sokakta bulduğum muhabbet kuşum

zelibon

İKİZ ANASI :)
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
8.630
6.513
37
herkese merhaba..evcil hayvan bölümüne yazdım fakat kimse yok orda sanırım..iki akşam önce arkadaşıma oturmaya giderken bir muhabbet kuşu buldum..yavru daha..sanırm evden kaçmış..kargalar falan zarar vermiş..özellikle sağ ayağı tutmuyor..aldım getirdim eve..annemlerde fazladan küçük kafes vardı ona yem su koyduk maşallah 10 dk boyunca yem yedi..
dün veterinere götürdük..ayağı kopmuş yavrumun yapacak birşey yok dedi..canı acımıyormuş artık ödem falan olmamış..ama görseniz kafeste nasıl hereketler yapıyor tek ayağıyla..
birde uçmaya başladı ama konamıyor dengesini kaybediyor..alışacak bu duruma dedi veteriner..
dün akşam ağladım resmen çabasını gördükçe..
hiç ötmüyor sesini duymadık daha korkuyor canım hala...
kendi kendine ayağı kaynamazmı acaba bir mucize olmaz mı??bu şekilde yaşayan kuşu olan var mı?

fotoğraf yükledim 8. sayfada

Son düzenleme:
ayağı kopmuş yavrumun yapacak birşey yok dedi.
.
kendi kendine ayağı kaynamazmı acaba bir mucize olmaz mı??

Ayağı kopmuş mu kırık mı? Kopmuşsa kendi kendine çıkmaz tabii ki. Kırıksa isterseniz bir veterinere daha götürün, kuşlardan daha iyi anlayan bir hekim olabilir.

herkese merhaba..evcil hayvan bölümüne yazdım fakat kimse yok orda sanırım..iki akşam önce arkadaşıma oturmaya giderken bir muhabbet kuşu buldum..yavru daha..sanırm evden kaçmış..kargalar falan zarar vermiş..özellikle sağ ayağı tutmuyor..aldım getirdim eve..annemlerde fazladan küçük kafes vardı ona yem su koyduk maşallah 10 dk boyunca yem yedi..
dün veterinere götürdük..ayağı kopmuş yavrumun yapacak birşey yok dedi..canı acımıyormuş artık ödem falan olmamış..ama görseniz kafeste nasıl hereketler yapıyor tek ayağıyla..
birde uçmaya başladı ama konamıyor dengesini kaybediyor..alışacak bu duruma dedi veteriner..
kendi kendine ayağı kaynamazmı acaba bir mucize olmaz mı??bu şekilde yaşayan kuşu olan var mı?
ayy canim benim tebrik ederim seni sen ne iyi yürekli bi kizsin :) baskasi veteriner e götürmek degil evine bile almaz büyük sevap isledin benim ikitne muhabbet kusum var zamanla alisir o otmuyosa sarki dinlet bak nasil otmeye basliyo :)

muhabbet kuşları beni deli eder evde normalde ama nasıl üzüldüm şimdi :KK43: aklıma geldi görüntüsü küçücük halde kocaman çabalayışı :KK43: alışır senin gibi biri oldukça yanında hem mutlu olur hemde herşeye alışır :*

evet kopmuşsa çıkmaz. ama kırıksa önce kırık yerin etrafını pamukla sarın. pamuğun üstüne bacağın iki yanına kibrit çöpü gibi ince iki destek koyup bunuda iple fazla sıkmadan dolayın. fazla sıkmayın kangren olur. çöplerin uzunluğu 1 santimden fazla olmasın ve ayağın bastığı yeri geçmesin. yani hayvan ayağıyla yere basabilsin. beceremeyecekseniz bir veterinere götürün.

benim kuşum 8 yaşında bacağını sakatlamış ve uçamamaya başlamıştı ama buna rağmen hiç keyfi bozulmadı topal topal yürüyerek 2 sene daha yaşadı 10 yaşında da kaybettim malesef onu ama yaşından kaynaklı :KK43: neyse demek istediğim yemesi içmesi yerindeyse veterinerde ölür demediğine göre böyle devam edicek hayatına, zamanla size alışıncada ötmeye başlayacak dahada keyiflenecektir..ona sahip çıkıp derdine çare araman güzel bir davranış, yüreğine sağlık

protez ayak olmazmıymış ki

muhabbet kuşları beni deli eder evde normalde ama nasıl üzüldüm şimdi :KK43: aklıma geldi görüntüsü küçücük halde kocaman çabalayışı :KK43: alışır senin gibi biri oldukça yanında hem mutlu olur hemde herşeye alışır :*
inşallah alışacak..3 ayaklı kedi vardı veterinerde şuan 4 ayaklı kediden bile hızlı koşuyormuş..korkusu geçince dahada iyi olur inşallah..

bu arada muhabbet kuşları çok evden kaçıyor dikkat et bu da kaçabilir ya da çıkıp geri dönemiyorlar heralde.guversinler felan geri dönüyor bunlar beceremiyor lokasyon işini

kıyamam yaa, o biraz alışsın ötmeye başlar canım hatta sizin sesinizi bastırır kerata :) bir hafta sürer ötmeye başlaması ama helal olsun veterinere falan götürmüşsünüz, iyiki sizinle karşılaşmış tatlı kuş :)

ayy canim benim tebrik ederim seni sen ne iyi yürekli bi kizsin :) baskasi veteriner e götürmek degil evine bile almaz büyük sevap isledin benim ikitne muhabbet kusum var zamanla alisir o otmuyosa sarki dinlet bak nasil otmeye basliyo :)
canım benim saol..kim olsa aynısını yapardı..kedi köpek hemen yerdi Allah korusun..şuan işteyiz evde tv açık :)

ya şu karga ne pis bi hayvan ya... ben de geçen yıl bir karga grubunun beyaz bir güvercine saldırdığını görmüştüm. resmen dövüyorlardı. müdahale etmesek öldüreceklerdi.
sanırım kendi çirkinliklerine bakıp güzel hayvanlardan nefret ediyorlar.
Dogasi geregi oyle yapiyorlar hanimefendi.
Sok oldum su sozlerinize.
Hani insan olsa neyse ama adi ustunde ikiside hayvan ve dogalari geregi oyleler. :O

kıyamam yaa, o biraz alışsın ötmeye başlar canım hatta sizin sesinizi bastırır kerata :) bir hafta sürer ötmeye başlaması ama helal olsun veterinere falan götürmüşsünüz, iyiki sizinle karşılaşmış tatlı kuş :)
saol canım inşallah tek temennimiz alışması..

Ne iyi yapmışsınız bulup veterinere götürmekle. Kalp kalp..
..

İşte bu yüzden evcil hayvan satan yerlere karşıyım. Özellikle böyle özgürlüğü alınan kuşlar..
Bunlar dışarda yaşayamaz diyenler oluyor ben böyle dedikçe, ee talep olmazsa üretimde olmaz.. Resmen satış için üretim oluyor ya.
Bu bir can ve ne kadar korkmuştur kim bilir.

Ayağı kopmuş mu kırık mı? Kopmuşsa kendi kendine çıkmaz tabii ki. Kırıksa isterseniz bir veterinere daha götürün, kuşlardan daha iyi anlayan bir hekim olabilir.
2 tane veterinere götürdük ikiside ayağını artık kullanamaz dedi..cansız malesef..

X