Sokak düğünü hakkında

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.548
598
İyi pazarlar hanımlar, hemen birşey soracağım çok vaktinizi çalmayacağım. Sokak düğünleri hakkında... Hepimizin kanayan yarası, kimsenin sevmediği şu sokak düğünleri bu aralar bizim de kabusumuz. Dün gece evin çok yakınında gece saat 03:30'a kadar kına gecesi yaptılar. Evet saati yanlış yazmadım, en sonunda polis çağırdık ve sağolsun polisimiz sayesinde bitirdiler ama muhtemelen aynı grup şu an yine evin dibinde, pazar günü olmasına rağmen sabahtan beri düğün yapmaya başladı. Ses çok rahatsız edici. Bu sokak düğünleri saati kaç olursa olsun yasak değil mi? Ben şikayet etmek istiyorum ama gündüz olanları hangisine şikayet ediyoruz bilmiyorum.
Zabıta ya da polis?
Ve en önemlisi, kolluk kuvvetleri buna müdahale eder mi? Yasak değil mi bu? Eğer birşey yapmıyorsa, hukuken serbestse ben de uğraşmayayım, güvenlik güçlerini de yormayayım hiç. Ama yasaksa ve müdahale ediyorlarsa ben de vatandaşlık hakkımı kullanayım. Pazar bugün ya milletin uyumasına, dinlenmesine izin vermediler.
Var mı pazar günü gündüz düğünü şikayet eden?

off dün gece çılgın sedatın gazabına uğramış biri olarak seni çok iyi anlıyorum üstünede karşımdaki öğretmen evinde düğün vardı.. ankaranın bağlarıyla roman havası karışık bir gece geçirdim. bu sıcakta kapı baca kapadık gürültüden.
sokak düğünü her şekilde yasak değil mi?
gece gündüz farketmez sanki..

Hava, su, toprak, atık kirliliği gibi çevresel şikayetlerin yanı sıra gürültü şikayetlerini de ilgili birimlere ileten Alo 181 Çevre ve Şehircilik hattının 32 bin 489 gürültü şikayetini sonuçlandırdığı açıklandı.

-Gürültü şikayetleri için bu hattı arayın

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezi Alo 181 2013 yılından bu yana 7/24 hizmet veriyor. Çevre, Kentsel Dönüşüm ve Tapu Kadastro uygulamaları hakkında bilgi veren hat aynı zamanda Bakanlığın mevzuat alanına ilişkin şikayetlerde vatandaşların sorunlarını ilgili kurumlara iletiyor. Merkezi Trabzon’da bulunan Alo 181 hattının kuruluşundan bu yana 32 bin 489 gürültü şikayetini sonuçlandırdığı açıklandı. Gürültü çağrılarının yıllara göre değişimi şu şekilde; 2013 yılı 2.774 çağrı, 2014 yılı 14.455 çağrı, 2015 yılı 13.152 çağrı, 2016 yılı 2.108 çağrı. Merkezden alınan bilgilerde şu açıklamalara yer verildi: ‘’Vatandaşlar bulundukları yerlerde gürültü eşik değerlerine uyulmadığına inanıyor ve rahatsız oluyorlarsa Alo 181’i aramalılar. Vatandaşların konuyla ilgili şikayet veya ihbarları kayıt altına alınıp ilgili kurumlara iletilerek sonucu yine şikayet sahibi vatandaşa aktarılıyor.’’

-Denetimler yapılıyor

Gürültü konusunda çağrı merkezine en fazla başvuru İstanbul’dan geldiği belirtilirken: ‘’İzmir, Muğla, Ankara, Bursa, Mersin, Kocaeli diğer en fazla şikayet gelen illerimiz. Bu illerimizin çağrı sayıları ise şu şekildedir; İstanbul 7.425 çağrı, Ankara 2.006 çağrı, Kocaeli 1.293 çağrı, Bursa 1.051 çağrı, Mersin 742 çağrı, Muğla 584 çağrı. Gürültü şikayetleri sonrasında İl müdürlüklerimiz gerekli denetimleri yapıyor. Gürültüde eşik değerlere uymayan işletmelere idari yaptırımlar uygulanıyor’’ açıklamasına yer verildi.

-En fazla gelen gürültü şikayetleri

Çağrı merkezine gelen ağırlıklı gürültü şikayetleri ile ilgili olarak şu açıklamaya yer verildi: ‘’Eğlence mekanlarındaki yüksek müziğin yanı sıra motorlu taşıt, demiryolu trafiği, sokak düğünü, inşaat makinesi sesleri, araç motorları, ramazan davulu, komşu gürültüsü şeklinde şikayetler geliyor. Yaz aylarında tatil beldelerinde işletmelerden kaynaklanan gürültü şikayetlerinde artış görülüyor. Gürültü çevre kalitesini ve insan sağlığını olumsuz etkiler, bunun farkındayız. Bakanlığımızın amacı, insanlarımızı gürültüden uzak, sessiz ve sakin, daha huzurlu, sağlıklı, kaliteli bir çevrede yaşamalarını sağlamaya yönelik çalışmalar yapmaktır. Bu noktada 5 büyük ilimizin gürültü haritaları hazırlanmıştır.’’

Alıntı.

İzin alınıyor canım belediyeden, yasal yani çoğu ama belli saate kadar müziğe müsade var.

Her şehirde değişiklik gösteriyor mu bilemiyorum ama bizim burada sokak düğünü için izin alınıyor. O saat aralığında yapılıyor. Gece 12 son vakti oluyor genelde...
Ama her şeye rağmen çok saygısızca buluyorum. Siz en yakın karakolu arayıp izinlerinin olup olmadigini sesin çok rahatsız ettiğini belirtin bence.

İzinli oluyor diye biliyorum ama gece 12 den sonra kapatılması gerekiyor. Bence gündüz de 12 den önce başlamamalı. Sokak düğünü olmasın diye bir şey olamıyor benim yaşadığım ilçe 40.000 nüfuslu ilçe ve haftada yaklaşık 100-150 düğün oluyor. Bu ihtiyacın karşılanması için kaç tane düğün salonu yapılması gerekir hesaplayın.

İzin alıyorlar burada üç gündür kesintisiz bu haldeler. İzinleri aslında 23.00'e kadar oluyormuş. Ama uzatıyorlar tabii. Bence hiç izin verilmemesi gerekiyor arada bir ya ben de böyle yapmaya karar verirsem diyorum sonra vazgeçiyorum ne kadar rahatsız olduğum aklıma geliyor.

sokak düğünü diye bir şey olmasın artık ya. tamam siz evleniyorsunuz da siz evlenin diye neden bir hafta sonu boyunca bizim kafamız şişsin? üstelik sokağı da pis bırakıyorlar.

Bu düğün sesleri insanların yaşama hakkına büüyk boyutlu bir gasptır, tecavüzdür. Eğer komşuların bedduasını, küfrünü almak istiyorsan sen de böyle evlen :) ben anlamıyorum, insanların hakkına girerek, beddualarını alarak mutlu olabileceklerine gerçekten inanıyorlar mı? Bana ne onlrın evliliğinden? Hiç iyi niyetli değilim ben bunlara karşı ve ettiğim laflar, dileklerim hiç hoş değil.
Sokak düğünü yapacak olanlar üstlerine alınabilirler çünkü onlara söylüyorum.
Sen sakın yapma. :)

Bazı insanların dinlenebildikleri tek gün pazar, o gün kitap okumak ister, uyumak ister, sakin ve huzurlu balkonunda kahvesini çayını içmek ister, kafa dinlemek ister... Pazar günü gündüz bile yapılsa bu çok büyük bir ayıp ve saygısızlıktır. Birilerinin hakkına girerek mutlu olunmaz.

Alacaksin ileri menzilli su tabancasi balkona gizleneceksin sonra gelinin, kaynananin, damadin, baldizin, gorumcenin ustune basina ver coskuyu nasilmis anlasinlar

Eger izinli ise gece 11 e kadar izin veriliyor 12 değil ama izinli değilse saat 9 sa olsa polis çağırıldığında bitiyor.

Benim oturduğum yerde çok sokak düğünü olmaz. Dün vardı, öyle gümbür gümbür yapmadılar seslerini anca balkona çıkınca duyuyordum. Gece 11 gibi falan bitirdiler. Galiba olması gereken bu şekil. 12yi geçtikleri an arayın direkt, hasta bebeğim var uyuyamıyor falan diye biraz çemkirirseniz gelir sustururlar. Maalesef insanları tamamen kontrol altına alabilmek mümkün değil.

ay dedim inş wurstria veya akrabası sokak düğünü fln yapmaz. yorumlarınızı beğenen biri olarak çok korktum.

gerçi konunun içeriği yinede korkutucu. Allah aşkına sokak düğünü mü kalmış. yasak mı değil mi bilmem ama çok sinir bozucu

Sokak dugunu hic gormedim cok merak ediyorum nasil oluyor.Gelin damat cikisi pasta falan yok degilmi herkes oynamaya basliyor hemen.

Sokak dugunu hic gormedim cok merak ediyorum nasil oluyor.Gelin damat cikisi pasta falan yok degilmi herkes oynamaya basliyor hemen.
Var pasta kesimi vs hatta bana göre salon düğünlerinden daha masraflı oluyor.Masa sandalye kiralama.Müzik alaetlerı,solist,yemek sokak düğünleri benim gördüklerim yemekli,3-4çeşit yemek,yanında içeceği,tatlısı çerezi vs gelin çıkışı genelde konvoy eşliğinde kuaförden geliyor .

Yemekte mi var ee bu insanlar pastali dugun salonu tutmuyor acaba kulturleri boyle demekki para harcaniyor yani.

Gece 12 den sonra yasak muhtemellemen polisten izin almışlardır.

Sokak düğünleri izinli yapılıyor, buralarda çok var, bir İstanbul'lu olarak hiç sokak düğünü görmemiştim, Ege'ye gelince şok oldum :) tüm sokağı kapatıyorlar, gezici müzik arabaları var onlardan kiralıyorlar, bu tip düğünlere sandalye kiralayan yerler bile varmış, duyunca çok şaşırmıştım, sokak düğünü olduğundan izin saat 23:00'e kadar, izin saatini aşarlarsa polisi arıyorsunuz müdahale ediyor, biz çalışan kesimden olmadığımızdan ses çıkarmıyoruz ama tabii çalışanı, hastası, bebeği olanlar için sıkıntılı bir durum.

Valla canım ben en fazla 22.30a kadar birşey yapmam. Ama saati gelince o düğün kapanana kadar polis ararım kapatın diye sonra kapatırlar. Bizim buradaki kaymakam ilk geldiğinde düğün yasaklanmıştı ama insanlar isyan edince şikayet edilene kadar düğün çalınıyor hemen şikayet edilince kapatılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…