• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Son 6 yılda yeni konut fiyatları yüzde 68 arttı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Fiyat artışı en çok 3+1 konut tiplerinde görüldü
Sitene Ekle
son-6-yilda-yeni-konut-fiyatlari-yuzde-68-artti-6739890.Jpeg

Türkiye İş Bankasının desteği ile Reidin ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından hazırlanan Yeni konut Fiyat Endeksi Şubat 2016 sayısı yayımlandı.

Yeni Konut Fiyat Endeksine göre, şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,66, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,13 ve endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı ocak ayına göre ise yüzde 68,60 artış gerçekleşti.

Şubat ayında endeks bir önceki aya göre, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yer alan markalı konut projelerinde yüzde 0,29, Avrupa Yakası'nda ise yüzde 0,66 oranında artış gösterdi. Endeksin başlangıç dönemine göre ise İstanbul Anadolu Yakası'ndaki projeler Avrupa Yakası'na kıyasla 8,2 puan fazla arttı.

EN ÇOK ARTIŞ 3+1 TİPİ KONUTLARDA

Endeks, bir önceki aya göre, 1+1 konut tipinde yüzde 0,36 artarken, 2+1 konut tipinde yüzde 0,63, 3+1 konut tipinde yüzde 1,02 ve 4+1 konut tipinde yüzde 0,13 artış gösterdi.

Ayrıca, ocak ayına göre 51-75 metrekarelik konutlarda yüzde 0,44 artan endeks, 76-100 metrekarelik konutlarda yüzde 0,67, 101-125 metrekarelik konutlarda yüzde 0,86, 126-150 metrekarelik konutlarda yüzde 0,91, 151 metrekare ve daha büyük alana sahip konutlarda ise yüzde 0,61 arttı.

Yüzde 38'i banka kredisiyle alınıyor

Endekse göre, şubat ayında satışı gerçekleştirilen konutların yüzde 23’ü bitmiş konut stoklarından oluşurken, yüzde 77’si ise bitmemiş konut stoklarından oluşuyor. Anadolu Yakası'nda satılan konutların yüzde 23’ü, Avrupa Yakası'nda satılan konutların ise yüzde 17’si bitmiş konut stoklarından oluşuyor.

Markalı projelerden konut satın alan müşterilerin peşinat, senet ve banka kredisi kullanım oranlarına bakıldığında ise peşinat kullanımının yüzde 37, banka kredisi kullanımının yüzde 38 ve senet kullanımının yüzde 26 olarak gerçekleştiği görülüyor.

Şubat ayında markalı konut projeleri kapsamında gerçekleştirilen satışların yüzde 30’luk (son 6 aylık ortalama yüzde 37) kısmı yabancı yatırımcılara yapılırken, ağırlıklı olarak 3+1 konut tipleri ile ortalama 135 metrekare büyüklüğe sahip konutların tercih edildiği dikkat çekiyor.
http://www.milliyet.com.tr/son-6-yilda-yeni-konut-fiyatlari/ekonomi/detay/2210182/default.htm

Arkadaş kriz var iş yok diyorlar ev fiyatları almış başını gitmiş.Alanda var.
Eee bu kriz sadece bizemi var anlamadım :KK12:

herhalde bize var:KK51:

Gerçektende ev fiyatlarında ciddi artış var, çevremde çok inşaat yapılıyor, atıyorum 150 metrekare 3+1 bir daire 3 yıl önce 150 bin liraysa şu anda 200 bin lira.
Ki %68'lik artış İstanbul, İzmir, Ankara gibi Büyükşehirlerde konut fiyatlarını epey etkiledi, nakit alabilenler ya yabancılar ya da belli bir gelir düzeyinin üzerindeki insanlar, ortadirek en az 120 ay vadeli kredi çekip alıyor konutları.
İstanbul'da 30-40 yıllık evler bile 700-800 bin liradan satılıyorken varın siz düşünün.

ya bizim burda yüzde yüz arttık dibimize yeni apartman yapıldı fiyatını soralım dedik 600 dedi, sankim apartmanı satıyo:KK53:

Sizin oralar ucuzmuş
Burda bir avuç su gören evlere 1 milyon diyorlar :confused:

ya bizim burda yüzde yüz arttık dibimize yeni apartman yapıldı fiyatını soralım dedik 600 dedi, sankim apartmanı satıyo:KK53:
E öyle ne sandın :-)
Dua et sıfır daireye 600 demiş, annemin oturduğu semte Nur yağdı, 50 yıllık gecekondulardan birini satılığa çıkarmışlar, anne kaç liraya satıyorlarmış dedim 1 milyor, milyar dedi, ben :KK57:

Boğaz manzaralı, 2+1 Bahçeli gecekondu arayan varsa duyurulur, 1 milyarı cebe koysun gitsin:KK70:

E öyle ne sandın :-)
Dua et sıfır daireye 600 demiş, annemin oturduğu semte Nur yağdı, 50 yıllık gecekondulardan birini satılığa çıkarmışlar, anne kaç liraya satıyorlarmış dedim 1 milyor, milyar dedi, ben :KK57:

Boğaz manzaralı, 2+1 Bahçeli gecekondu arayan varsa duyurulur, 1 milyarı cebe koysun gitsin:KK70:

bi milyon verdikten sonra gecekondu değil yalı diyelim biz ona:KK48:

yaşadığım semtte 40 senelik, içi harap dairelerin fiyatı o.. yeniyi o fiyata bulabiliyorsan kaçırma al :)

bi milyon verdikten sonra gecekondu değil yalı diyelim biz ona:KK48:
Yalı mı:KK14: İstanbul'da 1 milyara yalı bulursan haber et hemen alacağım :KK59: milyon dolarla telafuz ediliyor yalılar, villalar:KK45:

Biz Türk parasını bile aştık annem, dolar kullanıyoruz yeşil yeşil:KK70:

Yalı mı:KK14: İstanbul'da 1 milyara yalı bulursan haber et hemen alacağım :KK59: milyon dolarla telafuz ediliyor yalılar, villalar:KK45:

Biz Türk parasını bile aştık annem, dolar kullanıyoruz yeşil yeşil:KK70:
Bizim burdada avro makbul
Yazamıyorum bile bana o kadar yabancı işte :KK70:

6 yılda çok şeye zam geldi, maaşlara bir verdiler, zamlara 10 koydular..
Eh ekmek zamlanırken, et, yumurta, su, doğalgaz, elektrik.....
İş gücü çoğaldı, emek olan kısmın alması gereken hakkı azaldı..
Sosyal duyar-sızlık bile zamlandı..
Ucuz işçiliğin, ucuz canları olan bir ülkeyiz..
Eskiden enflasyon diye bir şeyden bahsedilirdi.. Şimdi zamların adı güncelleme, enflasyon senede bir duyduğumuz bir kelime..
Malum artık güncelliyorlar..
Milletçe ya boğazdan kısıp, hayattaki çok şeyden feragat edip ev sahibi olacağız.. Yada zengin akrabalarımız ölürken bize miras bıraksın evlerini diye dua edeceğiz..

ya arkadaş nasıl zengin yerlerde oturuyosanız ben 600 dedim ezdikçe ezdiniz:KK70::KK70: valla benim oturduğum semtte fena bi semt değil:KK53:
Dolarlarımız avrolarımızla dövdük seni :KK70:
Şaka bir yana da ev fiyatları bulunduğu il, bölgeye göre değişiyor, hangi ildesin bilmiyorum ama İstanbul ev fiyatları konusunda şaka gibi, en ucuz ev 400-500 bin liradan başlıyor, şöyle biraz manzara olsun, birde site içinde olursa iyi olur dersen 800-900-1.000 diye gidiyor.

nameaver Akdeniz bölgesindeymiş, turistik bir yerde olduğu anlaşıldı avro demesinden:-)
Turistik yerdeysende fiyatlar yine uçuk, misal Bodrum'da eli yüzü düzgün bir ev bul 900 bin liraya falan, sonra hemen bana haber ver, buldum diye.

Şaka bir yana da ev fiyatları bulunduğu il, bölgeye göre değişiyor, hangi ildesin bilmiyorum ama İstanbul ev fiyatları konusunda şaka gibi, en ucuz ev 400-500 bin liradan başlıyor, şöyle biraz manzara olsun, birde site içinde olursa iyi olur dersen 800-900-1.000 diye gidiyor.

nameaver Akdeniz bölgesindeymiş, turistik bir yerde olduğu anlaşıldı avro demesinden:-)
Turistik yerdeysende fiyatlar yine uçuk, misal Bodrum'da eli yüzü düzgün bir ev bul 900 bin liraya falan, sonra hemen bana haber ver, buldum diye.

valla ben bu mali durumla toyzshoptan oyuncak ev alabilirim ancak, o da lego marka bile olmaz:KK70::KK70::KK70::KK70:

Tamam bulup yerleştikten sonra haber veririm :KK70:

Valla Allah evi olmayanlara yardım etsin, bu zamanda ev sahibi olmak çok zor, görüyorum işte çevremde krediyle ev alanlar çoğunlukta, onlarda ancak emekli olup toplu para aldıklarında üstüne kredi çekerim, öderiz nasipse deyip alıyorlar.
120 ay vadeyle, öde öde biter mi:(

Valla Allah evi olmayanlara yardım etsin, bu zamanda ev sahibi olmak çok zor, görüyorum işte çevremde krediyle ev alanlar çoğunlukta, onlarda ancak emekli olup toplu para aldıklarında üstüne kredi çekerim, öderiz nasipse deyip alıyorlar.
120 ay vadeyle, öde öde biter mi:KK43:
Bizde ev sahibi olmak için emekliliği bekleyenlerdeniz.. 900 kira veriyoruz burada.. Kredi çeksek 3000 civarı 10 yıllık vadede bile, iyi ve yeni yapı binalar için.. Hayat zor gerçekten.. Allah herkesin gönlüne göre versin..

Bizde ev sahibi olmak için emekliliği bekleyenlerdeniz.. 900 kira veriyoruz burada.. Kredi çeksek 3000 civarı 10 yıllık vadede bile, iyi ve yeni yapı binalar için.. Hayat zor gerçekten.. Allah herkesin gönlüne göre versin..
Âmin, Allah hem size hem ev sahibi olmak isteyen herkese yardım etsin, kiralar zaten bel büküyor, kiralardan da haberim var, yeme-içme, faturalar, okuyan çocuk varsa onun masrafları, elde avuçta ne kalıyor ki geriye de krediyle ev alabilsin insanlar.
Eskiden ekmek Aslan'ın ağzında derlerdi, şimdi kuyruğuna kadar indi, al alabilirsen, ye yiyebilirsen.
Buna rağmen artık herkes rahat rahat yaşıyor diyorlar ya gülme tutuyor beni.

Back