Sol yumurtamda 6cmlik kist! Ameliyat sartmi?

genckiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2010
1.255
201
123
merhaba arkadaslar
Sol yumurtamds kist cikti 6cm buyuklugunde sanirim bayagidir patlamadiki bu kadar buyudu. Sizce ameliyat sartmi yumurtamida alirlarmi onunla beraber ? Ozaman hamilelik dahada zorlasir öyle degilmi?

merhaba arkadaslar
Sol yumurtamds kist cikti 6cm buyuklugunde sanirim bayagidir patlamadiki bu kadar buyudu. Sizce ameliyat sartmi yumurtamida alirlarmi onunla beraber ? Ozaman hamilelik dahada zorlasir öyle degilmi?
Kistin iyi huylu kötü huylu olmasına bakılmalı bende de 5 cm vardı yumurta çatlamadığı için oluşmuş adetle birlikte gtmişti mesela.

Olusan kist ne kisti?cikolata kistleri bu kadar buyuyebiliyor diye biliyorum ama pco da olabilir. Bununla ilgili bilginiz varmi?

Kistin iyi huylu kötü huylu olmasına bakılmalı bende de 5 cm vardı yumurta çatlamadığı için oluşmuş adetle birlikte gtmişti mesela.

Banada ayni sekilde dedi yumurta catlamamis ods buyumus 6 cm ama kendi gitmez ameliyatla almak lazim dedi

Olusan kist ne kisti?cikolata kistleri bu kadar buyuyebiliyor diye biliyorum ama pco da olabilir. Bununla ilgili bilginiz varmi?
Valla bana hicbir sey demedi diviyla dolu dedi tururnu demedi hayta buyuk olanda hafif kanama olmus. Bende bitane daha buldu kadin 2 cmlik

Folikül kistiymis benimki. Yani bu yumurtlama olmayinca bu buyuyomus hep

Benim adetle birlikte gitmişti. bence başka doktora git canım.
Yok canim baska doktora gittm
O da dediii bu kist 5 senedir var o halde dedi cunku bes sene once bakmislarmis yine yani 6 cmlik kist varmis aymi herde hala duruyo sanirim

bende de 7 cmlik vardı bir bucuk ayda ilacla kuculdu renkli ultrasonla bakılmıstı ozaman daha net cıkmıstı boyutu

bende de 7 cmlik vardı bir bucuk ayda ilacla kuculdu renkli ultrasonla bakılmıstı ozaman daha net cıkmıstı boyutu
Banada renkliyle bakti adam over kist bunlar kendiliginden giden zararsiz kistler dedi ama benim baska sikayetlerimde var ayni endometriosis hastaligi gibi olan onun bende olmasindan cok korkuyorummmm

Benimde 6 cm ve patladı cnm acile kendimi zor attim. Açık ameliyat oldum suan sezeryanli gibiyim atlatma zor ihmal etme
Bana hatta patlamaz dedi. Sende 6 cm iken mi patladi yoksa bir kac sure sonrami? Sendeki hangi tür kistti?

Canm benimki doktorun renkli ultrasyondan baktigina gore iyi huylu over kistlermis kendiliginden gidermis ama benim baska sikayetlerimde var endometriosis hastaliginin belirtileri gibi ben ondsn cok korkuyorum...

Pco hangi kist ilk defs duyuyorum? Renkli ultrasyon yapti onda daha net degilmi ne tür kist diye? Renkli ultrasyonda ayirt edebilirr herhalde over ksiti ve cikolata kistini?Bana over kist bunlar zarasiz kendiliginden gidenlerden dedi ama bilmiyorum baska sikayetlerimde var endometriosis hastaliginin belirtilerine cok benzio malesef....

Denicemde adetim suan yinede olurmu?
Ayrica endometriosis hastaliginin olma riski var bende cunku belirtileri ayni benimkileriyle. Baslayimmi sogan kuruyle?
Adetin geçsin başla endometriosis ne hic bilmiyorum da soğan suyu nun zararı yoktur heralde, doğan sonuçta, bi dene inşallah ise yarar, kist gider :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…