Güneş Kremleri Solaryum hakkında doğru bilgi almak istiyenler

Güneş kremleri, bronzlaşma

zedier

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2009
84
1
Solaryum sağlık işidir,solaryuma girin yada girmeyin ama doğru bilgilenin.Çünkü bu konu işin uzmanıyım.

peki canım ciddi zararları varmı anlatırmısın ?benneyaptımki

Tabiki solaryumun zararları var,bir kere her işte olduğu gibi azı karar çoğu zarar,bir kere aynı gün içinde 2 kere veya hergün üst üste solaryuma girilmez.Renk almak için her cilt tipinin 12-15 güne ihtiyacı var.gier her gün girer yanarım mantığı yanlış.Forumda herkes birbirine yanlış bilgi vermiş hayrete düştüm.Solaryuma girerken sadece solaryuma özel kremler sürülür,tavsiye edilien yağları okudukça şaştım.Esas bunlar sürülünce lekelenme olur.10 yıldır solaryum işletmeciliği yapıyorum,tek zararı ciltde kukruma ve yaşlanma yaptığı.Buda solaryumu kullanma sıklığı ile doğru orantılı.Yine buna bağlı olarak kanser riski.Güneşin altında ne kadar risk alıyorsak solaryumda aynı.Solaryumun artı bir zararı yok.Ancak güneşi yazın 3-4 ay bulabiliyoruz,solaryum ise 12 ay elimizin altında.Fanatikler dikkatli olmalı.Bilmem yeterli oldumu bilgiler.

Ben de bir arkadaşın kışın bir seansta 20 dk.girdiğini yazdığını gördüm.ınanamadım böyle abartı olur mu?Solaryumun zararları olduğunu herkez bilir.Kendine acımıyor mu bu arkadaşlar yazık!

Solaryum ilk giriş 6-10 dakikadan başlar.Birkaç seans 10dakika girildikten sonra 15 ,daha sonra 20 dakikaya çıkar.Dakika konusu kişinin cilt tipine ve makinenin içindeki ampullerin gücüne bağlıdır.Solaryumuda kesin kurallar yoktur,dakikalar kişiye özel ihtiyaca göre ayarlanır.

merhaba. ten rengim beyaz ve kış düğünü olacağı için düğünümde solaryuma girmek istiyorum. bir kereliğe mahsus olarak solaryuma girmek zarar vermeyecektir diye düşünüyorum. kaç dakikalık bir işlem yeterli olacaktır? ya da kaç seans gerekir?

merhaba. ten rengim beyaz ve kış düğünü olacağı için düğünümde solaryuma girmek istiyorum. bir kereliğe mahsus olarak solaryuma girmek zarar vermeyecektir diye düşünüyorum. kaç dakikalık bir işlem yeterli olacaktır? ya da kaç seans gerekir?
Beyaz tenli olduğunuz için tek seans hiç bir işe yaramaz,en azından 3seans girmeniz gererir.Ortalama bronzluk elde etmek için 5 seans yeterli oluyor.Bu seanslar vücut makineleri için eğer dekolte girmek istiyorsanız 2-3 seans yeterli.Gideceğiniz solaryumda sizi dakika ve seans sayısı olarak yönlendirirler.Her firmanın makinaları ve ampullaerini UV oranları farklı olduğu için uygulamalar ona göre yapılır.Alınan 5 seansının size hiç bir zararı olmaz endişelenmeyin,dakika konusunda titizlik gösterin ve gittiğiniz yer size güven vermeli.

Ben de bir arkadaşın kışın bir seansta 20 dk.girdiğini yazdığını gördüm.İnanamadım böyle abartı olur mu?Solaryumun zararları olduğunu herkez bilir.Kendine acımıyor mu bu arkadaşlar yazık!

Eğer dekolte makinesine girdiyse ve ten rengi koyu ise bunda hiç bir sakınca yok.Dekolte makinelerinde 15-20 dakika aralığında çalışılıyor.

Eğer dekolte makinesine girdiyse ve ten rengi koyu ise bunda hiç bir sakınca yok.Dekolte makinelerinde 15-20 dakika aralığında çalışılıyor.

Hayır bende o yüzden yazdım sakıncalı olduğunu.Arkadaş tüm vücut için girmiş.Beyaz tenliymiş.Dekolte için değil yani...

bir de boyayan makineler varmış bronz yapan ama solaryum ile değil bilginiz varmı?püskürterek bronzlaştırıyormuş

bir de boyayan makineler varmış bronz yapan ama solaryum ile değil bilginiz varmı?püskürterek bronzlaştırıyormuş

Püskürten makineler piyasaya hızlı giriş yaptı pek tutulmadı.Evet bronzlaşıyorsunuz ama boya olduğu için kıyafetleriniz lekeniyor,tırnaklara denk gelirse tırnaklarda boyanıyor.

X