soktayim

esin21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2009
892
8
kizlar benim yaklasik 1 bucuk ay önce falanda disimde ufak bi parca kirilmasi olmustu ama durup dururken..dis doktorumu aradim hamilelikte önermiyoruz tedaviyi istersen dogumdan sonra gel dedi..napim korktum gitmedim....fakat simdi dislerimde cok azda olsa sanki dis eti cekilmesi var...buda hamilelikte olabiliyormus cok korktum böle bisiy yasayan varmi??kesin var demiyorum fakat sanki biraz geri cekilmis gibi hissettim dis etimi..hamilelikle ilgisi varmi gercekten yasayan yada bilgisi olan varmi?

bende kızıma hamileyken diş etlerim çekilirdi hatta sızlardı dişlerim dökülecek sanırdım doktor kalsiyum eksikliğinden demişti birde tuzlu gargara yapıyodum öyle rahatlıyordum hamilelerde normal yani panik yapmana gerek yok

saol canim...tamda senin dediklerini yasiyorum agrisi sizisi önemli degil cekerim ama bende senin gibi disim dökülcek diye korkuyorum...tavsiyen icin saol bide ben deneyim

Esin21 canım kaçıncı ayındasın bilmiyorum ama bence gene de bir diş hekimine görün tatlım.
Ben diş kontrolüne gittim, bir problem çıkmadı ama bir sorun çıksaydı da yapılacaktı. Çünkü hamilelikte diş yaptıran bir sürü insan var, özellikle de 3. aydan sonra 6. ay bitimine kadar yapılabiliyor.
Bir de işlem yaptırmasan bile hekimin tavsiye edeceği diş macunu falan olabilir belki rahatlarsın.

Umarım çok problem olmaz canım geçmiş olsun.

bende o problemeleri yaşıyorum canım bende ekstra birde dişetlerim kanıyodu şimdi bile elma yerken korkuyorum dişim elmada kalır diyekaydirigubbakcemile3 şak bir yana canım ben bu hafta doktoruma sordum bu sorunu hamilelikte yaşanabiliniyormuş diş sorunları canım çok ağrı yaprsa gitmemi söyledi ama bende ağrı yok sadece arada şişlik ve kanam var o kadar umarım atlatırız en yakın zamanda

Esin21 canım kaçıncı ayındasın bilmiyorum ama bence gene de bir diş hekimine görün tatlım.
Ben diş kontrolüne gittim, bir problem çıkmadı ama bir sorun çıksaydı da yapılacaktı. Çünkü hamilelikte diş yaptıran bir sürü insan var, özellikle de 3. aydan sonra 6. ay bitimine kadar yapılabiliyor.
Bir de işlem yaptırmasan bile hekimin tavsiye edeceği diş macunu falan olabilir belki rahatlarsın.

Umarım çok problem olmaz canım geçmiş olsun.

canim ya doktora görünmeyi cok istiyorum ama kahretsin ya doktorum ne zaman arasam hamilelikte bu normal yapcak bisey yok diyor baska doktor varmi cevrede bakacam artik

canim benimde ayni sorunum var hamilikte daha artdi. kizlar dislerinizin ve dis etlerinizin saglikli olmasini istiyorsaniz muhakak her yemektden sonra fircalayin ve gece yatmadan dis ipi ile temizlemeden yatmayin. hem dis etleriniz saglikli oluyor hemde kanamar duruyor. birde normal dis etlerine hassas olan macunu be fircayi seçin. ve yine normal dis macunun arkasindan. eczanede satilan turkiyde vardir sanirim Parodontax isimli bitkilerden olan bir macunu muhakkak kullanin. gercekten duzenli kullanin bak ne dis eti kanamasi nede etlerde cekilme nede agizda olan kokular kalacakdir.
dis eti hastaligi onemsimiycek bir hastalik degildir hele ki biz kadinlar için kabus gibi bir sey ya...
hamilelikte bu bakim daha titiz olmalidir. Sevgiler.

canım bebek bızden beslendıgı ıcın dışlerımız sorun oluyor bu yuzden vıtamın verıyorlar bol bol sut ıcın denıyor

Birinci trimesterda önermeselerde, ıkinci trimesterde her türlü diş tedavisi yapılıyor. Annenin dişlerini kaybettikten sonra geri dönüşü yok çünkü artı çocuğada bir zararı yok. 15 haftalık hamileyim güncel kontrollerimi yaptırıyorum. Daha dün dişlerimi temizlettim ve diş kaybı olmasın diye dişlerimin arkasına fiber glas taktırdım. En doğrusunu güvenilir bir diş hekimi bilir. Diş Hekiminize görünmenizde fayda var.

ben de mntha nın dediği diş macununu ve ayriyeten çok yumuşak kılları olan bir fırça kullanıyorum şikayetlerimden tamamen kurtuldum herkese tavsiye ederim arkadaşlar. özellikle fırçanızı kesinlikle değiştirin özel yumuşak bir fırça alın.önceleri temizlemiyormuş gibi geliyordu ama şimdi temizlikte hiçbir farkı yok onu anladım. diğer fırçalar resmen kazıyor diş etlerini geriye itiyor tahriş edip zaten hassas olan dişetlerinin kanamasına neden oluyor.

canim benimde ayni sorunum var hamilikte daha artdi. kizlar dislerinizin ve dis etlerinizin saglikli olmasini istiyorsaniz muhakak her yemektden sonra fircalayin ve gece yatmadan dis ipi ile temizlemeden yatmayin. hem dis etleriniz saglikli oluyor hemde kanamar duruyor. birde normal dis etlerine hassas olan macunu be fircayi seçin. ve yine normal dis macunun arkasindan. eczanede satilan turkiyde vardir sanirim Parodontax isimli bitkilerden olan bir macunu muhakkak kullanin. gercekten duzenli kullanin bak ne dis eti kanamasi nede etlerde cekilme nede agizda olan kokular kalacakdir.
dis eti hastaligi onemsimiycek bir hastalik degildir hele ki biz kadinlar için kabus gibi bir sey ya...
hamilelikte bu bakim daha titiz olmalidir. Sevgiler.

cok haklisin canim resmen kabus..bende önce yoktu ama hamilelikte cikti iki aydir falan doktorumda ilgilenmiyor yani yapacagim bisey yok fircalamalisin diyor..senin dediklerini uyguluycam insallah iyi olur..sanada gecmis olsun

Birinci trimesterda önermeselerde, İkinci trimesterde her türlü diş tedavisi yapılıyor. Annenin dişlerini kaybettikten sonra geri dönüşü yok çünkü artı çocuğada bir zararı yok. 15 haftalık hamileyim güncel kontrollerimi yaptırıyorum. Daha dün dişlerimi temizlettim ve diş kaybı olmasın diye dişlerimin arkasına fiber glas taktırdım. En doğrusunu güvenilir bir diş hekimi bilir. Diş Hekiminize görünmenizde fayda var.

evet biliyorum fakat her aramamda hemsireler cikiyor tele ve gelmenize gerek yok bizim yapcagimiz bisey yok diyor..burasi tr gibi degil cok doktor secenegimde yok...

hepinize tesekkürler kizlar....simdilik evde dis etleri icin özel meridol var onu kullancam yarin daha iyi bi macun ve firca bakcam

X