• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Son 6 yılda yeni konut fiyatları yüzde 68 arttı

Arkadaş kriz var iş yok diyorlar ev fiyatları almış başını gitmiş.Alanda var.
Eee bu kriz sadece bizemi var anlamadım :KK12:

Evet, ortadirek kesimindeyseniz evet sadece bize var... Ama bu ev fiyatlarının da patlayacağını düşünüyorum. Fiyatlar düşmese bile, kredi faizleri düşer...

Gerçektende ev fiyatlarında ciddi artış var, çevremde çok inşaat yapılıyor, atıyorum 150 metrekare 3+1 bir daire 3 yıl önce 150 bin liraysa şu anda 200 bin lira.
Ki %68'lik artış İstanbul, İzmir, Ankara gibi Büyükşehirlerde konut fiyatlarını epey etkiledi, nakit alabilenler ya yabancılar ya da belli bir gelir düzeyinin üzerindeki insanlar, ortadirek en az 120 ay vadeli kredi çekip alıyor konutları.
İstanbul'da 30-40 yıllık evler bile 700-800 bin liradan satılıyorken varın siz düşünün.

Ben nasıl alıyorlar inanın hala anlayamıyorum. 4 senelik evliyim, borçlarımız daha yeni bitti sayılır 1 sene falan oluyor. Eşimle ev bakalım dedik, almışken yeni ev olsun, aman Allah'ım 200,000TL den aşağı ev yok, üstelik bu dediklerimde şehre uzak ve en kötü evler. Şoka girdik, sonuç hala kiracıyız.. Ama inanın millet patır patır ev alıyor, biz nasıl alamıyoruz ben de hayret ediyorum...

İstanbulda yaşarkene ben 120 tl'ye sıfır dairelere burun kıvırmıştık 4 yıl önce eşimle. Pahalı demiştik, Alanlar şimdi 350 biner satıyor ya. 3-4 tane 100 bine burun kıvırdığımız evler 300-400 bine gidince şu an kafamı taşlara vurmaya başladım.

%67 değil %300 zam yahu.

O zaman 100 bine alamayız diyenler şimdi paşa paşa 300 bin verip alıyor, çünkü gördük artık daha ucuzu yok ve olamayacak, 400 bin olmadan alalım diyorlar. Şaka gibi.

Kocaeli'de piyasa daha iyi, İstanbulda ev alamayan Kocaeliden alsın ya da almasın, almayın, uçmasın fiyatlar :KK14:

ben bundan 4 yıl öncesine kadar bulduğum birçok evi eşimin sayesinde kaçırdım ,hepsine burun kıvırdı sanki biz oturucaz keşke şu banka prosüdürleri değişmeden alsaydım ,hani eş onayı olmadan kredi çekme olayı varya ,şimdiye 4 yılı bitirmiştim borcun,sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır hala kiradayız,şu saatten sonra 600 binlik eve 1000 tl kira verir otururm yani ,kredi çekip kendimi ödemek için parçalayacağıma,bizim çevremizde 4 yıl önce 40 bine bulduğum daire şuan 440 bin tl düşün artık

Evet, ortadirek kesimindeyseniz evet sadece bize var... Ama bu ev fiyatlarının da patlayacağını düşünüyorum. Fiyatlar düşmese bile, kredi faizleri düşer...

Ben nasıl alıyorlar inanın hala anlayamıyorum. 4 senelik evliyim, borçlarımız daha yeni bitti sayılır 1 sene falan oluyor. Eşimle ev bakalım dedik, almışken yeni ev olsun, aman Allah'ım 200,000TL den aşağı ev yok, üstelik bu dediklerimde şehre uzak ve en kötü evler. Şoka girdik, sonuç hala kiracıyız.. Ama inanın millet patır patır ev alıyor, biz nasıl alamıyoruz ben de hayret ediyorum...

Banka kredisiyle alıyor çoğu, 120 ay vadeyle, ev fiyatları uçuyor, bir an önce nereden olursa olsun bir ev alayım, en kötü kiraya veririm, kiranın üzerine de maaşımdan biraz katar krediyi öderim deyip alan tanıdıklarım var. Tabii bu bahsettiğim kişiler emekli kesimi, emekli maaşlarına takviye olsun diye ek iş yapanlar.

Kredi ödüyorlar mecburen ama ben şahsen krediyle alamam, faizlerin tavan yaptığı, devalüasyon olduğu günleri de gördüm çünkü, kredi çekenlerin bir gecede borçlarının 2'ye 3'e katlandığına şahit olduğum dönemler var, 120 ay benim için ürkütücü bir süre, 2 aylık kredi çeksem uykularım kaçar maalesef, kaldı ki 10 yılda bankaların durumu ne olur, ne biter öngöremediğim için sonunu göremediğim işe girişmem.

Ya nakit alırım ya kiracı kalırım zihniyeti var bende.

Banka kredisiyle alıyor çoğu, 120 ay vadeyle, ev fiyatları uçuyor, bir an önce nereden olursa olsun bir ev alayım, en kötü kiraya veririm, kiranın üzerine de maaşımdan biraz katar krediyi öderim deyip alan tanıdıklarım var. Tabii bu bahsettiğim kişiler emekli kesimi, emekli maaşlarına takviye olsun diye ek iş yapanlar.

Kredi ödüyorlar mecburen ama ben şahsen krediyle alamam, faizlerin tavan yaptığı, devalüasyon olduğu günleri de gördüm çünkü, kredi çekenlerin bir gecede borçlarının 2'ye 3'e katlandığına şahit olduğum dönemler var, 120 ay benim için ürkütücü bir süre, 2 aylık kredi çeksem uykularım kaçar maalesef, kaldı ki 10 yılda bankaların durumu ne olur, ne biter öngöremediğim için sonunu göremediğim işe girişmem.

Ya nakit alırım ya kiracı kalırım zihniyeti var bende.

Haklısınız, ben de sizin gibi düşünüyorum, ama artık kira fiyatları da artmaya başladı. Maddi durumumuz yaşıtlarımıza göre iyi sayılabilecek durumda olmasına (iki kişi çalışıyoruz) rağmen kredi çekmeye gönlüm razı değil, evlenirken küçük bir meblağ kredi çektim ödeyene kadar uykularım kaçtı... Ama kredi olmadan da ev sahibi olamayız gibi geliyor, forumdaki birikim topiclerine kayıt oldum bakalım belki bir kısmını biriktirebilirsek... Üstü kredi, sanki krediye muhtaçmışız , kredi çekmezsek hiç evimiz olamayacakmış gibi geliyor...

Haklısınız, ben de sizin gibi düşünüyorum, ama artık kira fiyatları da artmaya başladı. Maddi durumumuz yaşıtlarımıza göre iyi sayılabilecek durumda olmasına (iki kişi çalışıyoruz) rağmen kredi çekmeye gönlüm razı değil, evlenirken küçük bir meblağ kredi çektim ödeyene kadar uykularım kaçtı... Ama kredi olmadan da ev sahibi olamayız gibi geliyor, forumdaki birikim topiclerine kayıt oldum bakalım belki bir kısmını biriktirebilirsek... Üstü kredi, sanki krediye muhtaçmışız , kredi çekmezsek hiç evimiz olamayacakmış gibi geliyor...
Allah hayırlısını versin, inşallah herkes ev sahibi olabilsin, bunu canı gönülden isterim çünkü kiracılık gerçekten zor.

Back