Sokağa çıkma yasağı / Nasıl izin alabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok güzel fikirler vermişsiniz ancak nikah Pazar günü yani yasak 18.30’a dek sürecek. Yasaktan önce gitsek 7-8 saat beklememiz gerekecek. YKS kalabalığında bizi durdurma ihtimalleri düşük ama ceza 4 kişi için çok yüksek bir rakam olur. İzin işini halledemessek risk alıp gidemeyiz.

Nikahın saatinin degisme ihtimali yok mu sonucta beklenmeyen durumdu.9da baslasa yasak dediginize göre aksam 5te nikah.19.00a alınamaz mı acaba

Nikahın saatinin degisme ihtimali yok mu sonucta beklenmeyen durumdu.9da baslasa yasak dediginize göre aksam 5te nikah.19.00a alınamaz mı acaba

Damat tarafı tanıdığımız taraf, sorduk zaten kendisine çoktan, nikah ertelenirse epey sonraya ertelenecekmiş. Üç aydır evin kirasını ödüyor ama daha evlenemediler. Zaten anladığım kadarıyla mesela önceden uçak bileti alan da yolculuğa çıkabilecekmiş bu sınav günlerinde. Evlendirme dairesindeki memur çevirme olursa nikaha gidiyoruz, önceden planlıydı dememizi istemiş, söylediğine göre kabul edilecek bir sebepmiş ama bakalım ne olacak. Davetliler arasında durumu dert eden bir tek biziz, herkes nikaha gitmenin geçerli bir sebep olduğuna ikna olmuş bile.

Yalandan yana değilim fakat ben hamileyim sokağa çıkma yasağı varken doktora gidiyordum sordular ve öğrenince müsade ettiler.

Ay isteyen gelir istemeyen gelmez ya bu ne ısrar. Cümbür cemaat düğün yapmak istiyorsa bekleyeydi virüs geçene kadar. Ben yaz sonu evleneceğim nikahıma davetli çağırmayı düşünmüyorum. Ne anamı babamı ne diyabetli nişanlımı ne de kimsenin yaşlısını riske atamam.

Ben olaya virüs olarak bakmiyorum. Bence sadece virüs olunca değil her sınav zamanı sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli. Bu konuda taviz verilmemeli ölüm kalım olmadıkça

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak günler/saatlerde daha önceden belirlenmiş/gün alınmış olan nikah törenleri aileler, şahitler ile kısıtlı sayıda misafirin katılımıyla icra edilecektir.

Valiliğin dün yayınladığı açıklamada böyle bir madde buldum, sizce bu kafi midir?

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak günler/saatlerde daha önceden belirlenmiş/gün alınmış olan nikah törenleri aileler, şahitler ile kısıtlı sayıda misafirin katılımıyla icra edilecektir.

Valiliğin dün yayınladığı açıklamada böyle bir madde buldum, sizce bu kafi midir?
Gayet açıklayıcı görünüyor.

Yasak var diyin gitmeyin ne diye dert ediyorsunuz ki bu durumda nikah yapan kişi zaten davetlileri de bir zahmet düşünsün bildiğiniz Corona var ya. Farkindamisiniz

Yasak var diyin gitmeyin ne diye dert ediyorsunuz ki bu durumda nikah yapan kişi zaten davetlileri de bir zahmet düşünsün bildiğiniz Corona var ya. Farkindamisiniz

Çok yakınımız, bir de bu nikah corona yüzünden 2 kez ertelendi, bu 3. sefer onda da sınav çıktı. İnsanların artık evlenmesi lazım, damat 3 aydır oturmadığı evin kirasını ödüyor. Çok uzun zamandır kimse dışarı çıkmıyor bizim sülalede zaten, evden çalışıyor herkes. Bir daha ertelemek istemiyorlar, kendileri bilir, gidip gitmeyeceğimiz belli değil.

Çok yakınımız, bir de bu nikah corona yüzünden 2 kez ertelendi, bu 3. sefer onda da sınav çıktı. İnsanların artık evlenmesi lazım, damat 3 aydır oturmadığı evin kirasını ödüyor. Çok uzun zamandır kimse dışarı çıkmıyor bizim sülalede zaten, evden çalışıyor herkes. Bir daha ertelemek istemiyorlar, kendileri bilir, gidip gitmeyeceğimiz belli değil.
Onlar evlenebilir ama siz gitmeyin diye diyorm. Bence dogrusu bu düğün nikah doğum günü AVM söz nişan. Dış partisi asker uğurlaması hasta ziyareti ..... Bu dönemde gidilmez

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X