsuzluk dedigin kavramlar anca sen ve senin gibilerin meramlı serzenişler diye ısrarla yazmamıza ragmen can hıraş kavramlar üzerinden sürekli kendinizi paralamanız gerçekten üzücü..Yani ben bir zaman sonra hasta olabilirsiniz kanaatindeyim..

Size göre sizden olmayan birileri sizi yönetiyor o zaman devran benim devranım sürebildigim kadar hükmümü sürüp saltanatımla yaşiciim o kadaaar !
yazdıklarına "keser döndü sap döndü ,gün oldu hesap döndü" diyerek nokta koyuyorum................

Sizin için önemli olan NEYİN HAKLI OLDUĞU DEĞİL , KİMİN (HANGİ TARAFIN ) HAKLI OLMASI GEREKTİĞİ gibi duruyor. Bu da benim aklımla , vicdanımla ,deneyimlerimle doku uyuşmazlığı yaratıyor. Kalkanları , kılıçları ,bildik klişe sloganları, argümanları bırakıp ,onlar ve biz kısır döngüsünü ,siyaseti aşıp haklıya haklı ,haksıza haksız dersek , ya da bu konuyu çok iyi bilmiyorum dersek ,sorgularsak , fanatizmin çıkmaz sokaklarında kaybolmazsak ,kendimiz , ülkemiz ve tüm dünya için çıtayı çok daha iyi bir yere taşır , gelişmenin önünü açarız.

Montaj degil demiyor ya erdogan. Beni dinlediler diyor. Adam bi kere cikip bu sesler montaj dedi mi?
sesler montaj değil kaset mo ntAJ ZATİ........
Bİ ARKADAŞTA SÖLEMİŞTİ BİZİMDE BİRKAÇ GÜN KONUŞMALARIMIZI DERLESELER NELER ÇIKAR KALMIŞ Kİ BU BİR BAŞBAKAN....:KK53:

Sizin için önemli olan NEYİN HAKLI OLDUĞU DEĞİL , KİMİN (HANGİ TARAFIN ) HAKLI OLMASI GEREKTİĞİ gibi duruyor. Bu da benim aklımla , vicdanımla ,deneyimlerimle doku uyuşmazlığı yaratıyor. Kalkanları , kılıçları ,bildik klişe sloganları, argümanları bırakıp ,onlar ve biz kısır döngüsünü ,siyaseti aşıp haklıya haklı ,haksıza haksız dersek , ya da bu konuyu çok iyi bilmiyorum dersek ,sorgularsak , fanatizmin çıkmaz sokaklarında kaybolmazsak ,kendimiz , ülkemiz ve tüm dünya için çıtayı çok daha iyi bir yere taşır , gelişmenin önünü açarız.
aynen öyle

tarafım ben aksini hiç iddia etmedim...

o sizin deneyimleriniz sizin uyuşmazlıgınız inanın beni zerre miskal baglamıyor..

Bu bilindik dediğiniz argümanlar,klişe sloganlar,kısır döngü siyaset,kalkan dediklerinizi kullanma sırası benimdir..

Gün gelip devran döndügünde de işine gelen kullansın..

Bu kadar basit bana göre :))

aynen öyle

tarafım ben aksini hiç iddia etmedim...

o sizin deneyimleriniz sizin uyuşmazlıgınız inanın beni zerre miskal baglamıyor..

Bu bilindik dediğiniz argümanlar,klişe sloganlar,kısır döngü siyaset,kalkan dediklerinizi kullanma sırası benimdir..

Gün gelip devran döndügünde de işine gelen kullansın..

Bu kadar basit bana göre :))

Ben de tarafım ; akıl , vicdan , adalet ve gerçekten sevgi saygı nereye veya kime konarsa ondan tarafım .Ama çirkinliği ,tutarsızlığı ,kabalığı ,haksızlığı görürsem söylerim ya da giderim .Rehine değilim :)

Ben de tarafım ; akıl , vicdan , adalet ve gerçekten sevgi saygı nereye veya kime konarsa ondan tarafım .Ama çirkinliği ,tutarsızlığı ,kabalığı ,haksızlığı görürsem söylerim ya da giderim .Rehine değilim :)

biz de işte zamanın behrindeki çiekinligi,tutarsızlığı,kabalık ve haksızlıgı gördüğümüz için taraf olduk..biz de rehine degildik..

biz de işte zamanın behrindeki çiekinligi,tutarsızlığı,kabalık ve haksızlıgı gördüğümüz için taraf olduk..biz de rehine degildik..

Bazen bir şeyin o kadar , o kadar , o kadar , o kadar ve o kadar karşısında oluruz ki nefret ,öfke ve sevgisizlikten algılarımız kapanır , çıtayı düşürüp ya da düşük çıtayı destekleyip o kadar karşı çıktığımız şeyin kendisine usul usul dönüşmüş olduğumuzun farkına bile varamayız. Donmaktan ölmek üzere olan birinin üzerine tatlı bir uyku çökmesi gibi .

işte o kadar o kadar o kadar kin ve nefret ile sevgisizlikten algılarını kapadılar ki çıtayı yükseltip bireysel hak ve özgürlüklerin karsısına laik devlet anlayısı diyerek ultimatom ve ardından dayatma ile kalpleri ile tasdik ettiklerini dilleriyle ikrar ettiler

Zaman sonra donmak üzere olan birilerinin icraatsizlikten yakınmaya hakkının olmadıgını görüp çöreklendigi uyku çökmesinden dirilmesi gibi :KK66:

akşam erken çıkmışım ..
verecek cevap çokk lakin karşındaki kişinin algı ve yorum sorunu varsa ,sayfalarda yazsam bişi ifade etmiyor ....

Tek ricam din konusunda yorum yapmayın Allah aşkına ...bu konuda ne kadar cahil vede taraflı oldugunuz aşıkar ...
demek ben ,kontes, esra ,pembe gibiler yüzünden islamdan soguyorsunuz . zaten soguk oldugunuz bişiden tekrar nasıl sogursunuz ? eski bir mesajınızdada eskiden müslüman oldugunuzu bu hükümet yüzünden islamdan ayrıldıgınızı yazmıştınız (yanlış hatılıyorsam uyarın ) ben bir müslüman olarak şu an islama düşman bir ülkede dahi olsam bu bişi degiştirmez dinim adına ...
iman olgusu kişilerden alınacak bişi değildir hanımefendi . bir dinden sogumakda kişiyle onun yaşayışı vede anlatıklarıyla yada yaşadıgı ülkeyle olmaz .. bunlar olmayan şeye bahanedir ...
yazdıklarımdandan kendi kafanızda algı oluşturp diger dinleri vede dinsiz olanları yergimi çıkarmazsınız inşallah ...
benim hayat felsefem '' yaradılanı severim yaradandan ötürü'' dür ...

akşam erken çıkmışım ..
verecek cevap çokk lakin karşındaki kişinin algı ve yorum sorunu varsa ,sayfalarda yazsam bişi ifade etmiyor ....

Tek ricam din konusunda yorum yapmayın Allah aşkına ...bu konuda ne kadar cahil vede taraflı oldugunuz aşıkar ...
demek ben ,kontes, esra ,pembe gibiler yüzünden islamdan soguyorsunuz . zaten soguk oldugunuz bişiden tekrar nasıl sogursunuz ? eski bir mesajınızdada eskiden müslüman oldugunuzu bu hükümet yüzünden islamdan ayrıldıgınızı yazmıştınız (yanlış hatılıyorsam uyarın ) ben bir müslüman olarak şu an islama düşman bir ülkede dahi olsam bu bişi degiştirmez dinim adına ...
iman olgusu kişilerden alınacak bişi değildir hanımefendi . bir dinden sogumakda kişiyle onun yaşayışı vede anlatıklarıyla yada yaşadıgı ülkeyle olmaz .. bunlar olmayan şeye bahanedir ...
yazdıklarımdandan kendi kafanızda algı oluşturp diger dinleri vede dinsiz olanları yergimi çıkarmazsınız inşallah ...
benim hayat felsefem '' yaradılanı severim yaradandan ötürü'' dür ...

İyi ki sogumuş ciddiyim bu konuda en azından safı belli :))

Back