Sokağa çıkma yasağı / Nasıl izin alabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Filolog89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2019
1.641
3.765
Çok uzun bir süredir evdeyiz, çok dikkat ediyoruz. Bir yakınımın nihahı olacaktı, bir tek ona gidicektik çünkü gitmezsek bize gönül koyacak birisi. Nikahta zaten maske zorunlu, açık alanda uzaktan izlenecek bir seronomi olacaktı.Yaklaşık olarak 20 kişi davetli ve davetlileri tanıdığımız için onların da virüse karşı önlem aldıklarını biliyorduk. Yoğun ısrar sonucu bu nikaha gidecektik.

Gelelim sorunumuza. Yks gününe denk geldiği için nikah gününde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Ancak evlendirme dairesi nikahı ertlemeyeceğini, nikahın kıyılacağını ve davetli gelebileceğini söylemiş. Yakınımızın elindeki tek belge daha önce nikah dairesi tarafından verilen nikahın hangi gün hangi saatte olacağına dair bir kağıt. Bize de resmini çekip atmış, polis durdurursa gösterirsiniz dedi. Ancak sokağa çıkma yasağı ihlalinde ödenecek ceza çok yüksek, riske atamayız. Yakınlarımız ise oldukça ısrarlı, direkt nikah dairesindeki memur nikaha davetli gelebilir dediği için. Nikaha gidiyoruz diyeceksiniz, sorun çıkmayacak diyorlar. Sizce ne yapmamız lazım? İzin başvurusunda bulunabileceğimiz bir site vesaire var mı?

Onu boşverinde orda muck muck ve mıç mıç yakın mesafe bir ortamda kapacağınız virüsü ya risk grubunda birine bulaştırırsanız bunun vebalini alabilecek misiniz ? Aynı durumu arkadaşım yaşadı bugün yoğun fırçaladım.

Gitmiyor şu an nişana. Babası risk grubunda adama da bulaştıracak nişan derdine.
Küsen küssün. ... Gitmeyin

Çok uzun bir süredir evdeyiz, çok dikkat ediyoruz. Bir yakınımın nihahı olacaktı, bir tek ona gidicektik çünkü gitmezsek bize gönül koyacak birisi. Nikahta zaten maske zorunlu, açık alanda uzaktan izlenecek bir seronomi olacaktı.Yaklaşık olarak 20 kişi davetli ve davetlileri tanıdığımız için onların da virüse karşı önlem aldıklarını biliyorduk. Yoğun ısrar sonucu bu nikaha gidecektik.

Gelelim sorunumuza. Yks gününe denk geldiği için nikah gününde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Ancak evlendirme dairesi nikahı ertlemeyeceğini, nikahın kıyılacağını ve davetli gelebileceğini söylemiş. Yakınımızın elindeki tek belge daha önce nikah dairesi tarafından verilen nikahın hangi gün hangi saatte olacağına dair bir kağıt. Bize de resmini çekip atmış, polis durdurursa gösterirsiniz dedi. Ancak sokağa çıkma yasağı ihlalinde ödenecek ceza çok yüksek, riske atamayız. Yakınlarımız ise oldukça ısrarlı, direkt nikah dairesindeki memur nikaha davetli gelebilir dediği için. Nikaha gidiyoruz diyeceksiniz, sorun çıkmayacak diyorlar. Sizce ne yapmamız lazım? İzin başvurusunda bulunabileceğimiz bir site vesaire var mı?

155'i arayıp sorun bence. Bu tarz soruların cevaplarını yalnızca onlar verebiliyorlar.

Yakın mı düşman mı bu ne biçim üslup.
Millet ölüyor bunlar akşam akşam beraber yatacak diye milleti de riske atmaya örgütlüyor

ben bu tavırdan dolayı gideceğim varsa da net gitmem.

Ayrıca yasak. Gidemezsiniz.
Oldu paintten ben de fake davetiye yapıp hazır şehir boşken gezeyim temiz temiz.
Polislerde salak değildir. Yemezler.

TV de açıklanan yasaklardan pek birşey anlamıyorum ayrıntı vermiyorlar malum,bir işim olursa ayrıntılı anlatip polisi arayıp soruyorum.

Emniyetten izin kagidi onaylatiliyor.
Nikah davetiyle en yakin emniyete gidin, durumu anlatin, onlar sizi yonlendirir.

Onu boşverinde orda muck muck ve mıç mıç yakın mesafe bir ortamda kapacağınız virüsü ya risk grubunda birine bulaştırırsanız bunun vebalini alabilecek misiniz ? Aynı durumu arkadaşım yaşadı bugün yoğun fırçaladım.

Gitmiyor şu an nişana. Babası risk grubunda adama da bulaştıracak nişan derdine.
Küsen küssün. ... Gitmeyin

Biz ailecek gerçekten dikkat ediyoruz, ailemizde hasta olan insanlar var, 11 Mart’tan beri bir yere gittiğimiz yok. Yakınımız düğünü vardı tam virüsün çıktığı dönemde, ertelendi, sonra tekrar ertlendi, sonunda dayanamadılar ve nikah ile evlenmeye karar verdiler. Zaten gitmeye istekli değiliz ama gönül koyacaklar. Evlenen kişi bize çok yakın birisi. Bir de nikah dairelerinde öpüşmek, takı töreni vs zaten yasak. Açık alanda, az kişiyle nikahlar kıyılıyor. Yani dikkat ede ede gidecektik ancak birden yasak geldi ve nikah ertelenmedi. Anladığım kadarıyla nikah memurları ertelemek ile uğraşmayacak günler çok dolu çünkü, siz gelin demişler. Gelin, damat ve şahitleri için kimsenin bir yaptırım yapacağını sanmıyorum. Ancak davetli olarak gidecekler için aynı durum geçerli mi bilemedim işte.

Ay kadın açık alanda uzaktan izlenecek 20 kişi ile demis.

On metrekare kapalı alanda çırılçıplak soyunup birbirimizi dilleyeceğiz dememiş. Okurken akıl tutulmasi yaşıyorsunuz heralde.
İnanın o öyle olmuyor en basiti fotoğraf çekimi. Geçen hafta yakın arkadaşım evlendi. O 20 kişinin arasına 1.5 metre mesafe koyarsanız 30 m genişliğinde bir pozu çekmesini beklersiniz fotoğrafçının.
Bir de o maskenin altındak aysun muydu yeliz mi kritiğini yapmak var ki en sevdiğim. Tam çekirdek çitlemelik :KK70:

155'i arayıp sorun bence. Bu tarz soruların cevaplarını yalnızca onlar verebiliyorlar.
onlarda veremiyorlar:) gecen haftalarda olan sokaga cikma yasaginda nobetci eczaneye gitmemiz gerekiyordu polisi aradik 3 defa, kimse bisey diyemedi sonra "soran olmaz yeah olursa eczaneye gidiyorum dersin" dediler😂

Pazara gitmiyorum markete mecbur gidiyorum.

nikaha gitmesemde yaşayabilirim ama soğansız yemek yapamıyorum yaf
Ne markete gidiyorum, ne pazara.
Ama çok yakınımın nikahına giderim bu şartlarda.
Riskli olduğunu düşünmüyorum.
Pazara mecbur gidiliyor elbette ama nikahtaki risk pazarın yüzde biri falan değildir kanaatimce.

Ne markete gidiyorum, ne pazara.
Ama çok yakınımın nikahına giderim bu şartlarda.
Riskli olduğunu düşünmüyorum.
Pazara mecbur gidiliyor elbette ama nikahtaki risk pazarın yüzde biri falan değildir kanaatimce.
Tercih meselesi herkese saygım sonsuz yeter ki birbirimizi riske atmayalım. Ben risk grubundayım mecbur işe gidiyorum. Hatta kimsenin olmadığı yerlere gidip biraz hava da alıyorum ama kalabalığa karışmıyorum mecbur kalmadıkça

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X