Soma’daki sakallılar bakın kimmiş?

Pfffff...Hepsi mi aynı olur arkadaş..Şu okuduğum haberler dinden ne kadar uzak.

onlar kendince ölen madencilerimize dua etmiş.ne denseydi sizin duanızı istemiyoruz mu.biz bizim yanımızda olmayan müslüman ülkelerden dertlenirken

cemaatin somaya gitmesinden rahatsız olup haber yapılabiliyor ama değil mi ... Müslüman ülkelerin bizim yanımızda olmayacağı belli zaten kimse buna şaşırmıyor artık..

dağıtılan bildiride ne yazıyor, kim anladı. Ordakiler o acıyla okuyunca hemen anladılar mı ki....Herhalde herkese bir türkçe sözlük lazım.

neymiş sebebi rahatsız olma nedenleri ne..
bende rahatsız olmadım ne ayinden ne cemaatin oraya gitmesinden... cemaat gidince sıkıntı ne anlam veremiyorm.

Siz sadece fiziksel rahatsizliklar icin bilimin, doktorlarin oldugunu zannediyorsunuz, anladim...
Kime ne tabi ki nereye giderseniz gidin ama gidecekseniz de din adami yerine tarikat adamlarina gitmeyin karistirip, niyet ayni degil cunku, dikkat...
Söylemedim şeyler i söylemiştim gibi yapmayın uğraşmak zahmet oluyor
Ben öyle bişey demedim desem bile çok gereksiz bir ayrıntı

fakire garibana mevlüt fatiha hatim, kendilerine yalı ayakkabı kutuları falan işte.

rıza sarraf'a da yurt dışına çıkış izni.

egemen bağış'ın dediği gibi bu millete bakara makara.

Ne varsa garibana, birinin cebi parayla digerinin ici aciyla doluyor...

çünkü din adamı değil onlar. tarikat adamı.

aradaki farkı bildiğinizden de emin değilim ama araştırıp öğrenin.

Diyanet isleri baskanina da o din adami degil devlet adami dersiniz degil mi?..cok biliyorsnz ama bi siz bi arastrn bakalm tarikat neye yarar ortak paydasi nedr diye

bende rahatsız olmadım ne ayinden ne cemaatin oraya gitmesinden... cemaat gidince sıkıntı ne anlam veremiyorm.

Hocaların oraya gönderilme amacından kuşkuluyum ben. İnsanlar isyan etmesin, kader olduğunu kabullensin, susup otursunlar diye gönderildi. Burdaki kızgınlık hükümete. Kimsenin dinle zoru yok. Müslüman olan zaten hoca ayağına gelmese o gidicek hocaya..

Hocaların iyi niyetlerde olduğunu düşünüyorum buna inanmak istiyorum. Ne olursa olsun oraya gidip bulunmaları bile büyük bir şey. Oturduğumuz yerden konuşuyoruz biz. Birkaç insanın bile acısını paylaştılarsa güzel bir şey...

dağıtılan bildiride ne yazıyor, kim anladı. Ordakiler o acıyla okuyunca hemen anladılar mı ki....Herhalde herkese bir türkçe sözlük lazım.

sakallı ılmamız yeter diye düşündüler galiba. neticede bu müzlümanlara cuma günü bir ayet gugıllarım ne güzel dünyalığımı düzerim bakara makara diyen adam AKPli Egemen Bağış.

insanlar inancın özel dünyalarında yaşanan bir şey olduğunu anlayana bu suistimal devam edecek maalesef.

bu suistimal sürdüğü sürece de felaketler devam edecek.

maalesef!

Yani siz yazana kadar hiç böyle düşünmemiştim,ne alaka ...
Bazen bir konuda yorumları okuyunca şaşırıp kalıyorum,nasıl olayları birbirine bağlıyosunuz
Ne olmuş yani... Oraya bir cemaatin mensubu adamlar gitmiş,dua etmişler,insanların acılarına ortak olmuşlar
ben bunda hiç bir artniyet göremedim kusura bakmayın.Tam tersi çok da güzel bir davranış,keşke herkes yapabilse...
Bakanın yanına gidip ziyaret etmeleri de hükümetin ordaki insanlara aman susun demek olduğu anlamını da nasıl çıkartıyosunuz pessss

Aynen öyle..Ama nedense anlamamak için ısrar ediliyor..

Söylemedim şeyler i söylemiştim gibi yapmayın uğraşmak zahmet oluyor
Ben öyle bişey demedim desem bile çok gereksiz bir ayrıntı

Bana da gore de gerekli bir ayrinti, fiziksel rahatsizlikla ne alakasi var dediniz ben de ilim, bilim, tip sadece fiziksel degil ruhsal rahatsizliklar icin de var dedim...Iyi niyet gormuyorum, tekrar tekrar soyluyorum, eger o insanlara yardim icin orda olsalar o insanlari o hale getirenlerin sofralarinda degil, onlarin yanlarinda olurlardi...

Sıkıntı sakalli cubbeli olmalari.cagdaslktan uzak yobaz gerici çünkü. Küfür küfürle bir oluyor da musluman muslumanla bir olamiyor...

Din adamı değil tarikat adamı yani öcü
Dikkat edin yerler
Bu insanların hizmetlerinin binde birini yapmayıp ahkam kesenler komik
Bu ülkeye seven yaramıyor
İnsanlar gayet memnun kalmışlar
Bilinsin

yok artık yaaa .. yani herşeyin altında bir neden aranıyor...

onlar devletin sofralarda değil devlet onların sofrasında
Günlerdir oradan ayrılmayan bakanlar için gayet güzel davranış
Ne yani din için gidip ayaklanma mı çıkarsın

Arkadaslar niyet okumakta uzmanlaşmış herhalde.diyorum ya tek dertleri sakalli cubbeli olmalari.rahip olsaydi daha modern olurduk...

Diyanet isleri baskanina da o din adami degil devlet adami dersiniz degil mi?..cok biliyorsnz ama bi siz bi arastrn bakalm tarikat neye yarar ortak paydasi nedr diye

aydınlatayım:

islamiyete göre din adamı "parayla" iş yapmaz. dolayısıyla diyanetteki hiç kimse din adamı olamaz.

diyanet siyasi bir kurumdur. hükümetin düdüğünü öttürür.

ülkenin geri kalma sebebi budur zaten. devlet hiç bir din tarikat veya inanç mensubuna "para" ödeyemez.

avrupa veya amerika'da, gelişmiş hiç bir ülkede hiç bir inanca tek kuruş verilemez devlet tarafından. bu kararla geliştiler zaten.

para ödemek isterse halk toplar öder cami veya kilise yaptırır.

hele hele böyle milli bir acıda oraya hem de devlet tarafından belli bir tarikatı sokmak, gelişmiş hiç bir beynin alabieceği bir durum değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…