- 24 Haziran 2015
- 926
- 838
- 23
- 37
Arkadaş kriz var iş yok diyorlar ev fiyatları almış başını gitmiş.Alanda var.
Eee bu kriz sadece bizemi var anlamadım![]()
Evet, ortadirek kesimindeyseniz evet sadece bize var... Ama bu ev fiyatlarının da patlayacağını düşünüyorum. Fiyatlar düşmese bile, kredi faizleri düşer...
Gerçektende ev fiyatlarında ciddi artış var, çevremde çok inşaat yapılıyor, atıyorum 150 metrekare 3+1 bir daire 3 yıl önce 150 bin liraysa şu anda 200 bin lira.
Ki %68'lik artış İstanbul, İzmir, Ankara gibi Büyükşehirlerde konut fiyatlarını epey etkiledi, nakit alabilenler ya yabancılar ya da belli bir gelir düzeyinin üzerindeki insanlar, ortadirek en az 120 ay vadeli kredi çekip alıyor konutları.
İstanbul'da 30-40 yıllık evler bile 700-800 bin liradan satılıyorken varın siz düşünün.
Ben nasıl alıyorlar inanın hala anlayamıyorum. 4 senelik evliyim, borçlarımız daha yeni bitti sayılır 1 sene falan oluyor. Eşimle ev bakalım dedik, almışken yeni ev olsun, aman Allah'ım 200,000TL den aşağı ev yok, üstelik bu dediklerimde şehre uzak ve en kötü evler. Şoka girdik, sonuç hala kiracıyız.. Ama inanın millet patır patır ev alıyor, biz nasıl alamıyoruz ben de hayret ediyorum...