Sol memede kapsül kontraktür şüphesi

sardunya35

Guru
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
516
134
Merhaba arkadaşlar 1 yıl önce 360 cc protezle meme büyütme+dikleştirme+tübüler meme onarımı ameliyatı oldum. Bir süredir sol memede sızı, yanma, ağrı şikayetim var. Doktoruma muayene oldum, ultrason istedi. Ultrason çekildi ve kapsülün bazı yerlerinde düzensizlikler olduğu, kalınlaşma olduğu tespit edildi. Bu durum beni çok korkutuyor. Tekrar ameliyat olma düşüncesini aklıma getirmek istemiyorum. Başına gelenler var mı?
Ameliyat olmadan kapsül kontrakturunu atlatanlar?
Veya ameliyat olanlar; ikinci ameliyatınızı nasıl geçirdiniz?
Bende şu an inanılmaz bir pişmanlık var dertsiz başıma dert aldım, resmen sadece görüntü uğruna sağlığımla oynadım. Acaba komple ikisini de çıkarttırsam mı?
Bu durumda yok denecek kadar küçük ve sarkık ve izli memelerim mi olacak? Eskisinden bin kat daha kötü mü olacak.
Yaşayanlar varsa ne olur beni biraz rahatlatın….

Bu arada ameliyatım kas üstü, yuvarlak pürtüklü yüzeyli implant, meme ucundan girilerek yapıldı. Ameliyatta diren kullanıldı.

Bu arada ameliyatım kas üstü, yuvarlak pürtüklü yüzeyli implant, meme ucundan girilerek yapıldı. Ameliyatta diren kullanıldı.
Merhaba bu konuda pek bilgim yok. Ama doktorlar kapsül 3. Ve 4. Evrede ise amelıyat öneriyor. Kampülü temizleyip aynı silikonu tekrar kullanabiliyorlar. Suan durumunuz nasıl doktor ne önerdi

Merhaba bu konuda pek bilgim yok. Ama doktorlar kapsül 3. Ve 4. Evrede ise amelıyat öneriyor. Kampülü temizleyip aynı silikonu tekrar kullanabiliyorlar. Suan durumunuz nasıl doktor ne önerdi
Merhaba, regl öncesiydi biraz da aşırı hassasiyet o yüzdendi sanırım. Ağrısı geçti şimdi. Doktor muayenede kapsül kontraktürü olmadığını söyledi. İçimiz rahat etsin diye mr da çekilecek ama artık o kadar da panik durumda değilim. Yapılacak bişey yok bi kere taktırmış bulundum bu silikonları. Eğer ileride bir ameliyat gerekirse dümdüz olmasını da göze alarak çıkarttırırım diyorum. Aklıma kötü şeyler getirmemeye çalışıyorum.

Merhaba, regl öncesiydi biraz da aşırı hassasiyet o yüzdendi sanırım. Ağrısı geçti şimdi. Doktor muayenede kapsül kontraktürü olmadığını söyledi. İçimiz rahat etsin diye mr da çekilecek ama artık o kadar da panik durumda değilim. Yapılacak bişey yok bi kere taktırmış bulundum bu silikonları. Eğer ileride bir ameliyat gerekirse dümdüz olmasını da göze alarak çıkarttırırım diyorum. Aklıma kötü şeyler getirmemeye çalışıyorum.
Kapsülde düzensizlik var demiştiniz pek onlar sorun yaratmıyormu

X