Ama çok mantıksız değil mi kabullenemiyorum hahaha30 temmuzun üzerine 9 ay 10 gün yani 40 hafta eklenerek hesaplanır doğum da. benim son reglim 4 mayıs ve su an beklenen doğum tarihim 07.02.2025 mesela. yumurtlama gününüzün genelik haftası veya doğum hesaplamasıyla bir ilgisi yok.
döllenmenin olduğu tarih değil, döngünğn başladığı yani yumurtanın oluşmaya başladığı tarih baz alınıyor. bu hesaplanan 40 haftanın ilk iki haftası aslında hamile bile değilizAma çok mantıksız değil mi kabullenemiyorum hahahaçok teşekkürler bilgi için
döllenmenin olduğu tarih değil, döngünğn başladığı yani yumurtanın oluşmaya başladığı tarih baz alınıyor. bu hesaplanan 40 haftanın ilk iki haftası aslında hamile bile değilizve aslında 38 hafta hamilelik yasıyoruz ama nedense döngünün başından hesaplanıyor illa ki tıbbi bir açıklaması vardır i
döllenmenin olduğu tarih değil, döngünğn başladığı yani yumurtanın oluşmaya başladığı tarih baz alınıyor. bu hesaplanan 40 haftanın ilk iki haftası aslında hamile bile değilizve aslında 38 hafta hamilelik yasıyoruz ama nedense döngünün başından hesaplanıyor illa ki tıbbi bir açıklaması vardır
Ben haftaya ilk kontrolume gideceğim son adet tarihim 24 temmuz 28 ağustosta gideceğim. O zaman 5 haftalık gibi mi oluyor ?Herkes cinsel ilişki tarihini hatırlayamıyor, herkeste yumurtlama aynı zamanda değil, yumurtlama tarihi belli olsa bile spermin ve yumurtanın yaşama zamanını hesaplarsak döllenme illaki yumurtlamanın olduğu gün olmak zorunda da değil. O yüzden daha kolay olsun diye adetin ilk günü, yani o yumurtaların oluştuğu günden hesaplanır.
Evet tam 5 oluyor, keşke 5'in biraz daha sonuna doğru gitseydiniz ama daha garanti olurduBen haftaya ilk kontrolume gideceğim son adet tarihim 24 temmuz 28 ağustosta gideceğim. O zaman 5 haftalık gibi mi oluyor ?
Hmm randevum 28ine o yüzden en azından kese görmek için diye düşündüm.Evet tam 5 oluyor, keşke 5'in biraz daha sonuna doğru gitseydiniz ama daha garanti olurdu